Az kaldý bu hafata 40 üzeri fiatlarý görebileceðimizi düþünüyorum..
Az kaldý bu hafata 40 üzeri fiatlarý görebileceðimizi düþünüyorum..
Ýþ bankasý ile tandem giden akbank ,sermaye olarak iþin çok gerisinde kalacak. Kervana katýlmasýný beklerim.
O takdirde farklý fiyatlamalar görebiliriz.
Moody's ten görünüm deðiþimi + not artýþý beklentisine giren piyasada not artýþýný býrakalým, görünüm deðiþimi dahi gelmedi.
Oysa Eylül ayýnda geliþmeleri olumlu deðerlendiren bir demeçleri olmuþtu.
Yakýn dönemde takvim dýþý deðerlendirmeleri olmasýný bekliyorum.
Ancak kýsa vadede bizi ilgilendiren, pazartesi borsanýn nasýl açýlacaðýdýr.
Ýki haftadýr çok ciddi yabacý pozisyonlanmasý var Akbnk de. Akýllý para sadece Moody's in beklentisine göre girmemiþtir. Moody's gibi kurumlarýn deðerlendirmelerine göre çok daha büyük para akýþlarý anca olur. Ama giren pozisyonlanmada çok bir deðiþiklik olacaðýný beklemiyorum. Moody's kararýndan emin olan yerlinin hafta içi açtýðý kredili pozisyonlarýn satýþý belki fiyatlamada negatifliðe neden olabilir.
Diðer bir yandan ISCTR nin % 150 bedelsiz kararý xbank'ý diri tutabilir. Acaba, ISCTR deki bu geliþme diðer bankalarý da beklenti içerisine sokabilir mi?
Zira ISCTR nin sermayesi 25 milyara çýkarken AKBNK nin 5.2 milyar da kalýyor.
Býr ýký gunluk ongorulerýmýz þaþabilir, ancak orta vadede yon yukarý beklýyorum.
2024 yýlý için küçük ve orta ölçekli halka acýk sýrketlerin kasasýnda parasý yoksa zor býr doneme gýrecegý, ortak satýslarýnýn artacaðý, bedellilerin olacaðý bir yýl olabilir.
Zira kredý bulmak zor, ucuz para bulmak ýmkansýz. Eðer bankalar yüksek faizle kredý verebýlýrse, bankalar ýcýn guzel býr yýl olabýlýr. Ayrýca bankacýlýk ýcýn normallesme surecý de olumlu etki getirebilir. Yeterki 6 aydýr atýlan adýmlarý bertaraf edecek acýklamalar ve kararlar gelmesin.
Bu donem vadelý short acmak ýcýnde sýkýntýlý. Seans ýcý býr anda moodysten acýklama gelýrse shortcular ýcýn zor býr donem olacaktýr.
Kýsa vade yatýrýmcýlar ýcýn ýse ekran basýnda deðilseniz ve hýzlý karar vererek stop olamýyorsanýz canýnýzý yakmayýn
Bugün son 2-3 yýlda halka arz olmuþ güzide þirketlerimizi bir kere daha halka arz ediyorlar.
Balon patladý mý?
Yer Ýmleri