tek mesele þu:
adamlar baþta TÜRK DEÐÝL...
https://www.facebook.com/reel/1650740542493139
tek mesele þu:
adamlar baþta TÜRK DEÐÝL...
https://www.facebook.com/reel/1650740542493139
1980'li yýllar..
MUDANYA 'da yazlýk evimiz var.. YAzlarý babam 4 kardeþ,annem - yazlýða taþýr, eski komþulara ,arkadaþlara kavuþuruz.
Bir de AHMET ABimiz var. Sürekli güney amerikaya kadar uzanan hatta denizcilik nakliyat iþletmesinin gemisinde çalýþýr..
6 ayda bir gelir ve bize maceralarýný anlatýr..LEWIS beyaz kanvas kotu ilk defa onda görmüþtüm..
O yýllarda TR'de yok.. Tophane de kaçak mal satanlarda var.. Ulaþýlmasý zor iþler..
Gel zaman,git zaman AHMET Abi emekli oldu..
Evlendi.. Biraz mutassýp bir kýzla evlendi,eski neþesi de kalmadý..
O heyecanla maceralarýný dinlediðimiz adam gitti..
YAZlarý yine görüþüyorduk ama kýsa kýsa.. Belediye çay bahçesinde, Ahmet'in yerinde falan..
Ahmet Abi'nin 2 kýzý oldu..Büyüdüler..
2010 yýllarýydý, evimizin önünde çay içtik..
Küçük kýzý HANDE ÇÝLÝNGÝR'in Çin'e gittiðini söyledi..
Ne yaptýðýný bilmiyorum, kendi iþini kendi hallediyor dedi..
Sonrasýnda amansýz bir hastalýk ve Ahmet Abi vefat etti..
2 gün önce FATÝH ALTAYLI'da seyrettim..Kýzýný..
INSIDER þirketinin CEO'su..
Yazýlýmda TR'nin en deðerli þirketiymiþ... 3 milyar USD..
2 sene sonra falan halka açýlacaklarmýþ. NYSE'de..
6 milyar USD olduðunda falan..
NE mutlu.. Böyle haberler bizleri sevindiriyor..
https://www.youtube.com/watch?v=Lo9SzY9eyCE
TEKNÝKÇÝ arkadaþ,(ChatGPT) Cuma günkü þeker yatýrýmýn viop raporu ile seans sonu kapanýþ deðerlerini yorumlarmýsýn?
[IMG][/IMG]
Yorum ve Deðerlendirme
1. Günlük Hedefler Gerçekleþmedi:
Þeker Yatýrým'ýn belirttiði 11.700 direnç seviyesi test edilemedi. Bu durum, piyasanýn yukarý yönlü momentumunun zayýf olduðuna iþaret ediyor.
2. Destek Seviyesi Ýþlevsel:
11.500 desteði korunmuþ, bu da kýsa vadeli Long pozisyonlar için önemli bir referans seviyesi olduðunu doðruluyor.
3. Volatilite ve Momentum Eksikliði:
Yükseliþ yönlü bir tepki hareketi beklense de, piyasanýn yeterli momentum üretemediði görülüyor.
Gün içi volatilitenin sýnýrlý olmasý yatýrýmcýlarýn kararsýz bir tutum sergilediðini gösterebilir.
4. Yatýrýmcý Psikolojisi:
Kapanýþýn gün içi dip seviyelerine yakýn gerçekleþmesi, yatýrýmcýlarýn temkinli olduðunu ve alýcýlý bir piyasa algýsýnýn zayýfladýðýný gösteriyor.
Öneri ve Sonuç
• Yükseliþ için: 11.500 seviyesi üzerinde kalýcýlýk saðlanmasý ve iþlem hacminde artýþ görülmesi gerekiyor. Özellikle 11.700 seviyesinin aþýlmasý, pozitif piyasa algýsýný destekleyebilir.
• Düþüþ için: 11.500 desteðinin kýrýlmasý, 11.400 ve 11.300 seviyelerine doðru bir düþüþ hareketi baþlatabilir.
Salt düþünce tarzlarý sizinle paralellik göstermiyor ve akarýnýzý engelliyor diye insanlara terörist, sürtük vs diyerek ötekileþtirir, düþman görürsen onlar da zekalarýnýn peþinden gidecek baþka yollar, ülkeler bulurlar... Biz de burada Ortadoðunun çöplüðünde nefes almaya çalýþalým...
Herkes mi not artýþý bekliyordu sabah yukardan vereceðiz diye pozisyon aldý. Hiç ses seda yok.
Yer Ýmleri