Düþüþe devam edecekse bile bu seviyelerden tepki gelmeli, rsý tarihi diplerde...ytd
YAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düþüþe devam edecekse bile bu seviyelerden tepki gelmeli, rsý tarihi diplerde...ytd
YAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn laguna Akbankta yabancý payý çok fazla,o kadar mal sattýlar ama tahtanýn babasý hala Cýtý elinde 1.176 milyar lot var,bu da kagýdýn laneti oldu bana göre henüz dönüþ emaresi yok.
ilk düþüþte o kadar belirsizliðe raðmen 5 e dokunduðu gün 5,36 dan kapattý þuan da böyle bir tepki yok,ki 2 çeyrektir kar açýklýyor kaðýt.
Ben ak yatýrýma kýzamýyorum çünkü yabancýnýn elinde çok mal var karþýlayamaz bunu,iþc de citinin 370 mil malý var,garantide 750 mil malý var akbankta 1.176 milyar lot malý var.
haftalýk grafikte 2009 dan gelen yükselen trend 5 tl den geçiyor bu hafta tutunmasý lazým üstünde.
tahtada mantýk yada temel düþünceler devre dýþý kaldý arkadaþlar. rsý 21 e gelmiþ.
bakýyorum daha önce 2-3 kere rsý 17 ye düþmüþ ordan tepki vermiþ.
bir kere 2008 de rsý 13 gördüm ordan tepki vermiþ.
yani buralardan dönmezseyarýn sonraki günde düþme ihtimali var ve 4,90 - 4,80-4,75 civarýna sert dalýp çýkma durumu da olabilir.
dolarýn yükselmeside bankalarýn yükseliþi önünde engel.
borsayý bilmeyen altýn dolar ev arsa alan parayý katladý ama bizim gibi borsanýn en saðlam þirketlerinde kazanmasak bile çok kaybetmeyiz diyenler toz duman oldu. acemi çaylak yatýrýmcý patron hisselerinde bile akýl almaz paralar kazanmýþken 20 yýllýk borsa izleyen ben sinir stres kazandým. nasipte bu varmýþ...
Dünyada en zor þey kýrýlan bir kalbi onarmaktýr...
1.176 milyar ak hissesi 830 milyon dolar eder. Bu tur satýs lar gunluk islem ile satýlmaz. Eger citi cok istekli ise bunu ana hissedarlarin karsýlayýp almasý lazým. Bir milyar dolar bile odeseler icinde telekom hissesini yuzde 20 si olan hisse. Bu satýsta citi ciddi ise ortaya çýkar. YTD
Yabancý payý yüksek.
Dolarýn artýþý yabancý çýkýþýný artýrýyor.
Sürekli devalüasyon olan ülkeye TL cinsinden yatýrým cazip deðil.
Zaten þu anda ülkedeki tüm rakamlar da gerçekçi deðil. Tek elden yazýlýp oynanýyor.
Ülkeye doðrudan yatýrým yapan yabancý bile yok neredeyse.
Hisselerde dolar gözüyle bakmak yanlýþ bence.
O eþik papaz develasyonuyla yok oldu gitti.
Ancak demokratik bir hükümet zamanýnda o eþik geri gelebilir.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Büyük hacimli ama fiyatýn pek oynamadýðý durumlar her daim korkutucudur ve ciddi bir belirsizliðin habercisidir. Hisseden çýkmak isteyen büyük bir fon satýþlarýn tahtayý yýkabileceðine karþýn tahta yapýcýya(firmaya) sallýyorum 5lira iþlem gören hisse fiyatý yerine 4.5lira gibi deðerden elindekileri devir edebilir ki böyle birþey oldu bugün bence. Þimdi iki soru var ; ilki baþka büyük fonlar çýkýþ ister mi yarýn öbür gün. istemese bile tahta yapýcý yüklendiði lotlarý taþýmak mý ister yoksa piyasaya yedirmek mi ister.
Bunlar benim hayal ürünü sallamalarým. YTD.
Burada atýp tuttuðum yazýp çizdiðim hiç bir þey yatýrým tavsiyesi deðildir.
Borsada öðrendiðim tek þey SAkýnýn, SAkýndýrýn...
Bütün tekniði bir kenarýya koydum; acaba bu yabancý Akbank hissesini kaçtan aldý da 5'ten satýyor! 2008'deki krizde 3'ten alýp on iki yýl sonra 5'ten mi satýyor!
Hadi Akbank'ý da bir kenarý koyalým; global piyasalara enjekte edilirken bu kadar likidite nasýl oluyor da negatif getirisi olan ABD 10 yýllýklarýna da gidiyor...
Mantýk arýyorum ama bulamýyorum.
Yer Ýmleri