asla SPK dan dönmesi gibi bir secenek sözkonusu deðil. þirketler illa 1 liradan kullandýrmak zorunda da deðil. bir cok örnegi var..hissenin borsadaki deðeri 7.60 ken 2.5 liradan kullandýrýcam deyince bunun adý soygun da degildir. 1 tl den %75 açýklamasýndansa 2,5 liradan %30 açýklamasý cok daha iyidir. tahta sulanmaz..hisse birim fiyatý aþýrý düþük seviyelere gelmez..
Bende döneceðini sanmýyorum.Aslýnda Latife olsun diye yazmýþtým.Birazda tabi kýzgýnlýktan.
SPK nelere nelere göz yumdu!.
Ben Türkiye'nin en büyük holdingin'de böyle bir þey olduðunu görmedim.
Yada benim dikkatimden kaçmýþtýr.
Konusu geçen Türkiye'nin 2. en büyük holdingi. 300. yada 650. þirketi deðil ki, bence etik olmayan bu yolu seçmiþ olsun.
% 75 ile KY den para topla.% 30 hisse daðýt.
Aradaki % 45 hisse cepte kalsýn.
Benim yorumum bu. Siz nasýl yorumlarsanýz artýk.
bu %30 %75 konusunu dilim döndüðünce anlatmaya çalýþayým. %30 2,5 liradan da yapsa %75 1 liradan da yapsa tüm hissedarlarýn -sermaye arttýrýmýna katýldýklarý varsayýmý ile- þirket sermayesi içindeki paylarý deðiþmeyeceði için hissedarlarýn hiçbirinin cebine bir fark kalmýyor. hisse baþýna 1,5-tl þirkete emisyon primi kalýyor ve bu tutar þirket özsermayesine eklenerek DEFTER DEÐERÝNÝ bu oranda arttýrýyor. bu durum da sermaye arttýrýmýna katýlan tüm paydaþlarýn hisseleri oranýnda ortak olduklarý bu þirketin deðerini ekstra olarak arttýrýyor. tekrar ediyorum, hissedarlarýn hiçbiri bu durumdan diðerlerine göre daha avatajlý veya dezavantajlý olmuyor. aradaki farkýn özsermaye eklendiði bu banka hepimizin ortak olduðu banka.
bu banka % 75 bedelli de arttýrsa 1 tl den, bu ayný parayý toplayacaktý. bu durumda sermaye 4 milyardan 5.2 milyara deðil 7 milyara cýkacaktý ve tahta çok aþýrý sulanacaktý. arttýrým sonrasý düzeltmiþ fiyat da bu oranda daha aþaðýda olacaktý. nette hisseleriniz %30 da artsa %75 de artsa adeti deðiþirdi ancak toplam deðeri DEÐÝÞMEZDÝ.
bu ölçekte sermayesi olan ve bedelli yapacak tüm þirketler genelde bu yöntemi tercih eder ki tahta bir de bu sebeple aþýrý sulanmasýn.
bence yanýldýðýnýz bir husus da þu. %75 le KY dan parayý topladýðýný %30 hisse sattýðýný söylüyorsunuz. bu bankanýn ortaklýk yapýsýna bakalým.%40,75 i SABANCI nýn halka açmadýðý kendinde olan kýsým. yani bu grup kendisi halka açmadýðý %40 ýn bedellisine 2,5 liradan girecek. halka açýk kýsýmda da mutlaka paylarý var,AKBANK ýn takas oraný %15..onun için de girecekler. halka açýklýðýn pastasýna bakalým. kalanýn %68 i de deutche+citi+ünlü de yani yabancý büyük yatýrýmcýlarda. tüm bunlarý çýkarýn kalan %15 sadece küçük yatýrýmcýda. o da sasdece 350 milyon lot..4 milyar lotun sadece 350 milyon lotu dagýnýk ve küçük yatýrýmcýda..
niyetin küçük yatýrýmcý dolandýrmak suistimal etmek falan olmadýðý bu açýklamalarla net bence..
bol kazançlar..
Incelemedim ama SabancinHolding nakden mi katilacak? Eger Akbank tan alacak varsa onu sermayeye cevirerek cebinden para cikmadan bu isi tamamlar. Var mi boyle bir kalem?
Sent from my iPhone using Tapatalk
iyi görünmüyor þu an6,84 ve 6,68 olabilir.
Mali Hak Kullaným
AKBANK T.A.Þ. tarafýndan AKBANK pay senedi için bedelli sermaye artýrým bildirimi iletilmiþtir. Detay bilgi aþaðýda yer almaktadýr
Saygýlarýmýzla.
Merkezi Kayýt Kuruluþu A.Þ.
Borsa Kodu Bedelli Artýrým Oraný Kullaným Bedeli
(1 TL'lik pay için) Sermaye Artýrým Süresi *
AKBNK . ESKÝ 30.00000 2.50 03/01/2019
* Borsada iþlem görmeyen paylar için hak oluþum tarihidir. Borsada iþlem gören paylar için Takas sürecinin tamamlandýðý tarihte (T+2) haklar oluþur.
diye mesaj gelmiþ de bana
03/01/2019 + 2 =05/01/2019 tarihinde para mý yatýrmam gerekiyor buna ???
Nil Satis Nisi Optimum
Yer Ýmleri