özkaynaklarýn karlýlýðýnýn düþük olmasýnýn sebebi kar etmiyor degil, %18 gibi büyük özkaynak yeterlilik rasyosu olunca otomatikman özkaynak karlýlýðý %18 e düþüyor. avrupadaki gibi %4-8 aralýðýnda özkaynak yeterliliði rasyosunu devlet müsaade etse,ya fazla sermayeyi temettü olarak yýllarca dagýtacak, yada ilave para toplayarak aktifi büyütüp, özkaynak karlýlýgýný %35-40 lara yükseletebilir.
Bu seneki beklenti zaten %30. Normalde bankalarýn dipten ralli yapma vakti geldi gibi. Ama normali yaþar mýyýz bilmiyorum.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...028452354?s=21
özkaynak karlýlýðý nedir biliyor musunuz? bu tamamen karý ile ilgili. karý yüksek olsa özkaynak karlýlýðý da yüksek olacak. þuan 76 milyar özkaynaðý var. bu seneki hedefi % 30. o halde bu sene 22 milyar kar etmeli. bu karý yaptýðýnda özsermaye karlýlýðý yükselmiþ % 30 a yükselmiþ olacak , bu durumda ralli beklenebilir.
Ben özkaynak karlýlýðýnýn ne oldugunu biliyorum da, özsermaye yeterlilk rasyosu nedir? özkaynak karlýlýðýný neden düþük kalmasýný saglýyor? sen bunlar arasýndaki iliþkiyi anlarsan ne dediðimi anlamýþ olursun. ayrýca bu yýl %30 özkaynak karlýlýðýný saglayacak olan sebep yüksek enflasyondur. Çünkü düþük enflasyon sebebi ile eskiden %1,5-2 civarýnda aktif karlýlýk var iken, Þu an %2,5-3,5 arasýnda bir aktif karlýlýk söz konusu olacak enflasyon ortamýnda aktif rakamlarýn da enflasyon oranýnda artacagý düþünülür ise, kar beklentileri daha da yukarýlarda oluþacaktýr
AKBANK'IN 2021 YILI 12 AYLIK KONSOLÝDE OLMAYAN NET KARI 12.125.908.000 TL (2020/12 AYLIK: 6.267.167.000 TL)
Alýntýdýr
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri