Bankalar bu rallide aðýrdan aldý endeks bankalar. Gitmeden yürümez artýk Akbank bankalarýn amiral gemisi sadece yol yapicaðý zamaný bekliyor 10 üstü orta vadede gelmesi ihtimal yatýrým tavsiyesi deðildir
Bankalar bu rallide aðýrdan aldý endeks bankalar. Gitmeden yürümez artýk Akbank bankalarýn amiral gemisi sadece yol yapicaðý zamaný bekliyor 10 üstü orta vadede gelmesi ihtimal yatýrým tavsiyesi deðildir
---------------------------------------------------
2020 ocak ayýnda yaklaþýk 9 tl fiyatý görmesi benim gibi küçük yatýrýmcýyý umutlandýrýp hisseye mahkum etmiþtir.6 ay önce bu fiyatý bulmasý artýk ütopya olduðu kanatine ulaþtým. bu nedenle herkesten özür diliyorum.sýfýr temettü politikasý ile özel bankalarý bile devlet bankasý gibi baskýlayan bir anlayýþ deðiþmedikçe yabancý özel bankalardan kaçýþa devam edecektir.özel bankalarda kamu bankalarý ile eþit hale getirildi.eðer özel bankalarýn karý paylaþým özgürlüðü verilirse ozaman garanti 12-13 tl lere akbankasýda 8-9 tl lere gelebilir.
Bu orta vade konusu bizim yatirimcilar icin 6 ay'dir.
Dunya'da ise, 2-3 yil.
Ben sahsen bizim yatirimcilarin daha dogru oldugunu dusunuyorum.
Orta vade icin 2-3 yil diye hesap yapanlar, cogu batili kalkinmis ulkeler.
Biz de ise, kalkinma surda dursun, surekli geriye giden bir ekonomi var.
1984'ten bu yana tek kurus kar payi odememis bir cok firma, ve bunlara ne yapiyorsunuz hemserim..! demeyen bir SPK var.
Diger taraftan dunya konjonkturu artik cok daha hizli degisiyor.
Cografya'nin belirledigi Jeo-politik riskler artiyor ve cok hizli degisiyor.
O nedenle bence 3-6 ay icin orta vade demek, daha anlamli ve akillica.
Þu dogum sancýsýna bakanda dokuz doguracak sanýr .Ikýn güzelim , ýkýn
![]()
![]()
borsanýn yükselmesi için bankalara yabancý para giriþi olmasý þarttýr.yabancý ise sirketlerin temettü geliri için borsaya girer.maksadý yüksek getiri elde etmektir.yabancýlar bankaya para yatýrmak yerine borsayý tercih ederler.TÜRKÝYEDE ÝSE TAM TERSÝDÝR. insanýmýzda haklýdýr.çünkü hükümet temettü gelirlerine sýnýrlama getirerek küçük yatýrýmcýnýn geçim kaynaðýný kýsýtlamýþtýr.faizler düþtükçe para altýna ve dövüze gidiyor.banka karlarý ile özel bankalarýn öz sermayeleri gittikçe büyümekte olup,iþtah kabartýyor.bddk temettü ödemesi serbest dese ozaman bu günkü banka hisseleri en az iki katýna ve borsa endekside 150-200 bin bandýna sýçrama yapar güçlü bir dövüz giriþi ile dolar deðer olarak çakýlýr oldukça düþer.yoksa yanlýþmý düþünüyorum ortaklar?
Yer Ýmleri