DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Devrim arabalarý na benzin koymadýk diye rafa kaldýrmak , ne demiþti Cemal Gürsel batýlý gibi araba yaptýk ama doðulu gibi benzin koymayý unuttuk o yüzden projeyi kaldýralým .Bu 32. günde yillar evvel Rahmetli Birand tarafýndan zikredilmiþti. Veya benzeri cümleler sen daha iyisini bilirsin .
Nuri Demirað in uçak fabrikasýna sipariþ vermemek( zamanýn gazete kupürleri var mýsir talip oldu diye )
"Nuri Demirað ve Cumhuriyet Tarihi
Türkiye'de Havacýlýk Sanayii'nin Önderi
Seri üretim olarak 1936'da ilk Türk uçaðýný yaptý.
Çok partili rejimdeki ilk muhalafet partisini kurdu.
Ankara'nin doðusuna ilk demiryolunu yaptý.
Ýlk yerli paraþütü yaptý.
1922'de ilk Türk sigara kagidini üretti.
Bursa'da Sümerbank'in Merinos fabrikasýný kurdu.
Ýstanbul boðaz'ina özel köprü yaptýrmayý projelendirdi.
Ýlk þehir ve köy planlarýný hazýrladý.
Karabük'te demir ve celik fabrikasýný kurdu.
Ýzmit'te selüloz fabrikasýný kurdu.
Sivas'ta çimento fabrikalarýný kurdu.
Ýstanbul'daki büyük hal binasýný yaptý."
Bunlar Sivas valiliðinden alýnmýþ detaylar.
Sana yaptirmazlar ise Don lastiði bile yapamazsýn ama direnip geçmek gerekirdi .300 yýldýr ayný terane ile milleti uyutuyorlar siz yapamazsýnýz biz size satalým þu bu , 2005 lerde kaç tane mühendis çocuk tank projesinde intihar etti bu ülkede .
Japonya ülkesini kapalý tuttuðu halde 2. Dünya savaþý yýllarýnda ABD ile baþ edecek teknoloji sahibi idi , ABD atom bombasý yapamasaydi asla Japonyayi yenemezdi o gücüne raðmen.
Neyse biraz fazla romatik görünebilir ama gerçek bu fýrsat verilmedi ticaret adamý olamadýk fýrsat verilmedi bilim adamý olamadýk hep bu yukarýdaki kurtarýcýmýz olan tipler yuzunden sonra da onlara þükran duyduk siz olmasaniz çamaþýr makineniz olmazdý buzdolabýmiz olmazdý falan filan .
Biz hep rençberlik yapalým , sýðýr güdelim falan filan..Fiata baðlý bir ton marka var , Lancia ,Alfa Romeo , Maserati , Ferrari vb Fiat bunlarin üst yapýsý ve kendisi dünyanýn en adi araba üreticisi .
1999 yýlýnda ilk sýfýr arabami fiattan aldým Siena isminde 3 defa indüksiyon bobini yandý hepsi arýzalý üretilmiþ Brezilya da 2 yýlda bir yaniyor .
Bunlarý yutturdular . Saðolsunlar eksik olmasýnlar.
"1967 yýlýnda Otomarsan unvanýyla Ýstanbul Davutpaþa'da kurulmuþ ve efsanevi O 302 tipi otobüslerle 1968 yýlýnda üretime baþlamýþtýr. 1986 yýlýnda ise Aksaray Kamyon Fabrikasý'ný açarak kamyon üretimine baþlamýþtýr. Otomarsan'ýn ticari unvaný, 1990 yýlýnda Mercedes-Benz Türk A.Þ."
Isteseydik 1971 de Fiat 124 yerine baþka alternatif de bulunurdu , 302 Mercedes otobüs uretimi yapilabilirken otomobil mi yapilamayacakti .Oyak- Renault ne zaman Renault 12 üretimine baþladý bilmiyorum.Bulurum da gerek yok..
Fiat bir piþmanlýktýr..Yanýndan geçmem þahsen , sevenlerine de hayýrlý olsun..
https://www.instagram.com/reel/DL-DH...E1bnF0ZDV2Zg==
Bu kadar da ge..ĺý olunmaz.
Þaka yapýyordur.
Bu ülke herþeyi ATATÜRKE borçlu,o modernize etmeye çalýþtý ülkeyi,en acý olaný o öldükten sonra devamý gelmedi,sadece Ecevit biraz uðraþtý onuda çevresi devamlý týrmaladý,faþist,faþist düþünür islamcý yobazlarda devamlý ayaðýnýn altýný oydu,þimdi sonuç bu ne yazýkki...
Anlaþýlmasý gereken bu Atatürk ten sonra direnemediler ve ikinci dünya Savaþý'nýn galipleri ile onlarýn içerideki uzantýlarý sanayilesmeyi sadece en basit düzeyde tuttular.
Televizyon Türkiye'ye geldiðinde Avrupa'da renkli yayýna gecilmisti , Fiat geldiðinde , klimalý ABS li otolar yapýlmaya baþlanmýþtý , sanayiciiyiz diye geçinip milletin çer çöp ile emeðini sömürmek böyle bir þey.
Millet þahin doðan için 6 ay sýra beklerdi , neden adamlar baþka fabrika kurulmasýna izin verdirmedi de o yüzden .
Bir doðan SLX çýkardýlar kaputu açýnca yazý var her 1500 km de yað kontrolü yapýn sýfýr araba yað yakýyor .Güler misin aðlar mýsýn .
Al hala ayný aþaðý videoyu izleyin , taksici çekmiþ yeni Fiat egea 2400 km de yalansa Fiat mahkeme açsýn adam þasi numarasý vermiþ
https://youtube.com/shorts/Q20Kn_L94...oFWAlox3xFqbvH
Sonra gidecem Bernard Nahum a övgü duzecem öyle mi ...
Erbakan i siyaseten yanlýþ bulurum destekçisi olmadým ve deðilim ama adam en azýndan pancar motor diye fabrika açtý bir þeydir ve yýllarca bunu su için vb kullandilar , hatta köy yollarýnda araç yapýp araçlara taktýlar ..
Yer Ýmleri