Ben de kendimi uzun yazar sanýrdým bu okiyim dedim felegim þaþtý, sankim yuksek lisan tezi![]()
Ben de kendimi uzun yazar sanýrdým bu okiyim dedim felegim þaþtý, sankim yuksek lisan tezi![]()
1 kilogram altýn (külçe) aldýðýnýzda aslýnda 995 gram altýn almýþ olursunuz.!!!
1000 gram parasý ödersiniz.!!!!
Satmaya kalktýðýnýzda ise 995 gram parasýna satarsýnýz.!!!!
5 gramlýk gizli hýrsýzlýk.!!!
Ahlaksýz toplumdan örnekler.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Bu sene ful dýþardayým mahalleyi siteyi gözlemledim. Eðer önümüzde ki seçimde iktidar deðiþikliði olmazsa ülke için her þey çok geç olacak. Sebepleri
Bizim sitenin önünden geçenler çoðunluðu muhacir. Bizim site de yerli nüfusu ile muhacir nüfusunu mukayese edersek 30 dairede muhacir var ama nüfus olarak 8 daire yerlilerden fazla. Bana göre pamuðu týkadýlar týkayacaklar
Gene sallamissin iþkembeden , asla kapalý çarþý da kuyumcu esnafýnda öyle bir þey olmaz 18 yaþýmdan beri çarþýya giderim altýn alýr satarým her zaman 995 milyem den satar alýrlar .
Sadece fiyatta yanlýþ pazarlýk edersen kazýk atarlar .O kadar . Þimdi Siirtliler türemiþ bir kaç yerde esnafliklari hepsinin düzgün deðil , eskiden Kilisliler fazlaydý tabii gayrimüslimlerde .
Yani satarken öyle alýrken böyle yok iþçilikten kaziklanirsan buna verme bilezik kolye küpe falan , külçe altýn da hurda falan hiç þaþmaz .
Esnafý zan altýnda býrakma , dangalak herif.illa konuþturacak.Boyle bir tane iþlem örneði ver her dediðini kabul edecem külçe altýn için .
Bir diðer tespitim üniversiteler hançeri unutmak için yapýlmýþ proje. Ülkedeki üniversite öðrenci sayýsý 7,5 milyon. 20 sene Anadolu lisesi mezunlarý ülkenin en iyi üniversitelerine girebiliyorken bugün ortalama zekaya sahip olanlar rahatlýkla benim zamanýmýn veterinerlik eczacýlýk gibi bölümlerine girebiliyor iþ bulur bulamaz o baþka.
Yer Ýmleri