Bugün gene veriyorlar, inanýlýr gibi deðil...
Bugün gene veriyorlar, inanýlýr gibi deðil...
Sn.Human TR'de ekonomi demek Faiz, USD ve nihayetinde Banka demektir.. Bu 1980 ler de de, 1990 lar da da, 2000 ler de de, 2010 lar da da ve de 2020 ler de de deðiþmeyecektir...
Çünkü deðiþmesi amacý ile þimdiye kadar hiçbir köklü temel ekonomik iþ yapmadýk...
Nüfus arttý, ihtiyaçlar arttý, büyüme arttý...
Ama ekonomik sistem ayný kaldý... O kadar...
Sonuçta bu piyasada en ucuz ne kaldý ise; ona yatýrým yaparým ben...
1 Akbank parasý= 1 kg patates ediyorsa; kim ne derse desin AKBANK'ý patatese tercih ederim...
Sanayi gidiyor gibi olabilir; USD yükseliyor gibi olabilir; ama bunlar hep gibidir... Çünkü;
Bunlar eninde sonunda BANKA larýn kapýsýný çalar yada çalmak zorundadýrlar...
Banka gitmez ise; sonuçta sanayii de gitmez, iþ'te artmaz, aþ'ta artmaz...
2*2=4
2Ç bilançolarýna gelince ; Banka para satar... Ýlk faiz artýþý belki bankalarý zorlar.. Ýlk etapta kredi oranlarý düþebilir...
Lakin çalýþanlara gelen Ocak zamlarý, Temmuz zamlarý ile fark kapanýr.. Satýn alma gücü nispi olarak artar...
Enflasyon UFE de %20 çýktý... TEFE ye 2 ay sonra vurur... Ama sonuçta malýný satan bu %20 yi ekleyecektir.. Cirosu artacak, artan ciro karlýlýðý getirecektir...
Mesela;
Akbank þu an 7,38 TL oldu...
Karlýlýðýna bakýp yýllýklandýrýrsak; hisse baþýna kar bu yýl 1,73 TL olucaktýr..
Ama %25 enflasyonun olduðu bir ekonomide seneye bu kar EKONOMÝ 3 YIL YATAYDA DAHÝ GÝTSE
bu enflasyon oraný ile; hisse baþý kazanç 2,16 TL olucaktýr....
Bir sonraki sene 2,71 TL olucaktýr...
Hisse maliyetin 7,38 TL iken; 3 yýlda 7,38 TL sermayen sana 1,73+2,16+2,71=6,60 TL yatay giden bir ekonomide kazandýracaktýr...
Oysa; þu an F/K =4,75 iken bu tip enflasyonist ekonomide bence gerçekte F/K 3,2 dir... Eninde, sonunda BANKA kazanýr..
Ýlk baþtan kaybeder gibi davranýr yada davranabilir, ama sonunda bu FAÝZ ve enflasyonist sistem 2 yada 3 çeyrek sonra BANKA bilançosu lehine TSUNAMÝ þeklinde döner...
Fazla uzatmadan; sorunuzun cevabýna gelince
Bu çeyrek AKbank dan 1,600,000,000 TL ile 1,750,000,000 TL arasý kar bekliyorum.. Yani beklentim 1 Ç ile ayný... Ne eksik ne de fazla...
Bu rakamlarýn altý yada üstü gelirse;
Sürpriz olur...
Akbank diðerlerine göre farklý hareket
ediyor...
"" SEN NEYMÝÞ SÝN BE ABÝ (akbank)
8000 gönderimden sonra yeni sayfa ile devam... ***("Yatýrým Tavsiyesi Deðildir... Kimse Dikkate Almasýn...")***
SN.Because; bunu da kabul ediyorum.. Diðerleri artarken Akbank daha nazlý artýyor... Düþerken Akbank çok daha þiddetli düþüyor...
Ortada bence makul bir sebep yok...
Diðer bankalarýn hepsinin bir özürü varken; Akbank'ýn yok...
Garanti sonuçta bir mevduat bankasý.. Mevduat ve müþteriyi diðer vahþi küçük bankalara kaptýrma potansiyeli en yüksek olan bankadýr.. PATTT diye eriyen müþteri sayýsý ve mevduatý ile karlýlýk tepe taklak olabilir..
Ýþ Bankasý'nýn sýrtýnda CHP hisseleri hep bir yük ve özrü olmuþtur.. Hele 18 yýlda... AKP nin her aldýðý seçimle beraber acaba Ýþ Bankasýna el koyabilirler mi psikolojisi yada fýsýltýsý bu bankayý eriyip bitirir... Hele hele 40 milyar TL Özkaynaklarý ile tam seçim sonrasý; nakite sýkýþýk devlet ve hükümet için "Kaymaklý Ekmek Kadayýfý" konumunda ise....
Yapý Krediye gelince.. %50 ortaðý DÝREKT batmýþ... Ýtalya'da UNÝCREDIT can çekiþiyor... YKB sýndan gelen kar rakamlarý olmasa çoktan "Konkordato" ilan etmiþti ama uzatmalarý oynuyor...
Vakýfbank'a gelince... Özel banka gibi davranýp BUUZZ gibi bir KAMU bankasýdýr.. Þu sýkýþýk ekonomide faizleri dibe çekip karlýlýðý millete ve halka düþük faizli krediler ile ilk daðýtýcak KAMU ÝKTÝDARI GÜDÜMÜNDE olan bankadýr.. Vakýfbank karlýlýðýný sermayedarlarý yerine Kamuoyu ile paylaþacak gibi duruyor.. Bence tek bir KHK ya bakar... 24 milyar TL olan özkaynaklarý KOBÝ lere en az 5 yýl ÝLAÇ olur...
Halkbank'a gelince... ABD yargýsý önünde BANKA dan ziyade KAÇAKCILIK YAPMIÞ ORGANÝZE BÝR ÞEBEKE durumundadýr.. Sen ne dersen de; yada ne anlatýrsan anlat... ABD yargýsý ufacýk minnacýk sayýlabilecek 1 milyar USD lýk bir ceza kesse; Banka batmýþtýr.. Ederi zaten þu an 2 milayr usd etmiyor sanýrým....
ICBC ye gelince; bugün geldi; yarýn ben gidiyorum, hadi eyvallah diyebilir...
Denizbank; BIST te zaten yok.. Yeni sahipleri olan ARAP lar tam bir belirsizlik... Hele TR de bankacýlýðý bilmiyorlarsa...
Bunlarýn içinde bir HOLDÝNG bankasý olan AKBANK bence tek parlayan Türk BANKASI... Bireysel müþteri olsa da olur olmasa da.. Mevduat bankacýlýðý zaten amaçlarý deðil... Siyasi bir kimliði asla olmadý... Saçma sapan sakat proplemli bir ortaðý yok. Sabancý Holdinge baðlý 27 adet A.Þ nin sadece mobilyalarý yenilense ve bunun için AKBANK kredisi kullansa ki; zaten durgun olan bir ekonomide dahi AKBANK Sabancý Holding ve baðlý kurum kuruluþ ve ortaklýklarýnýn finansal iþlerini yapmak için kurulmuþ olan bir banka olarak; yapacaðý dönemsel kar ona ve sermayedarlarýna yetecektir.....
Lakin; baþta dediðim gibi; benim de anlamadýðým þekilde hergün daha NEGATÝF...
Ýzleyip, göreceðiz...
Selka kardeþ eline saðlýk...
8000 gönderimden sonra yeni sayfa ile devam... ***("Yatýrým Tavsiyesi Deðildir... Kimse Dikkate Almasýn...")***
*ubs, yapý kredi, akbank, halkbank ve garanti bankasý için tavsiyesini 'sat' olarak baþlattý
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
UBS iyi tavsiyede bulunmuþ.. Allah'tan kademeli alacak kadar tecrübeliyim.. Açýkça yazayým.. Portföyümün %70'i Akbank'da.. 8,25 TL den baþladým almaya... 7,69 TL ortalamam var.. Kalan %30 unu ise 7,00 TL ye kadar kademelendirdim...
7,00 altý UBS in dediði gibi.... Olmaz mý? Elbette olur...
O DA UBS'ÝN OLSUN O ZAMAN!....
Olur ise de , bizim gibi ky cýyý;
"%25 enflasyon canavarýnýn kol gezdiði Türk Ekonomisinde; TL'nin resmi olarak PUL statüsünden çok daha deðersiz bir emtiaya; 6 TL ile 3 adet Patates, 5 TL ile 2 adet Soðan dahi alýnamayan bir düzende; Mazotun 6TL olduðu, USD ýn 5 TL olduðu; beyaz yahut sarý leblebinin bile geçen seneye göre %70 zamlandýðý, kýymetsiz bir tek TL nin kaldýðý bir ekonomik sistemde; elinde TL tutup; nereye yatýrým yapsam da kurtulsam þundan denilen bir ortamda; fellik fellik TL SAT; kahve Al, yeþil mercimek AL, Patates AL, Soðan AL, Bakla AL; Buðday AL; Bakýr AL, Altýn Al, Gümüþ AL, bezelye AL, da ne alýrsan AL! tavsiyelerinin havalarda uçuþtuðu bir zamanda;
BEDAVAYA TÜRK EKONOMÝSÝ ve BIST'ÝN TEK VE EN ÖNEMLÝ MARKA DEÐERÝ OLAN AKBANK SAHÝBÝ YAPAR..
Sonunda da "Allah razý olsun, UBS" deriz...
Lakin"Kazýn ayaðý o denli maalesef deðil... UBS nereye ne tavsiyesi verdiði bellidir..
Bu sayfalarý okuyanlarda en az benim kadar tecrübelidir...Bu yatýrým þirketlerinin %90 YANLIÞ; %10 Doðru Tavsiyede bulunduklarýný..
Not; UBS 'in tavsiyesi elbette profesyonel... 7 TL den 2018 Yýlýnda 2 Ç de AKBANK'ý SAT diyor....
Lakin bu tavsiyeye uymadan önce;
2007 yýlýnda (Global Kriz) 6,78 TL olarak alýnýp, satýlýrken... (Tam 11 yýl önce;2007 Yýlýnda neler yaptýðýmýzý bir düþünelim?)
UBS KY cýlara ne tavsiyesi veriyordu? diye kafamda deli sorular dönmüyor da deðil, hani...
Ancak; Tavsiye tavsiyedir... Bu denli profesyonel þirketler saçmalamaz...
Karar "SÝZ KÜÇÇÜK YATIRIMCILARIN...."
Hadsizlik yapmak istemem ama;
Bana da; sizlere "Bol Kazançlar..." dilemek düþer...
Son düzenleme : selka; 06-07-2018 saat: 01:41.
Yer Ýmleri