Originally Posted by
Deniz Ali
Kar artýþý BDDK þubat ayý bülteni bankacýlýk kar-zarar rakamlarý açýkladýðý an konuþmakta fayda var . Bankalar pek de düþüþe eþlik edemiyor . Olaðan üstü bir durum olmaz ise Akbank için vasat þartlar yaþandýðýnda= 1 çeyrek 20 milyar tl üstü kar 2 çeyrek benzer 20 milyar son 6 ay ihtiyatlý senaryolarda kredi -mevduat makas dengesi ve faiz koþullarý yüzünden hafif düþüþ 15-18 milyar tl veya orta sert düþüþ 12-15 Milyar tl çeyreklþl ortalama beklenebilir .
En kötü veya olasý senaryoda . 2023 net karý 70- 74 milyar tl olabilir . Gayet güzel bir net kar beklentim var .2023 yýlýnda .
Ýyi senaryoda 90-100 milyar tl bekleniyor .
Fk 1.20-1.30 düþemeyeceðinden bunun hayalini kuranlar neyin peþinde merak ediyorum ? Akbank için 2.50 dolar hedefine doðru yolculuk er geç baþlar, endeks 5000-7000 arasýnda bile oyalansa sýkýþmada kalsa bankacýlýk endeksi ayrýþma Arayýþýna erken girerse yatýrýmcýsýný sevindirir .
25-26 tl hedefine 1.60 tl temettüyü + kar ve enflasyon etkisi olacak 8-10 tl ekleyiniz .
35-38 tl arasý sene sonu fiyat hedefi net ortaya çýkar .
Ziraat Yatýrým 31 + 1.60 tl Nisan 2023 temettüsü = 32.60 tl hedef vermiþ gerçeðe en yakýn hedef oydu diðerleri yalan dolan uydurma hedeflerdir .
Enflasyon % 60 senelik ama akbankýn 12 aylýk hedefi % 30-35 adama gülerler,iþ bankasýnýn ise hedefi bazýlarýna göre sýfýrmýþ 12 aylýk !! Garipsedim gerçekten komik bile deðildi ! hem akbankýn tarihsel Fk dan % 60-75 iskontosu var .
Bankalarda 12 ay -24 ay ve üstü orta -uzun vade sabredeceksiniz arkadaþlar baþka türlü enflasyon üstü para kazanamazsýnýz . Reel getiri için sabýr þart !
Yer Ýmleri