Yunus Paksoy:
Cumhurbaþkaný Erdoðan
Siyonist lobinin baskýsýyla yeni ABD yönetiminin Gazze ile ilgili gündeme getirdiði önerilerin bizim açýmýzdan dikkate ve konuþulmaya deðer hiçbir yaný yoktur.
Bunlar abesle iþtigaldir. Havanda su dövme çabalarýdýr.
Gazze lileri binlerce yýllýk ebedi vatanlarýndan çýkarmaya kimsenin gücü yetmez.
DeepSeek, ChatGPT'ye Nasýl Diz Çöktürdü?
çaðrý mertten dinleyin
https://www.youtube.com/watch?v=X40-2AzAj-8
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
ortada ne singapurdan çalýnan kartlar var nede openai den kopyalama var. veri çalma vs hepsi hikaye) yalan dolan haberler.
tamamen insan yapýmý ve daha ucuz. üstelik açýk kaynak.
kendi yorumumu katayým.. üzerine videonun.
bu iþi neden çinliler yapabildi. sorusunu sormak lazým.
nedeni çok daha önceleri bahsettiðim çindeki dil ve konuþma çeþitleri.
çin öyle bir yerki.. toplamda 10 larca farklý çince var.. ve insanlar diðer bir semtteki konuþulan çinceyi anlayamýyor bile
yani düþün tr de böyle olsa.. biri sana türkçe konuþuyor ama sen türk olduðun halde tam olarak ne demek istiyor anlayamýyorsun.. iþte böyle birþey.
o nedenle basitleþtirilmiþ çince adlý devlet bir protokol yürütüyor ve okulda ve resmi yazýþmalarda bu dil geçerli olacak diye zamanýnda önlem alýyor. tek dile indirgemeye çalýþýyor çinceyi.
çince o kadar karmaþýk bir dil.
bu neden bu iþi en iyi çinliler yapabildiðinin bir nedeni. dili vektörel bir matematiðe çevirmiþler.
bu iþte çok eski ve tecrübeliler.. yapay zekayý eðitme konusunda ise haliyle 10 -0 önde baþlamýþlar.
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
SON DAKÝKA: Çin, ABD'nin enerji ve araçlarýna %15 oranýnda gümrük vergisi uygulamaya hazýrlanýyor
#Trump: PAZARTESÝ GÜNÜ #ÇELÝK VE #ALÜMÝNYUM A %25 GÜMRÜK VERGÝSÝ UYGULANACAÐINI AÇIKLAYACAK
............................
Scholz: Gümrük tarifeleri uygulanýrsa AB bir 'saat' içinde yanýt verebilir
Almanya Baþbakaný Olaf #Scholz, Amerika Birleþik Devletleri Baþkaný Donald #Trump'ýn Avrupa Birliði'ne gümrük vergisi uygulama planýný hayata geçirmesi halinde Avrupa'nýn buna "bir saat içinde" yanýt vermeye hazýr olduðunu belirtti.
"Evet, en temkinli diplomatik þekilde ifade etmek gerekirse. Avrupa Birliði olarak bir saat içinde harekete geçebiliriz" diyen Scholz, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) lideri Friedrich Merz ile yaptýðý seçim öncesi tartýþma sýrasýnda konuþtu.
Scholz, ABD'nin bloða #gümrük vergisi uygulamasý halinde AB'nin vereceði tepkinin niteliðine iliþkin ek ayrýntý vermedi.
Hatýrlanacaðý üzere Trump defalarca AB'ye gümrük vergisi uygulama sözü vermiþti ve bunu da ABD'nin üye ülkelerle büyük bir ticaret açýðý verdiðini belirterek gerekçelendirmiþti.
507:
ABD'ye en çok çelik ihraç eden, taze %25 vergiden direkt etkilenecek ülkeler: Kanada, Brezilya, Meksika, Kore & Almanya.
Trump 2018'de Türkiye'nin çelik ihracatýna politik amaçlý yüksek vergi (%50) uygulamýþ, 2019'da tekrar %25'e indirmiþti. 2017'den sonra ilk 10 dýþýnda kaldýk.
Yer Ýmleri