pala mala baðladý..![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
dolar bazlýsýna bakmak mantýklý mý..yabancý oraný çok az ama yerli alýcý da yok..beklenmiyor da..
tl bazlý kalk gidelim diyor..dolar tarafý güldürme beni diyor..uleyn kim çýkaracak bu porsayý..cinler mi çýkaracak
tek çare serbest düþüþ..
patronlar virmem de virmem..öpmeden virmem diyor..essek gibin verecen..mecbursun ..senin istemenle olmaz bu iþ..zorunan alacam
Testere piyasasý kabak tadý verdi.
Endeks þu anda 26 nisan 2024 fiyatýndan iþlem görüyor.(TL bazlý)
10 aylýk enflasyon TUÝK'e göre %35 ENAG a göre %70.
Yani endeks bu oranlarda iskontolu.
Þu anda da THY, BIMAS ile tutuyorlar. Tutmasalar yüzde bir milyon iskontolu olacak.
Bence endeks yukarý kýracak ama ne zaman bilmiyorum. Bu kabak tadý iþlemleri yukarý teptirmenin ön habercisi.
þu ortamda testere piyasasý lafý bilerek yapýlýyor..yani meali þu...Patronlar mal satacak ama alýcý yok..belli aralýkta hareket yapalým..adý da testere olsun..alýcý gelirse aðzýna zýçarýz..
uleyn alýcý yok...sen nasýl belli aralýkta testere yapabiliyorsun..yok yok alýcý yok..yukarý çýkarsa satýcý var..
hýrsýzlarýn þahý
dolar bazlý tepki bitmiþken tl bazlý destek gözetmek buna itina etmek hassas emek vermek, adeta gözümüze sokmak yani onlarýn deyimiyle testere yapmak tuzaktýr bana göre..
kim bu lafý sýk kullanýyorsa bilinçli yapýlýyordur..
Yer Ýmleri