
Originally Posted by
berkimcans
..... Güzel operasyon yemiþ!

Anlaþýlan o ki, fiyattaki hareketlenme patron satýþýna zemin oluþturmak içinmiþ.
25.03.2026 gününü tavan fiyattan (50.70 TL) kapatan hisse, haber sonrasý 26.03.2026 gününe taban (45,64 TL) fiyattan baþladý.
Bakalým SPK hisse satýþý için patrona izin verecek mi?
SPK'dan izin çýkarsa, satýþý yapabilmek için hisse fiyatýna yeni bir operasyon yapýlýr mý?
Patronun satýþ için aklýndaki hisse fiyatý ne acaba?
Ocak 2025'te yapýlan 38,70 TL'lik halka arz fiyatýný, enflasyona göre günümüze getirdiðimizde yaklaþýk 52 TL, dolar bazlý baktýðýmýzda ise 1,08 (38,70/35,60) dolardan yaklaþýk 48 TL (1,08*44,37) yapýyor.
Patronun satmak istediði 63.658.407 lot hisseyi, halka arz fiyatýnýn güncele endekslenmiþ reel deðeriyle satabilmesi için hisse fiyatýnda ki operasyon belki de yeni baþlýyor diyebilir miyiz?
Satýþ izni için SPK baþvurusunun 25.03.2026 günü yapýldýðýný düþündüðümüzde, önümüzdeki bir kaç aylýk süreçte satýþ izni için yapýlan talebin unutturulmasý amacýyla, hisse fiyatýndaki hareketlerin agresifleþerek tahtaya ilgi çekileceðini ve iþlem hacminin arttýrýlacaðýný tahmin ediyorum.
Bakalým neler olacak?...
Yazdýklarým küçük bir yatýrýmcýnýn görüþ ve düþünceleri olup, yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
Yer Ýmleri