Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 565/658 ÝlkÝlk ... 65465515555563564565566567575615 ... SonSon
Arama sonucu : 5259 madde; 4,513 - 4,520 arasý.

Konu: AKBNK - Akbank T.A.Þ.

1. Banka 3. çeyrek bilançoya az kaldý. Bankalarda pozisyon açmakta fayda var diye düþünüyorum. Akbank 26 sýnda açýklanýyor. 15 gün kaldý. Yine rekor karlar gelecek belli ki.
    Bu arada Devlet de karlý çýktý. KKM hesaplarýnýn çoðu euro bazýnda oldu.
    Euro ise dolar karþýsýnda çok dayak yedi. Euro bazlý KKM hesabý açanlar çok az kazandý. Devalüasyon kadar bile kazanamadý. (yüzde 50 kazanmýþ)
    Dolar KKMsi açanlar çok kazandý. Ama Dolar KKMsi nisbeten az..
    Devlet þanslýydý. Ayrýca vadesiz hesapta bekleyenler resmen gasbedildiler. Devlet vadesiz hesapta bekleyenlerden çok kar etti.
    O kadar cari açýða raðmen döviz zýplamýyorsa bu bir baþarýdýr doðrusu.
    yatýrým tavsiyesi deðildir.

2.  Alýntý Originally Posted by hasan polat Yazýyý Oku
    Ýlker bey bentemel analizi bilirim ama banka bilanço analizinden pek anlamam, Burada bir deniz ali hocamýz var ben onun yaptýgý analizleri biraz takip ettim ama kendi yöntemim olan bir analiz þeklim var ben buralarý takip eden arkadaþlar içinde bunu açýklayayým. Demirbankýn batýþ nedeni özvarlýgýný sizin söylediginiz nedenlerden kaybetmiþ olmasý idi. Konu akbanka gelince basit bir anlatýmla þöyle söyliyeyim 2013 yýlýnda akbankýn özvarlýgý 11 milyar dolardý ve 3 dolarlýk degerden borsada iþlem görüyordu ,bu gün 3 dolar yuvarlak 58 TL 2013 den sonra özvarlýk 5,5 milyar dolarlara kadar indi borsa fiyatýda yaklaþýk 0,5 dolarlarý gördü. Tam burada özvarlýkta yükseliþ yönünde bir hareket baþladý yýl sonu özvarlýk dolar degeri 6,5 milyara çýkacak gibi görünüyor, Bu durum dolayýsý ile borsa degeri 0,5 centten bir dolara dogru bir hareketlenme oldu. Benim özvarlýk borsa degeri üerine yaptýgým degerlendirmelerin tamamýný burada zikretmeyecegim ama þunu söyleyebilirim Batma falan ufukta görünmüyor bilakis önümüzdeki yýl özvarlýgýn dolar bazýnda ciddi yükselecegi ve bununda borsa degerine yansýyacagýný düþünüyorum. Fiyat konusunda 2023 için bir ongörüm var ama bu bende kalsýn .Tekrar saygý ve selamlar
    Akbank'in ucuz oldugu konusunda hemfikiriz. Ben de banka yatirimcisiyim ve hem kisa hem orta vadede yuksek pirim yapacaklarini tahmin ediyorum ( ve umuyorum). ytd.

3.  Alýntý Originally Posted by hasan polat Yazýyý Oku
    Eski ögreti eflasyon fayiz artýsý ile önlenirdi, tüm ekonomi bilen iktisatçýlar bu þekilde formatlanmýþtý.Þu anda qamerikanýn eflasyonu düþürmek için yapýlan fayiz yükseltme iþine dünyadan bazý tepkiler gelmege baþladý, bizdeki iktidarda fayizleri düþürüp yatýrým ve üretimi artýrarak eflasyonun yenilebilecegini söylüyor, Buyümede ve yatýrýmlarýn artýþýnda söyledikleri dogru çýktý hatta iþsizlikte düþüþ oldu. Ayrýca fayiz yükseliþinden kolay kazanç bekleyenlerde hükümetin bu tavrý agýr bir travma yarattý. Tabi iþin nerelere varacagýný henüz bilmiyoruz Allah ömür nasip ederse görecegiz.Saygýlar.
    Büyümenin yeni yatýrýmlardan kaynaklandýðýný sanmýyorum. Kamunun sübvansiyonu sayesinde tüketime dayalý bir büyüme söz konusu sanýrým. Enflasyon (paranýn satýn alma kaybý) ile eþleþmeyen bir faiz politikasý öncelikle bir karmaþa yaratýr. Yeni öðreti olarak gördüðünüz faiz sebep- enflasyon sonuç politikasýna baþlandýktan sonra %19 olan politika faizi ve %21 civarýnda olan kredi faizleri, %12 politika faizi ve %25 ile %35 arasý kredi faizine yol açmýþtýr.Borçlanma faizi aksine artmýþtýr. (Daha da yükselirdi de her þeyi kontrol eden bir yönetim anlayýþý var. Oranlar doðal seyrinde oluþmuyor.)
    Yeni ekonomik model diye açýklananlar kabaca þöyleydi: Faizi düþürünce kur yükselecek, kur yükselince ihracat artacak, ithalat azalacak. Kur yükseliþiyle ithalat pahalý hale geleceði için yerli üretim onun yerini alacak, cari açýk cari fazlaya dönüþecek. Yerli üretim, ithal girdilerin yerini almaya baþlayýnca enflasyon da düþecek.
    Gelinen sonuç ; Kur yükselmesine raðmen cari açýk yüksek miktarlara çýkmýþtýr.
    Kur yükselmesine raðmen ihracat-ithalat makasý olumsuz yönde artmýþtýr.
    Enflasyonun resmisini dikkate almaya gerek yok. Fiyat artýþlarý temel ihtiyaç maddelerinde %200’dür.
    Tarým ve hayvancýlýk sektöründe maliyetler þaþmýþ, üretici ne yapacaðýný þaþýrmýþ durumdadýr. 3 liraya yumurta yerken, süt ve ette daha fiyat artýþýnýn babasý gelecektir.
    Fiat paralar deðerlerini ait olduklarý ülkelerin ekonomik, siyasi ve askeri güçlerinden almaktadýrlar. Bu üç gücün toplamýna kýsaca ülkenin itibarýdýr. Yakýnda Türk lirasý adýnda bir para kalmayacak. Para basmak kolaydýr. Sonuçlarý faciadýr.
    Bunlarý saymaya gerek yok. Gözlerinizi kapatýpta mý yaþýyorsunuz.
    Daha önemlisi ;kýsaca servet transferi yapýlmaktadýr. Kamuya ait paralar negatif faizlerle þirketlere verilmektedir. Gelir daðýlýmý uçurumu oluþmaktadýr. Faizciye para kaptýrmayacaðým derken KKM’ye ödenen paralar nedir?
    Ekonomi bilgisi olmayan vatandaþýn parasý enflasyon aracýlýðý ile yok edilmektedir. Bu konuda hiç mi vicdanýnýz sýzlamamaktadýr? Büyük servet sahipleri kendini her halukârda korur. Olan küçük tasarruflarýný bankalara (dolaylý olarak devlete güvenip) yatýrýp dar güne hazýrlýk yapanlarýn parasý yok edilmektedir.Bunun doðuracaðý sosyal bunalýmlar hakkýnda hiç mi öngörünüz yoktur.?
    Deðerli arkadaþým; bu konuda daha çok þeyler yazýlabilir. Ama bu sonuçlara raðmen sanki tutarlý ve istikrarlý bir ekonomi politikasý izleniyormuþ da ve ülkenin ekonomistlerini formatlanmýþ suçlamasýný yönetebilmek nasýl bir kelimeyle açýklanabilir. Yazarsam kýrýcý olurum.
    ‘’Düþük faiz politikasý yüksek faizden para kazanacaklarda travma yaratmýþ.’’ Aksine daha çok kazandýlar. Durumdan hiç þikayetleri yok. Emin ol. Bu durumdan þikayeti olanlar (kaybedenler diyemiyorum. Olanlarý siz anlayamadý iseniz,onlar zaten anlayamaz.) sadece ülkesini ve milletinin geleceðine kaygýlanan idealistler. Sanýrým suçlanmaya devam edecekler.
    Bunun bir felakete doðru gittiðini anlayabilmek için daha hangi alametler yaþanmasý gerekmektedir.
    Alýnma ama en kibar yazabildiðim anca bu kadar. Saygýlar.Sevgiler.

Alýntý Originally Posted by ilkerH Yazýyý Oku
    Akbank'in ucuz oldugu konusunda hemfikiriz. Ben de banka yatirimcisiyim ve hem kisa hem orta vadede yuksek pirim yapacaklarini tahmin ediyorum ( ve umuyorum). ytd.
    Ýnanýn ayný þeyleri bende düþümekteyim.. Ýnþallah herþey umdugumuz gibi olur.

Alýntý Originally Posted by Salih Karakaya Yazýyý Oku
    Büyümenin yeni yatýrýmlardan kaynaklandýðýný sanmýyorum. Kamunun sübvansiyonu sayesinde tüketime dayalý bir büyüme söz konusu sanýrým. Enflasyon (paranýn satýn alma kaybý) ile eþleþmeyen bir faiz politikasý öncelikle bir karmaþa yaratýr. Yeni öðreti olarak gördüðünüz faiz sebep- enflasyon sonuç politikasýna baþlandýktan sonra %19 olan politika faizi ve %21 civarýnda olan kredi faizleri, %12 politika faizi ve %25 ile %35 arasý kredi faizine yol açmýþtýr.Borçlanma faizi aksine artmýþtýr. (Daha da yükselirdi de her þeyi kontrol eden bir yönetim anlayýþý var. Oranlar doðal seyrinde oluþmuyor.)
    Yeni ekonomik model diye açýklananlar kabaca þöyleydi: Faizi düþürünce kur yükselecek, kur yükselince ihracat artacak, ithalat azalacak. Kur yükseliþiyle ithalat pahalý hale geleceði için yerli üretim onun yerini alacak, cari açýk cari fazlaya dönüþecek. Yerli üretim, ithal girdilerin yerini almaya baþlayýnca enflasyon da düþecek.
    Gelinen sonuç ; Kur yükselmesine raðmen cari açýk yüksek miktarlara çýkmýþtýr.
    Kur yükselmesine raðmen ihracat-ithalat makasý olumsuz yönde artmýþtýr.
    Enflasyonun resmisini dikkate almaya gerek yok. Fiyat artýþlarý temel ihtiyaç maddelerinde %200’dür.
    Tarým ve hayvancýlýk sektöründe maliyetler þaþmýþ, üretici ne yapacaðýný þaþýrmýþ durumdadýr. 3 liraya yumurta yerken, süt ve ette daha fiyat artýþýnýn babasý gelecektir.
    Fiat paralar deðerlerini ait olduklarý ülkelerin ekonomik, siyasi ve askeri güçlerinden almaktadýrlar. Bu üç gücün toplamýna kýsaca ülkenin itibarýdýr. Yakýnda Türk lirasý adýnda bir para kalmayacak. Para basmak kolaydýr. Sonuçlarý faciadýr.
    Bunlarý saymaya gerek yok. Gözlerinizi kapatýpta mý yaþýyorsunuz.
    Daha önemlisi ;kýsaca servet transferi yapýlmaktadýr. Kamuya ait paralar negatif faizlerle þirketlere verilmektedir. Gelir daðýlýmý uçurumu oluþmaktadýr. Faizciye para kaptýrmayacaðým derken KKM’ye ödenen paralar nedir?
    Ekonomi bilgisi olmayan vatandaþýn parasý enflasyon aracýlýðý ile yok edilmektedir. Bu konuda hiç mi vicdanýnýz sýzlamamaktadýr? Büyük servet sahipleri kendini her halukârda korur. Olan küçük tasarruflarýný bankalara (dolaylý olarak devlete güvenip) yatýrýp dar güne hazýrlýk yapanlarýn parasý yok edilmektedir.Bunun doðuracaðý sosyal bunalýmlar hakkýnda hiç mi öngörünüz yoktur.?
    Deðerli arkadaþým; bu konuda daha çok þeyler yazýlabilir. Ama bu sonuçlara raðmen sanki tutarlý ve istikrarlý bir ekonomi politikasý izleniyormuþ da ve ülkenin ekonomistlerini formatlanmýþ suçlamasýný yönetebilmek nasýl bir kelimeyle açýklanabilir. Yazarsam kýrýcý olurum.
    ‘’Düþük faiz politikasý yüksek faizden para kazanacaklarda travma yaratmýþ.’’ Aksine daha çok kazandýlar. Durumdan hiç þikayetleri yok. Emin ol. Bu durumdan þikayeti olanlar (kaybedenler diyemiyorum. Olanlarý siz anlayamadý iseniz,onlar zaten anlayamaz.) sadece ülkesini ve milletinin geleceðine kaygýlanan idealistler. Sanýrým suçlanmaya devam edecekler.
    Bunun bir felakete doðru gittiðini anlayabilmek için daha hangi alametler yaþanmasý gerekmektedir.
    Alýnma ama en kibar yazabildiðim anca bu kadar. Saygýlar.Sevgiler.
    Saygýdeger salih karakaya( Ama bu sonuçlara raðmen sanki tutarlý ve istikrarlý bir ekonomi politikasý izleniyormuþ da ve ülkenin ekonomistlerini formatlanmýþ suçlamasýný yönetebilmek nasýl bir kelimeyle açýklanabilir. Yazarsam kýrýcý olurum.
    ‘’Düþük faiz politikasý yüksek faizden para kazanacaklarda travma yaratmýþ.’’)Bu formatlanmýþ ve yüksek fayiz beklentisinde olanlarda travma yaratmýþ sözüm sizi çok kýzdýrmýþ. eger fayizleri yüksek tutunca herþey yoluna girecek olsaydý, herhalde öyle yaparlardý dünya büyük bir krizin içinde ve bizde olan biraz fiyat artýþýný dünyanýn enbüyük felaketiyimiþ gibi göstermek ne derece dogru bilemedim. Kýrýcý olmamak adýna gösterdigin zerafeti görüyorum. Sosyal olaylarda dogru birden fazladýr. Dikkat ettiyseniz iþin sonunun nereye varacagýný bilemedigimizi söylüyorum. Bunlarý tartýþma yeri galiba burasý degil. Sizin görüþlerinizi ben anlayýþla karþýlýyorum. Siz benim görüþlerimi ret edebilirsiniz.Bendende selam ve saygýlar

J.P Morgan,,yarýn fýrtýnaya hazýr olun diyor,,okyanus dalgalarý geliyormuþ.Volatilite artacak,,aksiyon,heyecan,macera her þey olacak.
    Kalbinize dikkat edin.
    YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.

7. ABD'li tüketicilerin kýsa vadeli enflasyon beklentisi düþüþünü sürdürdü -AA

ABD'li tüketicilerin kýsa vadeli enflasyon beklentisi düþüþünü sürdürdü

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasý (Fed) New York Þubesi, Amerikalý tüketicilerin kýsa vadeli enflasyon beklentisinin eylülde azalmaya devam ederek bir yýlýn en düþük seviyesine gerilediðini bildirdi.

New York Fed, eylüle ait Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarýný yayýmladý.

Yaklaþýk 1300 hane halkýnýn katýlýmýyla gerçekleþtirilen anketin sonuçlarýna göre, gelecek 12 ayý kapsayan kýsa vadeli medyan enflasyon beklentisi eylülde 0,3 puan azalýþla yüzde 5,4'e geriledi.

Geçen yýlýn eylül ayýndan bu yana en düþük seviyeye inen kýsa vadeli enflasyon beklentisi, haziranda yüzde 6,8 ile rekor seviyeye yükselmesinin ardýndan temmuzda yüzde 6,2'ye ve aðustosta yüzde 5,7'ye düþmüþtü.

Gelecek 3 yýllýk süreci kapsayan orta vadeli enflasyon beklentisi ayný dönemde 0,1 puan artarak yüzde 2,9'a çýktý.

Bu dönemde hafif artýþ gösteren orta vadeli enflasyon beklentisi, haziranda yüzde 3,6 seviyesini görmesinin ardýndan temmuzda yüzde 3,2'ye ve aðustosta yüzde 2,8'e gerilemiþti.

Hanehalký harcamalardaki artýþa iliþkin beklenti ise ayný dönemde 1,8 puan azalýþla yüzde 6'ya gerileyerek anketin yapýlmaya baþlandýðý Haziran 2013'ten bu yana en büyük aylýk düþüþünü kaydetti.

- ABD'de eylül enflasyonu perþembe günü açýklanacak

ABD'de geçen ay açýklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aðustosta aylýk bazda beklentilerin aksine yüzde 0,1 artarken, yýllýk bazda yüzde 8,3'e yavaþlasa da tahminlerin üzerinde kalmýþtý.

Aðustosta gýda ve barýnma fiyatlarýndaki artýþ benzin fiyatlarýndaki düþüþü gölgelemiþti.

ABD'de perþembe açýklanacak eylül enflasyonuna iliþkin piyasa beklentisi ise aylýk yüzde 0,2 ve yýllýk bazda yüzde 8,1 artarak önceki aylara kýyasla yavaþlama göstermeye devam etmesi yönünde.

Kaynak : Anadolu Ajansý

Jp ye benden selam söyleyiverin.Hele 2 tl hedefli HALKB raporundan sonra bence hiç rapor çýkarmasýnlar.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

8. IMF, finansal istikrara yönelik risklerin önemli ölçüde arttýðý konusunda uyardý -AA

IMF, finansal istikrara yönelik risklerin önemli ölçüde arttýðý konusunda uyardý

- Küresel Finansal Ýstikrar Raporu'nda, piyasalardaki düzensiz yeniden fiyatlandýrma riskine dikkat çekildi

WASHINGTON (AA) - Uluslararasý Para Fonu (IMF), yüksek enflasyon, birçok bölgede ekonomik görünümün kötüleþmeye devam etmesi ve süregelen jeopolitik risklerin finansal sistemlerin karþý karþýya kaldýðý baþlýca sorunlar olduðunu belirterek, son derece belirsiz bir küresel ortamda finansal istikrara yönelik risklerin önemli ölçüde arttýðýný duyurdu.

IMF, Küresel Finansal Ýstikrar Raporu'nun ekim sayýsýný "Yüksek Enflasyon Ortamýnda Gezinmek" baþlýðýyla yayýmladý.

Raporda, dünya ekonomisinin, on yýllardýr karþýlaþmadýðý bir zorluk olan "inatçý bir þekilde" yüksek enflasyonla karþý karþýya olduðu belirtildi.

Yüksek enflasyon karþýsýnda geliþmiþ ekonomilerdeki para otoritelerinin politika normalleþmelerini hýzlandýrdýðýna iþaret edilen raporda, küresel finansal koþullarýn bu yýl özellikle sýkýlaþtýðý ve makroekonomik temelleri zayýf olan birçok yükselen ve sýnýr piyasa ekonomilerinden sermaye çýkýþlarýna yol açtýðý aktarýldý.

Raporda, yýllar içinde oluþan kýrýlganlýklarla artabilecek finansal koþullarýn düzensiz bir þekilde sýkýlaþmasý riski olduðu kaydedildi.

- Yeniden fiyatlandýrma riskine karþý uyardý

Küresel ekonomik görünümün nisan ayýndan bu yana önemli ölçüde kötüleþtiði belirtilen raporda, küresel ekonomideki yavaþlamanýn yoðunlaþtýðý bildirildi.

Raporda, nisan ayýndan bu yana küresel finansal istikrar risklerinin de arttýðý vurgulanarak, "Ufukta fýrtýna bulutlarý varken küresel ortam kýrýlgan." deðerlendirmesinde bulunuldu.

Riskli varlýklarýn merkez bankalarýnýn yüksek enflasyonla mücadele için politika faizlerini artýrmak zorunda kalacaðý korkusuyla haziran ayý boyunca sert bir satýþ yaþadýðý belirtilen raporda, kripto piyasalarýnda da aþýrý oynaklýk yaþandýðý aktarýldý.

Raporda, "Yatýrýmcýlar, ekonomik ve politik görünümleri yeniden deðerlendirdiði için son zamanlarda risk almaktan agresif bir þekilde geri çekilirken, riskin düzensiz bir þekilde yeniden fiyatlandýrýlmasý tehlikesi var." ifadesi kullanýldý.

IMF'nin raporunda, politika yapýcýlarýn enflasyonu düþürmek için kararlý adýmlar atmak ile düzensiz piyasa koþullarýndan kaçýnmak arasýnda bir denge kurmasý gerektiði kaydedildi.

- Merkez bankalarý için iletiþim vurgusu

IMF Para ve Sermaye Piyasalarý Departmaný Direktörü Tobias Adrian da rapora iliþkin kaleme aldýðý blog yazýsýnda, merkez bankalarýnýn hýzlý enflasyonun kalýcý hale gelmesini önlemek için para politikasý normalleþmesini hýzlandýrmasýyla küresel finansal koþullarýn sýkýlaþtýðýný belirtti.

Adrian, "Son derece belirsiz küresel ortamda, finansal istikrara yönelik riskler önemli ölçüde artmýþtýr." deðerlendirmesinde bulundu.

Tobias Adrian, finansal sistemlerin karþý karþýya olduðu baþlýca sorunlar arasýnda onlarca yýlýn en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyon, birçok bölgede ekonomik görünümün devam eden kötüleþmesi ve süregelen jeopolitik risklerin yer aldýðýný aktardý.

Merkez bankalarýnýn enflasyonu hedefe geri döndürmek için kararlý davranmalarý gerektiðini vurgulayan Adrian, politika kararlarý, fiyat istikrarýna baðlýlýk ve daha fazla sýkýlaþma ihtiyacý konularýnda net iletiþimin, güvenilirliði korumak ve piyasa oynaklýðýndan kaçýnmak için çok önemli olacaðýný kaydetti.

Kaynak : Anadolu Ajansý
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

Sayfa 565/658 ÝlkÝlk ... 65465515555563564565566567575615 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •