Siyasi destek derken anlamadým iktidarý eleþtirme hakkýmý kullandýðým gibi muhalefeti de sertçe eleþtirdim ayrýca …
Ben partisiz bir insaným
Mehmet Þimþek veya iþlerine müdahale edilmeyen bir isim ekonomi yönetimine getirilmez ise
Elde veriler ýþýnda Makro tedbirler 2 sene daha devam eder FED FAÝZLERÝ DÜÞÜRÜR 6 trilyon dolar ilave para dünya piyasalarýna yayýlýr muhtemelen mevcut 7 trilyon dolar borsalarla giren fonlar da Türkiye’ye giriþ yapar ekonomik sorunlar kendiliðinden ortadan kalkar.
Faizlerin % 9 yerine % 25 olmasý Allah aþkýna Ýhracatçý ya tüccara sanayiciye pahalý fon anlamýna gelir KÜÇÜLME VE ÜRETÝMDE DÜÞME RESESYon demektir bu faizin yükselmemeli dini konu deðildir milli ekonomik modelle alakalýdýr bunu Türk halký zaten destekler
Söylem yanlýþ mý konusu ise bizdeki enflasyon dolar kaynaklý deðil maliyet ve zam sarmalýnýn sonucudur sarmaldan çýkarsan enflasyon düþer faizin tetikleyici etkisi yoktur ifade ek****** hatalýdýr .
Ban bu soruyu neden sordunuz Rte destekleyicisi deðilim ki üstadým …
Muhalif ekonomistlerin tezlerine gelince faizler artmalý resesyon yaþanýrsa güya tasarruf olur borç. Ödemek esastýr imf anlaþmak esastýr bunlar anti emperyalist düþünceler deðildir ben bu düþüncelere sýcak bakmýyorum asla bir devrimci ülkesini IMF ye teslim etmez bunlar þuurunu kaybetmiþ ekonomist bozuntularý bence tüm altýný topraklarý imkanlarý kullanýr dolar bile var edebilirsin imf anlaþmasý siyasi bir tercihte ABD mandasýný istemektir ..
Ýþ bankasý forumda imf anlaþmasý olabilir yazmýþtým ama þahsi fikrim bunun olmamasý yönünde kim ister manda ve himaye altýnda yaþamayý …. Akýllý olmak lazým Ortodoks ekonomi kapitalizm güzellemesi de yapýlmaz ise sevinirim serbest piyasa ekonomik modelinde Rekabet bilgi ve mutlak fiyat regülasyonlarý var Allah aþkýna kafasýna göre fiyat belirlemek serbest piyasa ekonomisine uygun mu ? Uygun dersen arz talep kavramýný da anlat anlayalým ..
Fiyatý talep belirler þahsi koþullar ise manipüle eder ülkemizde enflasyon. Manipüle ediliyor maalesef ederin üstünde ürün fiyatlamalarý var bu regülasyonlarla çözülür ama asýl mutlak rekabetle çözülür her mahallede 1 -2 tane kasap var deðil mi ?? Devlet yol verir 2 tane ilave dengeli fiyat politikasýyla MOBÝL OTOBÜS TÝPÝ meydanda dev kasap açarsýn kotalý satýþ yaparsýn fiyatý %25-30 uygun olur abartmadan , yani devlet et sattýrýr ve gör bak ne olur ? en pahalý kasaplar da mecburen fiyatýný düþürmek zorunda kalýr olayýn özü de rekabettir !!
Regülasyon böyle olur bence !
Fiyatý dengeli düþür otobüs satýþý yap bakalým beler olacak tanzim satýþ deðil mutlak satýþ eti piyasada yetersiz ise de ithal edeceksin toptancýlar da uyanýk olmuþ devlet piyasaya girdi et satacak diye iþi yavaþlatmalarýna müsade etmeyeceksin milyon milyon ton et ithal edilecek bu proje ile alakalý vatandaþ 280 tl deðil 180 tl kaliteli et yesin gör bak enflasyon nasýl a düþüyor kardeþ ! Fiyatlar düþtü mü düþtü maliyete göre bavulun ekler, masraf ekler ,kar ekler ve tavan fiyat uygulamasýna geçersin( bu da çözümdür ) otobüsleri de satar iþi lav edersin![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri