Bende tavana yakýn aldým15 üstü satarýz inþallah haftaya
Bende tavana yakýn aldým15 üstü satarýz inþallah haftaya
eskiden bankalar mudiden %20 faiz ile para alýp %24-25 arasýnda kredi olarak satýyordu. Genelde bankalarýn aktif karlýlýðý %1-2 aralýnda yaklaþýk 12 yýl gezinip durdu. Hükümet faizleri düþürerek mudiden %14-18 aralýgýnda alýnan para %25-35 aralýðýnda kredi olarak veriliyor. Kredi faizleri düþse bile en fazla %25-30 aralýðýna düþer ki Böyle bir durumda bile aktif karlýlýk %5-8 aralýgýnda oluþur. Bu da þu demektir akbank yýl sonunda 1,7trilyontl aktif ile kapatsa %5 aktif karlýlýk demek, yýllýk 70milyar civarlarýnda kar demektir.Kýsacasý hükümet faiz ile garanti kar peþinde olanlara þunu diyiyor. Garanti kar isteyen, negatif gelire razýl olacak. Ýllada reel kar istiyorsanýz, risk alýn yatýrým yapýn. ÝÞÝN ÖZETÝ BUDUR.
Özkaynak karlýlýgý Pd/dd ile birlikte bir anlam ifade eder.Örnegin bir þirketin özkaynak karlýlýðý %80 ve pd/dd=5 ise, gerçekte bu þirketin azkaynak karlýlýð=80/5=%16dýr. Çünkü özkaynak karlýlýðý rasyosu pd/dd=1 için geçerlidir. Peki akbankýn durumu nedir ?%21 özkaynak karlýlýðý ve 0,7pd/d dir o halde 21/0,7=%30 dur. Bu rakam yýl sonunda Çok daha yüksek çýkacaktýr
Sonunda bir tavan gördük..
Ben 12,80'den satýp 2 yýllýk bekleyiþime son verdim. Sadece takiplik kadar cüzi bir miktar kaldý. Bankalardaki bu hareket doðal akýþlý görünmüyor. Hareket ivmesi çok yüksek. Epey bir geri düzeltme yaparsa tekrar alýrým. Ayrýca kur riski beni korkutuyor. En önemlisi önümüzü görmek için veri yok. Ne olacaðý hakkýnda öngörü yapýlamýyor. Riskinin en az olduðunu düþündüðüm Tüpraþ'a park ettim þimdilik. Tuhaflýða bakýn ki, hisse sattýðýnýzda nakitte durabileceðiniz fonlara girmek istemiyorsun. Negatif faiz o kadar yüksek ki, bir baþka hissede beklemeyi göze alýyorsun. Eðer yükseliþ devam ederse hayýrlýsý olsun. Maliyetim 4,71 idi. Kazanmadým diyemem. Sadece ÝÞC'de uzuncuyum. Onu çocuklara miras býrakacaðým.
Pd/dd. F/k ve Özkaynak karliligi
Bu 3unden 2 si diðerini verir. Sizin hesapladiniz fk nin tersi. Akbank için (geçmiþ deðil) gelecek fk beklentileri 2lerin altinda. Bu forumda thaminleri gönderenler olmuþtu.
Benim önceki mesajýmda demek istedigim "Özkaynak karliliklari enflasyon altýnda kalýyor. o halde fiyatý yukselmemeli" þeklinde çokça dile getirilen argumanin yanlýþ olduðu.
Arkadaþlar,Hepimizin okuduðu ve aradýðý yorum,Bu Akbnk,ýn önündeki yolun durumu ve en iyi bilgi ve deðerlendirmeyi öðrenmek..Bende tam 25 aydýr düþük maliyetle aldýðým Akbnk lerden 2 defa temettü aldým,ve hiç al sat yapmadan beklemekteyim.Bu sayfada gerçekten takdir ettiðim,yorumlarýný dikkatle okuyup bilgi aldýðým..Þimdi bu Üstadlardan..bu geldiðimiz farklý noktadan sonra hisse hakkýnda biz küçük yatýrýmcýlara yardýmcý olacak samimi deðerlendirmeleri görmek istiyoruz.Þimdiden Üstad lara teþekkür eder,herkese bol kazançlar dilerim.
Yer Ýmleri