Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 61/68 lklk ... 11515960616263 ... SonSon
Arama sonucu : 544 madde; 481 - 488 aras.

Konu: PNSUT - Pnar St

1. KAP: PNSUT [ ] PINAR ST MAMLLER SANAY A.. Kar veya Zarar Tablosu

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1475412
    Dosyalar:

https://kapatt.matriksdata.com/40283...988b4522c50252

Kar veya Zarar Tablosu
    "Hayalleriniz iin sessiz bir ekilde savan. nk onlar gerekletirirken yaratm olduu etki insanlarn tahamml edemedii bir eydir."

2. Acemah bir de istersen hlas Finans da averelim bari yaarbankla beraber olmuken tam olsun. Cem uzan da aralm ona da mar bankasn averelim olur mu? Ya cidden bazen neyin kafasn yayorsun burada yazarken. Hani ben biliyorum da bilmeyenler iin......
    "Hayalleriniz iin sessiz bir ekilde savan. nk onlar gerekletirirken yaratm olduu etki insanlarn tahamml edemedii bir eydir."

3. Acemsah hocam bilano ile ilgili sizden bir deerlendirme alabilirmiyiz.......

4.  Alnt Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazy Oku
    KAP: PNSUT [ ] PINAR ST MAMLLER SANAY A.. Kar veya Zarar Tablosu

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1475412
    Dosyalar:

https://kapatt.matriksdata.com/40283...988b4522c50252

Kar veya Zarar Tablosu

5. sayn Feyhan Yaar n capitale verdii rportajn tamam..........

Yaar'n yeni oyun plan

8.08.2025 Capital Dergisi / Temmuz 2025

Yaar Topluluu, 80’inci ylnda byme anlayn yeniden ekillendiriyor. Yksek enflasyon ve belirsizliklerin belirledii ekonomik ortamda grup, bymeyi yalnzca ciroyla deil verimlilik, eviklik ve veri odakllkla tanmlyor. Yaar Holding Ynetim Kurulu Bakan Feyhan Yaar, bu dnemde yksek bymelerin gereki olmadn sylyor. Grupta yzde 50’yi aan ciro artna karlk reel bymenin yzde 5–10’da kaldn belirtiyor. Cironun tek bana yeterli olmadna da deinen Yaar, “ddial bir oyuncuysanz, ilk te olmalsnz” diyor.

Yaar Topluluu, 80’inci ylnda dnmn hzlandrarak yeni model i yap biimlerine daha gl yant vermeye odaklanyor. Holdingin ynetim kurulu bakan Feyhan Yaar’n ifadesiyle artk sadece makine yatrmlaryla gelien deil insan kaynandan dijital altyapya kadar tm sistemi kapsayan bir geliim anlay n planda. Karar alma srelerini sadeletiren, dijitallemeye yatrm yapan ve zellikle veri temelli ynetime arlk veren grup, verimlilik, eviklik ve odaklanmay yeni byme stratejisinin temel unsurlar olarak tanmlyor. Alkanlklar yerine veriye dayal ynetim anlayn yerletirmek gerektiini vurgulayan Yaar, “Artk duygularla deil veriye ve akla dayal kararlarla ilerliyoruz. Belki hzl olmuyor ama daha az hata yapyoruz” diyor. Grubun bymeye bak da son dnemde nemli bir dnm iinde. Trkiye’de kltrel olarak ciroya ok odaklanldn ama cironun tek bana bir ey ifade etmediini dile getiren Yaar, gerek rekabetin benchmark zerinden yrdn sylyor. “Sadece bymeyi, krll konumak bana yeterli gelmiyor. Eer iddial bir oyuncuysanz, ilk te olmalsnz. nsanlar artk iddias olan irketlerde almak, onlarn rnlerini tketmek istiyor” diye konuuyor.

Yaar Holding Ynetim Kurulu Bakan Feyhan Yaar ile grubun son dnem byme performansn, i yap ekillerinde yaanan dnm ve yeni liderlik anlayn konutuk:

En son sizinle yl nce bir araya gelmitik. O gnden bugne grup nasl bir byme ortaya koydu? Performansnz nasl deerlendiriyorsunuz?

Yaar Topluluu olarak uzun sredir lider odakl bir ynetim yapsndan ziyade kurumsal ve kolektif bir anlayla ynetiliyoruz. Babam Seluk Yaar’n vefatndan sonra da bu yaklam koruduk. Ynetim kurulumuzda bamsz yeler yer alyor ve her sektrde farkl yaplarn gerektirdii almalar sz konusu. Her sektrn dinamii farkl, bizim temel hedefimiz her zaman grubumuzu pazar pay ve byme asndan ileri tamak oldu. Yzdesel bir oran vermek gerekirse bu hedeflerde yaklak yzde 70 orannda baarl olduumuzu syleyebilirim. Elbette zaman zaman baz sorunlarla karlald, bu da geri dnler ve yeniden dzenlemeleri beraberinde getirdi. rnein balk iinde dndmz bymeyi yakalayamadk. Sektrel baz problemler etkili oldu. Bunlara kar nlemler alarak sreci ynetiyoruz. Bu erevede yzde 70’lik baar orann gereki ve adil bir deerlendirme olarak gryorum. Trkiye’de yaanan yksek enflasyon ve kur dalgalanmalar, bu dnemde tahminlerimizin tesinde etkiler yaratt. Trk sanayicisi olarak hammadde, ambalaj ve lojistikte dvize olan bamllk olduka yksek. Biz de Trkiye’nin her yerinden hammadde toplayp retim yaptmz iin byk lekli bir lojistik operasyonu yrtyoruz. Gelirimizin yaklak yzde 80’i dorudan tketiciye ynelik. Tketici alkanlklarndaki deiimler ve lojistikteki maliyet artlar bizi dorudan etkiliyor.

2024 bu kapsamda nasl bir yld?

Topluluk olarak ciroda yzde 50’nin zerinde bir byme saladk. Bir ksm enflasyon etkisi, ayrca hammadde fiyatlarndaki arttan kaynakland. Kur art ise ciro zerinde etkili olmad. 200 milyon dolar civarnda yurt d geliri elde ettik.

Reel byme ne oldu? Yaanan byme beklentinizi karlad m?

Reel bymemiz yzde 5-10 civarnda gerekleti. Pazar paylarmz baz kategorilerde artarken bazlarnda ayn kald. rnein, gdada 20-30 farkl rn eidimiz var. Tketici rnlerinde pazar paymz artrdk. Ancak sanayide ve ihracatta hedeflediimiz bymeleri tam anlamyla gerekletiremedik.

Son birka ylda yeni sektrlere giri oldu mu ya da herhangi bir sektrden k yaand m?

Yeni bir sektre giri yapmadk, herhangi bir sektrden de kmadk. Bu nedenle veriler arasnda daha salkl bir karlatrma yaplabiliyor. “Byme saladk m” sorusuna, bulunduumuz makroekonomik koullar da dikkate alarak yant vermek gerek. Trkiye’nin byme hedefleri ve enflasyonu drme abalar iinde ok byk bymeler yakalamak zaten gereki olmayabilir. nemli olan srdrlebilir byme ve pazar koullarna uygun hareket edebilmek.

Bugn Yaar Topluluu dediimizde karmzda nasl bir yap var?

Bu yl 80’inci ylmz kutluyoruz. 1945’te Seluk Yaar’n kurduu ilk iletmeyi balang kabul ediyoruz. Yaar Topluluu giriimci bir grup. Gda ve tarma dayal sanayiden boyaya kadar geni bir alanda retim yapyoruz. Bu eitlilie ramen yapmz kkten deitiren bir strateji izlemedik. Aile ve ynetim kurulu olarak yapmz daha verimli ve daha rekabeti hale getirmek iin alyoruz. Bu da sreklilik isteyen bir ura. Her zaman srdrlebilirlii n planda tuttuk. Btn yatrmlarmz sadece makineye deil ayn zamanda insana, sisteme, srece, dijitallemeye, otomasyona ve Ar[1]Ge’ye ynelttik. nk gelecekte bize rekabet avantaj salayacak ve byme frsatlar yaratacak olan bu alanlar. Trkiye dnda da bymek istiyoruz. Gnmzde bir fabrika amak, “u kadar istihdam yarattm” demekle bitmiyor. Artk istihdam kavram da farkllat. Bugn pek ok konuda hizmet alm yapyoruz. alan saymz 8 bin civarnda. Ancak depo ynetimi, baz paketleme konular gibi alanlarda uzman irketlerden hizmet alyoruz. Bylece aslnda ekosistemi bytyoruz. Bu anlayla hem daha verimli alyor hem srdrlebilir bir yap kuruyoruz.

Topluluk olarak yatrm daha ok hangi alanlara ynlendiriyorsunuz?

Bizim bundan sonra bymemiz artk sadece makineyle, yeni fabrikalarla deil sistemin iini dolduran unsurlarla olacak. Bu da nemli bir strateji. Ekibinizi ikna etmeniz, yeni yetkinliklerle eitmeniz ve genleri bu yapya entegre etmeniz gerekiyor. nemli olan ekip iinde ortak bir inan ve dnce birlii yaratmak. Yeni dnya ve rekabet koullarnda uyum salamak zaman alabiliyor ama sonrasnda iler ok daha salkl ilerliyor.

Bu yaklam biraz daha aar msnz? Bu bir strateji deiimi mi?

Aslnda bu yaklam son 10 yldr var. Pandemi sonras, iki yl nce bir strateji toplants yaptk ve baz gl ve zayf ynlerimizi tespit ettik. Bu toplantnn ardndan dijital dnmmz hzlandrdk. Bizim amacmz kurumlarn mrn uzatmak. Bu nedenle zaman zaman baz i birimlerinden kmak, yeni alanlara girmek gibi planlarmz da oluyor.

rnein bu yl Pnar Et irketimiz, daha nce fason olarak rettirdii unlu mamuller iin kendi yatrmn yapyor. Aralk aynda devreye girecek bu yatrmla birlikte, artk unlu rnlerini kendi tesislerinde retecek. Ev d tketim pazar hzla byyor. Bu alana ynelik rn gelitirme ve Ar-Ge almalarmza hz verdik. Ayn ekilde vejetaryen rnler konusunda da almalarmz devam ediyor. Bu kararlar uzun vadeli aratrmalar sonucu alnyor. irketlerimiz hangi alanda byyecek, ne kadarlk kurulu kapasite gerekiyor, neleri hzla devreye alabiliriz gibi detayl almalar yaplyor. Daha etkin admlarla ilerliyoruz. Bu, benim liderlik anlayma da uyuyor.

kollarnzda nasl bir dalm var?

Gda ve boya bizim iki ana i kolumuz. Her yl gelire katklar deikenlik gsterebiliyor ancak genel olarak yzde 60-40’lk bir dalm sz konusu diyebiliriz. Su ve iecek tarafnda yeni kategorilerle byyoruz. Pnar markasnn pazar pay bu ekilde geniliyor. Bunun dnda aml Yem irketimiz var. Yem retimi yapyor, ayrca ipura ve levrek balk retimi tesislerimiz de devam ediyor. Bu alan da nemli bir i kolu olarak gryoruz. Et ve etli rnlerde byme potansiyeli gryoruz. Pnar Et irketimiz beyaz et ve hindi alannda yeni rnlerle yoluna devam ediyor.

Gdada yurt dnda nasl byyeceksiniz? Son olarak Abu Dabi’de bir peynir tesisi atnz. Orada iler nasl gidiyor?

Abu Dabi’deki tesisimiz Trkiye’de olmayan ama o blgenin talep ettii cam kavanozda krem peyniri gibi rnleri retiyor. Pazar olduka kozmopolit, Pakistanl, Msrl, Endonezyal, Avrupal ok sayda farkl tketici var. O blgeye Trkiye’den souk zincirle rn gndermek zor. Bu nedenle yerel retim ok kritik. Krfez Blgesi’nde byyoruz. Benzer ekilde Suudi Arabistan’dan yatrm talepleri alyoruz.

Yatrm yapacak msnz bu blgeye de?

Blgedeki siyasi belirsizliklerin azalmasn ve Trkiye’deki enflasyon programnn normale dnmesini bekliyoruz. Gda yksek iletme sermayesi gerektiren bir sektr. Tedarikten retime, bayilere kadar zincirin tamamn finanse ediyorsunuz.

Gdada son dnemde hem den satn alma gc hem enflasyon i yap ekillerini nasl deitiriyor? Bayi ve perakende kanallar bu sreten nasl etkileniyor?

Bayi amz ok geni. Gda tarafnda toptanclar, perakende zincirleri ve geleneksel kanal olmak zere ok sayda paydamz var. Rekabet ok artt. Bu dnemde biz de pazarn talebine uygun, farkl kanallara hitap eden rnler gelitirdik. Hindi rnlerine daha fazla arlk verdik. Ayn ekilde tketicinin talebinin artt rnlere de gei saladk. Bu kk stratejiler, gda sektrnde ciddi etki yaratabiliyor.

Suudi Arabistan dnda, boya veya dier sektrlerde yurt dnda yerinde retime ynelme plannz var m? Yeni dnyann bu yndeki eilimlerine siz nasl bakyorsunuz?

Suudi Arabistan dnda da bu konuya ynelik talepler geliyor elbette. Ama ben yap olarak odaklanmaya ok inanan bir yneticiyim. 2000’li yllarda McKinsey ile strateji almas yapmtk. O tarihte bize “odaklann” dediler. Bata tam uygulayamadk bu neriyi ama zamanla grdk ki bir lkede baarl olmak iin o lkeye ciddi ekilde odaklanmak gerekiyor. Orada iyi bir ekip kurmanz, ekonomisini, siyasetini, hukuki yapsn ok iyi tanmanz gerekiyor. Bizim her yere gidecek bir yapmz yok. Bu hem finansman hem insan kayna asndan mmkn deil. Afrika, Avrupa, baka blgeler elbette seenek olabilir ama biz u anda odaklandmz blgeye, Suudi Arabistan’ da iine alan daha geni bir corafyaya en az 5-6 yl boyunca yatrm yapmay, aratrmay ve orada derinlemeyi planlyoruz. Katar, Kuveyt, Bahreyn gibi lkelere ve oradan Pakistan gibi pazarlara uzanan bir stratejimiz var.

Bu blgeyi semenizin temel nedeni ne oldu?

Tm analizlerimizde, bu blge bize en istikrarl alan olarak grnd. Trkiye’den daha istikrarl deil belki ama Avrupa’ya kyasla daha iyi finansman olanaklar, tevikler ve i yapma kolayl sunuyorlar. Boya sektrnde de ayn stratejiyi izliyoruz. Gemite Romanya gibi pazarlarda denemeler yaptk ama baarl olamadk. Msr’da boya iine girdik ama Arap Bahar gibi olaylar nedeniyle srdrlebilir olmad.

Bugn itibaryla ihracat ya da yurt d gelirleriniz toplam gelirin ne kadarn oluturuyor?

Trkiye’de bymeyi iddial ekilde srdrmek istiyoruz. Mevcut portfy yapmzla ihracat gelirlerinin toplam gelirin yzde 10’unun zerine kmasn ngrmyoruz. Bunun iin portfymz yeniden ekillendirmemiz gerekir. Gda iimiz ihracat iin ok uygun deil. Trkiye’deki bymemiz de srecei iin odak burada olacak. Balk ihracatn artrma potansiyelimiz var. Boya tarafnda da byme olabilir ama ran, Irak gibi blgeler olduka istikrarsz. Trkmenistan ve zbekistan gibi pazarlar da hzl byyen yerler deil. Dolaysyla ihracat bizim iin nemli ancak ksa vadede i piyasa nceliimiz olacak.

Bu yla nasl baladnz? Yl banda koyduunuz hedefler ve u ana kadarki gereklemeler nasl bir tablo ortaya koyuyor?

Bu yl iin yaklak yzde 50’lik bir ciro bymesi hedefledik. Enflasyonun zerine yaklak 10 puanlk bir reel byme koyduk. Kapasite anlamnda bu bymeyi karlayacak durumdayz. lk ay btemize paralel geti ama nisan aynda hedeflerin biraz altnda kaldk. Maystan itibaren toparlanmasn bekliyoruz. Yaz sezonu ve turizmin etkisiyle bu yl da canlanma bekliyoruz. Otellerin dolmas, yeme-ime sektrnn hareketlenmesi bymemizi dorudan etkiliyor. yi bir turizm sezonu geirirsek yl btemize uygun kapatabiliriz.

Yatrmlar tarafnda nasl bir strateji izliyorsunuz?

Yeni retim yatrmlarmz var. Pnar Et’in yeni unlu mamuller retim tesisi veya boya iimizde de polyester tesisi gibi yatrmlarmz devam ediyor. Bunlar sfrdan yatrmlar deil ama mevcut yap iinde alt sektrlerde kapasite artrc yatrmlar olarak kurgulanyor. Geen yl yaklak 50 milyon dolarlk bir yatrm gerekletirdik. 2025 iin de benzer bir seviye olan 64 milyon dolar civarnda bir yatrm planlanyor.

Boyada nasl byyorsunuz? nmzdeki dnemde burada plannz nedir?

Boya byk bir sektr. naat boyalar ve sanayi boyalar var. Sanayi boyalar ksmnda ihracat yapan sanayiciye dnk alyoruz. rnein konteyner retenlere boya satyoruz. Dnya ticareti yavalaynca konteyner retimi de azalyor. Biz B2B sat yaptmz iin global yavalamalar bizi etkiliyor. Ama i piyasada ciddi bir daralma beklemiyoruz. Burada ncelikli hedefimiz pazar paymz korumak.

Bugnk ncelikleriniz arasnda byme, krllk, verimlilik ya da risk ynetimi asndan hangisi daha ne kyor?

Bugn bana gre her eyin temelinde verimlilik var. Verimlilik deyince iine maliyet ynetimi, eviklik, karar alma hz gibi pek ok ey giriyor. nk artk byme bir sonu. Asl belirleyici olan verimlilik. Eer verimli almyorsanz, piyasada byme ansnz kalmyor. Ben gruba ne katmak istiyorum? Daha evik olmak. Daha net baar odakl yneticiler yetitirmek. nk Trkiye’de kltrel olarak ciroya ok odaklanyoruz ama ciro tek bana bir ey ifade etmiyor. Onu mutlaka bir karlatrmayla anlamlandrmak gerekiyor. Yani rakiplerinize gre nerede olduunuzu bilmeniz art. Bir ynetici bana bir ey anlattnda hemen sorarm: Rakibin ne durumda? Sralaman nerede? lk 3’te misin, ilk 5’te misin? Artk bunu bilmeden yol almak mmkn deil. Sadece bymeyi, krll konumak bana yeterli gelmiyor. Bugn esas sorulmas gereken soru u: “Ben bu sektrde kancym?”. Eer iddial bir oyuncuysanz, ilk te olmalsnz. Bu hem marka asndan hem alanlar hem de tketiciler asndan nemli. nsanlar artk iddias olan irketlerde almak, onlarn rnlerini tketmek istiyor.

“YAAR BANK’I TEKRAR KURMA ZNMZ VAR”

GRMC YNETCLER

Kltrel dnmle ilgili d destek aldk. zellikle alanlarmzn katlm saland. Bu almalar kendi iinde, alt gruplar halinde devam ediyor. alanlarmzn sahiplenecei bir dnm olmasn istiyoruz. Ayrca, giriimci yneticiler yetitirmek zerine kurgulanm bir projemiz var. nc ylna girdi. alan arkadalarmz kendi projelerini gelitiriyor. Sonu ne olursa olsun, nemli olan aratrma yapma, bir ey retme heyecann yaatmak. Yaar Topluluu’nun gelecekte de doru ynetilmesi, doru kararlar alabilen bir yapya sahip olmas iin alyorum. Benim odaklandm konu bu grubun gelecei.

YEN BR SAYFANIN SEMBOL

Bugne kadar pek konumadmz bir konu var. 1999 ylnda Yaar Bank fona devrolmutu. Hukuki srecin sonucunda 2019 ylnda davay kazanp uzlatk. Bu bizim iin bir anlamda itibarmzn iadesiydi. O dnemden kalan baz davalar da kapand. u anda Yaar Bank’ tekrar kurma iznimiz var. Henz bu konuda net bir planmz yok ama uygun bir ortakla ya da farkl bir yap iinde deerlendirme ihtimalimiz var. Bu mesele bizim iin bir dnemin kapan ve yeni bir sayfann sembol niteliinde.

“HATALARDAN RENEN BR GRUBUZ”

“SORUMLULUKLARIMIZ DAHA FAZLA”

u an babamdan alrsak nc, dedemden alrsak drdnc kuaz. Dedem, 1912 ylnda ticari faaliyetlere balam. Dedem baarl bir tccard, babam ise vizyoner bir giriimciydi. Babam bize her zaman kurumsallamay tavsiye etti. Bu ynde almalar yapt. Kurucu liderlerin hz tabii ki farkl oluyor. Onlar risk alyor ve kt gittiinde de sorumluluk alyor. Bugnse irketlerimizin ou halka ak. Dolaysyla sorumluluklarmz ok daha fazla. Her genel kurulda hesap verme sorumluluumuz var. Kurumsalln temelinde de adil ve sorumluluk sahibi olmak yatyor. Bu nedenle tm nemli kararlarn, tm yelerin katlmyla birlikte alnmasn nemsiyorum. Seluk Yaar’n bize brakt hedef de buydu: Kurumsallk. Yani ortak aklla ynetim, takm almas.

“HOLDNG KAVRAMI DET”

Bakan olarak bu sreci iletmek benim grevim. Artk duygularla deil veriye ve akla dayal kararlarla ilerliyoruz. Belki hzl olmuyor ama daha az hata yapyoruz. nk biz, gemite yaptmz hatalardan da renen bir grubuz. ocuklarmzn iyi eitim almalar, meslek sahibi olmalar, dnyay tanmalar, sivil toplumda yer almalar bizim iin nemli. Eer bir gn liderlik etmek isterlerse her zaman yollar ak. Artk holding kavram da deiti. Bugn birok byk grubun ynetim kurullarnda aileden gelen kii says az. Ama hissedar olarak iyi yetimi, doru sorumluluk alm bireyler bulunuyor. Ynetim kurullar, aile meclisi, profesyonel ynetim… Bu yaplar birlikte almal. En nemli hedefimiz, irketin geleceini en donanml kadrolarla ekillendirmek.

UZAK DOU DENEMES NE OLDU?

DAMAK TADI

Birka yl nce in ve Japonya’ya ihracat yapmakla ilgili baz denemeler oldu ama srdrlebilir hale gelmedi. nk bu pazarlarda tketilen balk trleri farkl. Japonlar sui kltrnden dolay ton bal, ylan bal gibi az klkl ve yal balklar tercih ediyor. Bizim rettiimiz levrek ve ipura gibi Akdeniz balklar onlarn damak tadna ok uygun deil. in’de de benzer bir durum yaand.

“HEYECANLANDIK”

lk etapta heyecanlandk, iyi fiyatlar da vard. Ancak inli tketici genellikle tatl su bal tketiyor. Bizim balklarmz onlarn mutfana uygun dmedi. Yani ticari olarak birka parti sat yapld ama arkas gelmedi. Sonuta bu deneyim bize gsterdi ki bizim balmz, bizim corafyamza ait. Bu nedenle daha ok Avrupa’nn gneyi, Amerika’daki Akdenizli nfusun youn olduu blgelere odaklanyoruz.

6. Herkese selamlar.....
    Bilanoyu imdi (11/08/2025 saat 07:55 de ) grme ansm oldu...
    lk be dakikalk izlenimim BERBAT DEL LE BR BLANO....
    Bu bilanoya gre ;"Ardk 2 TABAN BEKLYORUM" demek forum kurallarna gre yasakm,o zaman bizde ardk 2 tane %9 luk d bekliyoruz diyelim.....
    Borsa da (ciddi) geri gelirse geri ekilmenin buradan %50 olmas beni artmaz dorusu...

ASLA YATIRIM TAVSYES DELDR...

Sayglar/Baarlar...
    "Can kaymak isteyen cebinde manda tar "

7.  Alnt Originally Posted by Tengri Han Yazy Oku
    2025 2. Net Kar Tahminim...

Defansif deil iyimser bir tahmindir,Sat tonajn 70 ton,Brt Kar marjn %15,dier kalemleri gz karar arttrdm/azalttm,finansal gelir gider ncesi kar a kadar olan ksm daha doru bir sonu verir kanatindeyim....

2025/2....
    Ciro:3,8 milyar tl
    Brt Kar=570 milyon tl (%15 brt kar marj)
    Esas Fal.Kar=215 milyon tl
    Finansal Gelir -Gider ncesi Kar/Zarar=195 milyon tl (buraya kadar daha doru sanu verir gibi....
    Net Finansal Gider=-370 milyon tl
    (Finansal Gelir=200 milyon tl
    Finansal Gider=-550 milyon tl
    Parasal Kazan/Kayp=? -20 milyon tl)(geen sene 2. dekine benzer bir ey salladm)
    Vergi ncesi Kar/Zarar=-175 milyon tl
    Vergi=-20 milyon tl
    Net Kar/Zarar=-195 milyon tl....

ASLA YATIRIM TAVSYES DELDR....

Sayglar/Baarlar.....
    01/05/2025 de ki tahminim...

Lanet olas bilanoyu bir trl doru tahmin edemiyorum....
    Mutlaka bir yerden su koyuveriyor....
    1 bilanosunda ben kt tahmin etmidim,iyi gelmidi,2 bilanosunda ben iyimser kalmm BERBAT TES,LE BR BLANO gelmi....
    Pes etmek yok,yanla yanla doruyu doruya yaklamaya alacaz.....

Sayglar/Baarlar....

8. Bilanonun zet Kar-Zarar Tablosu "LE"
    Buraya geri dneceiz,biraz da bilanonun dier kalemlerine bakalm....

Finansal Durum Tablosuna bakalm
    lk 6 ayda
    1)Kasaya 500 milyon tl girmi
    2)Ksa Vadeli Finansal Borlar:1,4 milyar tl azalm,yani toplamda 2 milyar tl lik pozitif bir gelime olmu...
    Peki ilk 6 ay da zarar eden bir irket bunu nasl becermi?

1)635 milyon tl maddi duran varlk satm
    2)147 milyon tl Ticari Alacaklarn tahsil etmi...
    3)543 milton tl Ticari Borlarn dememi
    4)272 milyon tl Amortismandan gelmi
    5)tiraklerin ve/veya Ortaklklarnn Pay Sat veya Sermaye Azaltm Sebebiyle Oluan Nakit Girilerinden 387 milyon tl gelmi
    ve toplamda 2 milyar tl....

2 milyar para(nakit) biriktirmi-toplam bununla ,1,4 milyar tl finansal borlarn kapatm,500 milyon tl de kasaya para/nakit koymu....

Buras olumlu gibi....

Sayglar/Baarlar

Sayfa 61/68 lklk ... 11515960616263 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •