Sayýn Kýzýldað ben þahsým adýna yazdýklarýnýzý seviyorum. Ve her cümlenin tecrübe kokan bir elden çýktýðýný hissediyorum.
Ancak tarzýnýzý anlamak amacý ile soruyorum.
Full Akbank'ta bekliyorum. Ne zaman geleceði belli olmayan bir haberin ( ay içinde de olaiblir) gelmesini öngörüyorsunuz. Dolayýsý ile sabýrla full Akbank ta beklediðinizi yazarken, daha önce hedefiniz 12 diye belirtmiþken. Öðleden sonra yüzde 50 Akbank'a düþüp, THY ile yer deðiþtirdiðinizi yazýyorsunuz.
Ýnanýn kötü niyetle yazmýyorum . Sadece yatýrým mantýðýnýzý çözmeye çalýþýrken bir dahaki bilgi paylaþýmlarýnýzý nasýl yorumlamam gerektiði konusunda ipucu arýyorum. Belki de ben tüm yazýlanlarý yanlýþ yorumladým. Bu da bir ihtimal.
saygýlar
Akbank büyük bir banka yani belki de en büyüðü, belki telekomu satar yada baþka bir þey, ama aþýrý ucuz, tabiki teknosa 3 tavan cekerken insan etkileniyor. Akbank ilk girdiðimde 1 yýl beklerim dedim, ama o sýralarda thy yazmýþtým. bugünde gercekten 550 deðiþtirdim, akbank grafiklerde de az çok 1-2 ay daha vakti var gibi geldi. Birazda bu neden oldu, ama en azýndan zarar da olsa karda olsa hep ayný anda yazmaya çalýþtým. Ýlave olarak bir hisseyi yazarken de onu içerik olarak takip etmeye çalýþtýk, bu içerik bedelli sermaye olur, bilanco olur, satýþ haberi olur, yani kýsmen bir dayanak bulmaya çalýþtýk. Salt olarak ucuz ve güvenli liman cümleri ile giriþ yapmadýk. Thy özel büyük devasa bir beklentim yok, tersine akbanka özel 1-2 ay daha senedin toplanmasý evresi gececeðini düþünerek bu sýrada farklý bir sektör deneyelim, kýsmet olursa kasým ortasý yada sonlarýna doðru tekrar %100 akbank a girerim.
Açýklama yapmak zorunda deðildiniz ama yine de içtenlikle açýkça yaptýnýz. Teþekkür ederim. Sonuçta kimse kimseye al sat diyemez. Herkesin kazancý da kendine zararý da.
Size baþarýlar dilerim . Ben al sat da acaip baþarýsýz bir insaným. O yüzden kýpraþmadan beklemeye devam. Zamanýmý alacak belli 5.42 maliyette olmam. Ama zamandan bol da birþey yok bendeMalým krediili de deðil. Kýsmet artýk.
2008 krizinde 60 bin mt2 fabrikayý borc yüzünden 20 bini tefecilere geçmiþti. Garip bir krizdi petrol 150 dolara oradan 30 dolara, ülkenin hazýrlýksýz olduðu bir krizdi, bugün yaþanan kriz bence 2008 den daha büyük ve etkili. Pandemi çok çaresiz güçsüz ve kötü bir anda geldi. Doðal olarak kiler tabir ettiðimiz yerdeki erzaklar zaten azdý, önce sýfýrlandý, þimdi bakkala deftere yazdýrýyoruz. Bakkal her an cinnet gecirebilir ya bize icraya gelir yada kapýya kilit vurup iþi býrakýr. Bunlar bir köþede gerçekler olarak dursun. Tabiki bu gercekleri görüyoruz, duyarsýz deðiliz. Ançak yine 2008 krizinde bakkalýn bizi içeriye almadýðý hatta ekmek vermediði bir günde cebimizdeki son para ile garanti bakasý almýþtýk. Sanýrým 1,80 liraydý. Fazla uzun sürmedi, iki sokak sonra birileri önümüzü kesti, senet 1,79 liraya düþtü, boðazýmýza sarýldýlar, bakkal evinize haciz getirdi diye, sonra korudan 1,78 liraya garanti bankasýný sattýk. Ogün aç kalmadýk ama 1,78 liraya sattýðýmýz garanti bankasý kýsa bir süre sonra 12 liraya kadar gitti. Ayný o günler gibi güvenli senet namýna ne olursan al, mutlaka bir yoklama çekiyorlar. telefon çalýyor, bankaya hesaplara bakýyorlar. Zor zamanlar zor kararlarý vermeyi gerektirir. Bu kez 1,80 liradan aldýðým garanti bankasýný iki sokak ileride birilerine kaptýrmaya niyetim yok.
Bunun aynýsýný bende yaþadým. 2000 Krizi mi neydi ? Elde o zamanki koþullarýma göre hatýrý sayýlýr Yapý Kredi Bankasý var. Pamukbank,Demirbank mý ne batmýþtý. Yapý Kredi de batýyor dediler. Veriþ o veriþ eldeki malý. Sanýrým bir yüzde 5 daha maks düþmüþtür. Sonra malum ralli gelmiþti.
Örnekler iyi ama, bu kriz baþka kriz....
Parayý bi þekilde bulursunuz, Arjantin battý sonra çýktý, yunanistan battý, irlanda italya battý sonra toparladý...
Bu krizde para ikinci planda....
Amerikalý kadýn trumpa diyor ki ''burasý kuzey kore deðil, Türkiye deðil'' !!!!!!!!
Olmasa da, kabul etmesekte artýk bizi diktatör bir rejimle yönetiliyor olarak görüyor dünya, bakýyor damat hazine bakaný, yargý ne dersen onu yapýyor vs vs....
Sonuç : kasasýnda 50 milyar para olan akbank 26 milyardan iþlem görüyor, 36 milyarý olan koçholding 35 milyardan iþlem görüyor, bu söylediklerim nakit paralar, arsasý,binasý,fabrikasý,iþtiraki hariç....Neden bedavaya iþlem görüyor ve hala düþüyor? sebebi yukarda yazýyor, yabancý kasadaki parayý güvence olarak görmüyor
Bu kriz baþka kriz...Eninde sonunda da bitecek,Piyasalar biteceðinin ne zaman kokusunu alýr o zaman yükseliþ baþlar, bittiðinde de trenin son vagonuna ky yi bindirirler....
Sayýn seer, yapýlan faiz artýrýmý yabancýnýn çýkýþýný durdurdu. 2 puan faiz bunlarý geri getirmez ama en azýndan iktisat kurallarýna aykýrýlýk bir nebze telafi edildi. Ekonomik düþünce olarak canaðýn dibindeyiz, canaðýn delinmesini beklemiyorum. Sizin gibi ekonomi yönetiminde bir deðiþiklik bekliyorum. Bu kaçýnýlmaz. Tüm devlet bankalarý krizi üslenmek zorunda kaldý, sonra özel bankalarada zorla üstlenmeleri telkin edildi. Doðru olmadýðý görüldü ve faiz artýþý ile dönüþ baþladý. Abd akdeniz libya azerbaycan çok devasa makro geliþmeler olmadýðý sürece ekonomi yönetimi gerçeklere yaklaþacaktýr. Faiz artýþýndan sonra yapýlan tüm toplantýlarda faize dair görüþ belirtilmemesi pozitif bir geliþme. Gelelim borsaya.
Sayýn SEER, saatlik olarak deðersizleþen bir TL var. Bunu herkes görüyor, dolarda aþýrý bir yoðunluk var bu yüzden hýzlý hareket edemiyor. Þahsi düþüncem ÇÖP tabir edilen senetler TL deðerlemesini doðru ve mantýklý yapýyor, BÝST30 senetleri de geçikmeli olarak bu deðerlemeye karþý koyamaz. Bir arjantin olmamýz için daha güçsüz bir millet olmamýz gerekir. Ekonomik yanlýþlar olsada oldukca güçlü bir millete sahibiz.
Yer Ýmleri