Oran farklılıkları oluyordu zaten. Ama %1-2 ydi. Oda normaldir. %50 fark mı olur?
Benim kızdığım sistemin adı emeklilik. Bir dünya para yatırmışız, bir tane muhatap olmaz mı? Yok işte.
Birde üstüne birisinin arayıp aptal aptal isteklerde bulunması. Aç sistemini bak o günkü oranlara, miktarlara. Benden neden istiyorsun yada bakmadan beni neden arıyorsun?
3~4 sene kaldı 10 yıla. Kurtulacağız bu sistemden.
Arkadaşlar,
Bireysel emeklilikte fonlarınızı 6 defa değiştirme ve seçme hk var. gayet güzel getiriler elde edebilirsiniz.
Fon değişikliği için kimseyi armanıza gerek yok. Buraya yazabildiğiniz gibi intranet ortamından da değişikliği yaparsınız.
Fonlarınızı da borsa dolar altın ne olacak diye öngörülerinizi oluşturun.
Ona göre o fonlardan seçin. Hic bir şey bilmiyorsanız uzun vade olarak imkb%50; Altın %30; Dolara bağlı Eurıbont fonlardan %20 secin yatın üstüne.
Buraya dosya nasıl yapıştırabilirim. Bunu bulabilsem sizlerle fon getirilerini paylaşacağım
selamlar
O yılda 6 kere olan değiştirme ve seçmeleri bes vasıtasıyla değil, bireysel kendiniz yaptığınızda elde edeceğiniz getirileri hesaplayıp bir karşılaştırın isterim.
Kendiminkini iptal ettim. Eşim kalsın dedi. Aynı yatırımları yaptık. Devlet katkısına rağmen kim pişman tahmin edin?
Müşteri temsilcilerinin bizden daha fazla birşey bilmediğini bende düşünmekteyim, bu yüzden gerçekten de yaptığınız yatırıma pişman olabileceğiniz gelişmeler yaşanabiliyor. BES yatırımızın uzun vadeli bir yatırım olmadığı sürece akıllı bir yatırım aracı olacağını düşünmüyorum.
Yer İmleri