Originally Posted by
selka
Ýyi düþünceleriniz için Teþekkürlerimi sunarým... Gerçekten para kazanmak kaybetmek bir yana; hani derler ya " Hoþ bir Seda býrakabilmek þu Gökkubbede..." onun gibisi benim ki...
Akbank'a gelince... Pazartesi -%6, Salý -%5 Çarþamba -%8 Perþembe -%2, Cuma yataya yakýn dipten kapandýk...
Böyle kapanýþlarý ben dediðim gibi; 2008 Global Finans Krizi ile 2013 Gezi Olaylarýnda 93,300 den 68,000 lere kadar inerken görmüþtüm...
Akbank 9,69 TL den 5,15 ile dip yapmýþtý... Lakin o an piyasalarda açýkça yazýyorum gezi olaylarý sebebi ile olasý bir " ÝÇ SAVAÞ" fiyatlanýyordu... Düþünsenize iç savaþ demek bir ülkede hisse fiyatýnýn ÇÖP seviyesine inmesi demektir...
Ve Akbank bu risklerle %80 fiyat düþerek TABAN olmuþtu.. Þimdi de 11,20 TL den 6,52 TL ye indi... %72 düþerek.... Yýl 2018 aradan geçmiþ 5 koca yýl... 6,52 TL 2018 yýlý 5,15 TL 2013 yýlý..
Bence 2013 yýlýnda enflasyon %8 iken
2018 yýlýnda enflasyon %20
O vakit 2013 yýlýnýn 5,15 TL sinden ziyade 2018 ikini yarýsý 6,52 TL çok daha ucuzdur.. Bu kadar netim...
Lakin ben ne dersem diyeyim, piyasanýn ucuzun ucuzu oluyor...
DÝnlediðim birkaç profesyonel broker TR de enflasyonun olduðunu ve cari açýðýn büyüklüðünden bahs ediyorlar...
Ama bunlar bu denli sert satýþýn nedeni deðil...
Daha makul olan sebep ise yavaþlayan Türk ekonomisinin Banka aktiflerini bozmasý...
Ýyi de bu denli risk olmasa da size Akbank ý 2018 yýlý Temmuz ayýnda kim 6,50 TL den verir ki..
Kaldý ki bu sene Turizm çok iyi gidiyor...
Neyse; hep beraber izleyip göreceðiz...
Tekrar güzel düþünceleriniz için teþekkürlerimi sunar
Bol kazançlar, dilerim...
sn.selka ben kendi adýma düþüncelerimi paylaþtým.Herþeyden önce anlayýlýnýz ve kibarlýðýnýz taktire þayan....
Konumuza gelince ben bistte 85-82 arasý bir dip bekliyorum..Ve gözümde kesinlikle ÝÞC 'de
...Akbanký da beðeniyorum(ki eski personeliyim) fakat ÝÞC krediler konusunda daha muhafazakar bulduðum için bu bankayý seçiyorum.....Akbank ve garantiye göre iþc bana daha çok güven veriyor..sizin daha önce iþc hissesi aldýðýnýzý biliyorum.Þu andaki ÝÞC hakkýndaki düþüncelerinizi biraz daha açabilir misiniz? rica etsem
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri