sütü üreten þirketin hissesi 9 lira...........sütü pazarlayan þirketin hissesi 58 lira...........
bu iþte terslik yok mu......biz mi çok ucuz kaldýk.........acilen 1 litre süt fiyatýna gelmemiz gerekiyor.....
sütü üreten þirketin hissesi 9 lira...........sütü pazarlayan þirketin hissesi 58 lira...........
bu iþte terslik yok mu......biz mi çok ucuz kaldýk.........acilen 1 litre süt fiyatýna gelmemiz gerekiyor.....
Hayýrlý ve uðurlu olsun.
Sanki PETUN & PNSUT birleþme geliyor gibi ve Türkiye'nin en büyük GIDA þirketi doðuyor. Çok geç olsa da yapýlmamasýndan iyidir.
Her iki þirketin oluru ile yapýlan bu Birleþik Pazarlama deðerleme raporu içinde bazý þeyleri de barýndýrmaktadýr.
Son bilançolara göre %31.82 paya göre Pýnar süt adýna 968 milyon olumlu fark yani Kar yazýlacaðý bugünden belli oldu....
Pýnasr Et ve Un adýna ise YBP deki payýnýn %42.78 olmasýndan dolayý yani deðerlemeye göre 1.038 milyar olumlu fark doðuyor yani kar etmiþ olacak.
Þimdi Pýnar Sütünde Payý %40.05 ve Pýnar etUN payý %42.78 olarak ayarlanmýþ oldu... Fazla uzatmadan umarým
PInar süt altýnda 1 e 1 oranýnda birleþme olur ve verimlik ile Türkiyenin en büyük GIDA devi doðar..!
Ýþte dedik..hayal dediler ama oluyor galiba....
Hayýrlý uðurlu, ve bol kazançlar dilerim!
Néy Nâmé...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
Pinar gida
Néy Nâmé...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
Yorumlara hayret ediyorum acikcasi. Sirketin Gecmisini bilmesem inanacagim. Kisaca hatirlatayim. Bilancolarinda her donem oyun yapan, oncesi sonrasi pozisyonlanip haber ile manupulasyon yapan, borsa tarihinde ilk kez acikladigi temettuyu ertesi gun vazgectim diyip dusuren, banka batirio yatirimci magdur eden, Karsiyaka yi menfaat siyaset ugruna satip halki ayristiran, kredi icin sirketi ipotek eden,halk bukadar ciro yapmasina ve markayi yaratmisken halka uc kurus temettuyu cok
goren, aile icindeki haksizliklari saymiyorum...
Bu zihniyetten tarafimiza iyilik beklemek polyannaciliktan da otedir.
Herkese selamlar....
Bugün/þimdi gördüm....
Bilanço dip not 5 de YBP e dair kýsa özet bilgiler var....
Ýsteyen bakabilir....
Pýnar süt zarar ettiðinde çoðu zaman zarar eden,2,763 milyar tl net defter deðeri olan, bu durumda hisse baþý deðeri 28 tl olan iþtirakini Pýnar süt hisse baþý 58 tl den almýþ oldu....
Yaþar Holding, Pnsüt e olan borçlarýný YBP de ki paylarýnýn bir kýsmýný pahalýya devrederek kapatmaya çalýþýyor...
YBP nin 110 milyon tl nakit,3,5 milyar tl lik dönen varlýðý var ,duran varlýðý yok gibi (zaten lojistik merkezlerini Pnsüt den kiraladýðýný biliyoruz,) 4.2 milyar tl de kýsa vadeli borcu var,net te 2,763 milyar tl defter deðeri var....
Saygýlar/Baþarýlar....
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yukarýdaki gönderimle birlkikte düþünüldüðünde sanki þunu demek istiyor;Pnsüt bunu daha önce bilançoda özet finansal durum tablolarý, (sayfa1) Duran Varlýklar/Özkaynak Yöntemi ile deðerlenen yatýrýmlar kalemi altýnda 1,156 milyar tl olarak gösterirken,Þekerbank bunu neredeyse 2 katý deðerlemiþ o yüzden buradaki deðer artacak...
Bilmiyorum,bilmediðim bir konuda iddialý konuþamam...
Saygýlar/Baþarýlar....
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yer Ýmleri