haklýsýnýz, eðer iktidar, önümüzdeki seçimde deðiþmezse son 10 yýlda olduðu gibi bankalar kazandýrmaz. piyasa deðiþeceðini düþünüyor sanýrým.
haklýsýnýz, eðer iktidar, önümüzdeki seçimde deðiþmezse son 10 yýlda olduðu gibi bankalar kazandýrmaz. piyasa deðiþeceðini düþünüyor sanýrým.
Temel sorun; bankalarýn özkaynak verimliliðinin enflasyon altýnda kalýp, sermayeden yemesi. Eðer karlýlýk enflasyon üstü olursa, %10 temettü bile iyi rakamlar tutar. Bir de siyasetin ekonomide,hukukta, kurumlarýnda ne kadar güven oluþturduðu. Özellikle dýþ sermayeye muhtaç iseniz ve cari açýðýnýz varsa.
fk =3 ÜLKEMÝZÝN BÝR GERÇEÐÝDÝR ANCAK 6FK DA en iyimser ortamda kýsa vade bir hedef deðildir.
2022 yýllýklandýrýlmýþ fk 1.25 altýdýr bu arada enterpole edilerek bulunabilir.
FK ÝÇÝN 2 üstü rakamlar gerçek ve güncel)) DEÐÝLDÝR, 2021 dönemi karlarý 4 MÝSLÝ AZ geldiðinden ve ucuz hesaplandýðýnda fk rasyomuz aslýnda 1.1 fk sene sonu tahminen ,burda büyük sapmalarla düþecek bu da %250 yukarý potansiyeli 3-4 fk meydana getirecektir..
yabancý payý açýk ara en yüksek banka akbank. son 1 aydýr yabancý payýný artýran banka da akbank. yabancý payý % 46,5 dan 53,7 ye gelmiþ.
özkaynak verimliliðinin enflasyon ile kiyaslanmasi mevcut sartlarda bir anlami olmadigini dusunuyorum.
Oncelikle özkaynak verimliliði ne kadar dusuk olursa olsun tek basina bir olcut olamaz, ornegin PD/DD dusuk olabilir. Yani verdiginiz 1TL ile 2TL lik ozkaynak aliniyor olabilir.
Ikincisi icinde bulundugumuz sartlarda finans teorisinin temel varsayimlari sasmis durumda (kur-enflasyon iliskisi). Detaya girmeden soyle ornek vereyim: Ayni bilancoya, dolar bazli bakan birisini dolar enflasyonun uzerinde bir ozkaynak verimliligi hesaplayabilir. Mevcut sasmis olan sartlarda, Ozkaynak verimliligi enflasyon ile degil alternatif getiri ile kiyaslanabilir ki bu da %20'ler civarinda.
Son olarak enflasyon ile kiyaslamak degerindeki degisimi olcmeye yeltenmekdir. Fakat fiyat ve deger farklidir, birseyin degeri duserken fiyati artmaya devam edebilir. Ornegin %50 TL mevduata 100 TL olsa toplam birikim (yani fiyati) her yil 1.5 kat artar ama %100 enflasyon altinda degeri duser.
Bence mevcutta olanin bir kismi bu fakat buna bir de bankalarin asiri ucuzlugu eklendi.
Tamamen katýlýyorum. Her ne kadar bizim gibi ülkelerde seçilen, tamamen halk iradesinin ürünü olmasa da. Günümüzde toplum iradesi, güçlü,organize, bilim ve teknoloji destekli kurumlar ve temsilcileri tarafýndan yönlendirilebiliyor.Gerçekte var olan; siyasetin temsilcilerini halk iradesinin belirlemediðidir. Bu durumlarýn farkýnda olanlarýn da dirençleri kýrýldý. Öz benlik sahibi toplum önderleri maalesef sindirilmiþ,bazýlarý yok edilmiþtir. Çürümeye dur diyecek öz benliði geliþmiþ organize bir gruba ve önderlere ihtiyaç var.
dun vakýfdan çýkýp geldim derin sulara .hadi bakalým y.t.d.
Yer Ýmleri