Originally Posted by
ABKA
OLAYLA ÝLGÝN OLMADIÐI HALDE DAHÝL OLDUN...mUHATAP OMAMAYIM DÝYORUM-alttan alýyorum:vitees yükselttin.ÜSTELÝK BANA ÝFTÝRA ATTIN.''BALKAN TÜRKLERÝNÝ NASIL YAHUDÝ-ERMENÝ VS'' ÝLAN EDERÝM?
Bu ÜLKENÝN EN BÜYÜK PROBLEMÝ EÐÝTÝM SÝSTEMÝ VE MALESEF KENDÝNÝ EÐÝTEMEMÝÞ bazý ÖÐRETMENLERDÝR.Zamanýnda 5. tercih olarak -kerhen girdikleri üniversiteden mezun olup..bir þekilde kamuya kapak atmýþ..ve ciddi muhakeme sorunu olan bazý memurlar. Ne hukuk bilir nede kendini geliþtirmiþ.(saygýdeðer diðer ögretmeleri -memurlarý tenzih ederim).3 çocuðum var bu güne kadar onlarca öðretmenle muhatap oldum ve ailemde MEB ÝN HER KADEMSÝNDEN TOPLAM 6 eðitimci var. HARÝKA öðretmenler gördüm (bunlar çoðunlukta) ama malesef çoculardan önce kendini eðitmesi gereken öðretmenler de gördüm.
1-Halký kin-düþmanlýða itmenin ne demek olduðunu bilmiyorsun.En ufak bir temel hukuk bilgin olmadýðý halde,beylik laflar ediyorsun.Kendini tutma savcýlýða dilekçe ver.Bu sayede öðrenmiþ olursun.
2-Nufus mübadelesiyle yüzbinlerce kiþinin soyisim ve isminin deðiþtiði bir gerçektir.Bu baðlamda pekçok türk olmayanlar Müslüman nufus cüzdaný aldýlar.KAYNAKLARINI çeþitlendir.sadece tek kanaldan beslenirsen at gözlüðüyle bakarsýn.
3-Savaþtan dolayý balkanlarý terk edipte anadoluya gelen Türkler olmuþtur.Bu farklý bir olaydýr.Onlar zulumden kaçan o zamanýn müslüman Türkleridir.Ermeni-yahudi göçmenleri ile bu ýrkdaþýmýz-dindaþýmýz olan balkan türklerinin ne alakasý var.Bu kadar saçma bir baðlantýyý nasýl kuruyorsun...Bunlar nasýl yahudi olur.?nerenden anlýyorsun.
4-IQ 80..yerim senin ýq nu? cidden kaçýncý tercihindi..sonra belgeli ve aðýr konuþacaðým...kibirli diyecekler.
Yýllarca burada sürekli short-long diyerek,argumansýz konuþtun..2-3 KERE YAKIN ZAMANDA BATTIN.ARACI kurumdan haciz gelecekti,anlaþtýn...ve verdiðin kararlarýn isabet etme oranýný yaz.SENÝN KUYRUK ACIN,3 YIL ÖNCESÝNE DAYANIR..SÜREKLÝ LONG DÝYE DÝYE BURADA ALGI YAPIYORSUN DEMÝÞTÝM...ve endeks çökmüþtü.
Niyet okuma.Benim asla kastetmediðim þeyleri benim aðzýmdan yazma.
Normalde cevap yazmam ama kýsaca yazacaðým. Tüm arkadaþlardan da özür dilerim.
Bak arkadaþ, ben 15 yaþýnda fakülteye, 20 yaþýnda öðretmenliðe baþladým. Senin o çok övündüðün öss'de de derece ile bölüme yerleþtim. 25-26 senedir de, en az 2500 nitelikli mezun verdim. Doktorundan, mühendisine, savcýsýndan-pilotuna, diþ hekiminden-avukatýna kadar her meslekten yüzlerce öðrencim vardýr. Diðer meslekleri saymýyorum bile ama hiç elim deðmediyse en az 5000 gencin hayatýný deðiþtirdim. Sýnav derecesine onlarca çocuðu hazýrladým. Görevimdi. Matematik anlatmayý seviyordum. Milletime bu þekilde hizmet ettim. Ve bundan haz aldým. Hâla da iþimi severek yapmaya devam ediyorum. Benim mesleki becerimin senin açtýðýn mevzuyla hiç alakasý yoktu. Ben ne senin ne iþ yaptýðýný bilirim ne de merak ederim, ne de yargýlarým. Canýn cehenneme banane.
Sen yavuz bahadýroðlu, mehmet armaðan, kadir mýsýrlýoðlu gibi tarihçilikleri kendinden menkul kiþilerden okuduðun tarih ile binlerce balkan muhacihirinin yahudi-sabateyist vs olduðunu, ermeni bilmem ne diye sayýkladýn. Dilinin ucuna geleni yazamamýþ olabilirsin. Zaten yazamazsýn da, o kadar toto yok sende. Ama yazdýðýn bile insanlarý ayýrt etmeye yönelik.
Ben yýllardýr, nesil yetiþtirirken, hiçbir öðrencimin kökeni,inancý,giyimi-kuþamý ile iþim olmadý olmaz. Devlet bana, þu sýnýfa gir dersini anlat diye maaþ ödüyor. Þuna anlat, buna anlat demiyor.
Her neyse, sermaye piyasalarýnda, özellikle de kaldýraçlý iþlem platformlarýnda iþlem yaparken, çoðu kiþi gibi bende hesap patlattým. Bu ayýp bir þey mi? Hesabýný hiç patlatmayana helal olsun.
Sen 15 yaþýnda sokakta gazoz kapaðý oynarken, ben fakültede dirsek çürütüyordum. Öyle kendini çok akýllý zannetme. Cevap yazmazdým da, arkamdan saydýrmýþsýn. Mecbur cevap yazdým. Tekrar özür dilerim arkadaþlar.
Açtýðým pozlar beni baðlar, benim aklým bana ancak yetiyor.
Yer Ýmleri