Arkadaþlar bilanço beklentinin üstünde geldi. Benim borsa oyuncularýnda anlamadýðým , peki diyelim beklenti rakamý gelse, yükselmeyecek mi, ne kadar anlamsýz, hisse 1.586.000.000 TL kar açýklayacak, hemde 3 ayda, adamýn 3 aylýk karý dahi birçok firmayý satýn alacak güçte..
Ben anlamýyorum. Ne kadar anlamsýz bakýþ açýlarý var bu borsa aleminde...
Banka borsada gözüken deðerine göre yýllýk %20 kar elde edecek, buda enflasyon hedefinin 2 katý demek, bir þirket daha nasýl baþarýlý olabilir.. Hakikaten anlamýyorum.
SPK artýk bu deðerlemelere müdahale etmeli, yýlda bir defa þirketlerin gerçek deðerlerini hesaplamalý, hisse hesaplanan deðer üzerinden iþleme açýlmalý. En azýndan BÝST-30 da bunu yapabilir.. Bu olmasý gereken bir durum, yatýrýmcýyý korumak anlamýna gelir. Hemde büyük þirketler gerçek deðerlerinde iþlem görürler..
Yatýrým tavsiyesi deðil , kendi düþüncelerimdir.
Güzel bilanço açýklamýþ hayýrlý olsun.
Yarým umarým bunun hareketi diðer bankalarý da yukarý taþýr.
Þu anda özel bankalar beleþ fiyatlardan iþlem görüyor.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Borsa yatýrýmcýsýný üzmemeliler, fakat bu ülkede insanýmýzýn borsaya yatýrým yapamamasý için ellerinden geleni yapýyorlar, dolara saldýrýn euroya saldýrýn, ülkeniz çöp, þirketleriniz çöp çekiyorlar. Buna DUR demeli! TEPKÝ vermeliyiz arkadaþlar, SESÝMÝZÝ duyurmalýyýz! Bu ülke bizim, bu þirketler bizim, bu paralar bizim!
Burada atýp tuttuðum yazýp çizdiðim hiç bir þey yatýrým tavsiyesi deðildir.
Borsada öðrendiðim tek þey SAkýnýn, SAkýndýrýn...
gelen bilanço sadece 2 nci çeyreðin bilançosu mu ,yoksa toplam 6 aylýk bilançosumu ?
eðer 6 aylýk bilanço ise beklenti sýnýrlarýnda demektir 😉..1 ve 2 çeyrek bilançosu toplamýdýr bu rakam....yoksa sadece 2 çeyrek bilançosu bu rakamlar olsun mevcut geldiði noktaya göre ard arda 3 tavaný dizdirir ....!
Yer Ýmleri