sp500 ve dow un aylýklarý AYI PÝYASASINA GÝRMEK ÜZERE..gerçi dow kapýyý açtý zaten
sp500 ve dow un aylýklarý AYI PÝYASASINA GÝRMEK ÜZERE..gerçi dow kapýyý açtý zaten
Sabah ola hayrola..
Vadeli farki %-1 civari acilis gosteriyor..
Yine de belli olmaz, pala bu..
NVIDIA -9.26%..piyasayý bozan,oyunbozan
sanayicilerden TUPRS ne durumda bakalým mý..yani dip nirde olabülür diye..HANÝ BANKALAR KUDURDU YA..
resim þeffaf..
çok düþünüp deli olmaya gerek yok..bu kadar basit..
RSÝ 40-50 arasýnda dip olmasý gerekiyor diyor ..
baþka ne desin..
grafik okumayý artýk ilkokulda öðretiyorlar
yatýrým tavsiyesi deðildir..
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
TUPRS veya bu tarz onlarca AYI PÝYASASINDA aðýr kaðýt varken, yerlinin parasýný faizden nasýl çözerim hayaline düþmen yerliye küfür etmektir
en az 1 yýl..tabaný bulsa dahi en az 1 yýl geçirmiþler diplerde..çoðu kaðýt ayný..heleki 100 kat çýkan kaðýtlarda bu süreç katlanacak..
yani bana göre birkaç ay sonra 7000 ler görülse bile 7000-8000 bölgesinde en az 1 yýl geçirmeli..
bu da demekki dipten alsan bile zaman-enflasyon hesabýndan %50 zarardasýn..
ee adam %50-60 olan gerçek enflasyonda sana %35-40 faiz veriyor þindi..bunu belki %30 lara inatla çekecekler..
bana altýndan baþka seçenek býrakmadýnýzki..
Bu hisseyi, tvye çýkan bir prof 5.55 dolarken ne gazladý ama.2 sene önceydi.
Þimdi 1.65 dolar.Yani 100 dolar yatýran 30 dolarý oluyor.Bu hisseyi alýrým.Ama 1.50 dolar ve altýndan.24 ayda 3x dolara satmak için.
Borsada kimseye güvenmemek lazým.Hele o tv ye çýkanlara,,ASLA-ZÝNHAR.
En az 10 yýl borsada olan ve hesap soracaðýnýz ve kazanmýþ birisi dýþýnda,rehber yoktur.
Bu hisse 5.55 dolar iken bir ALLAHIN kulu da ''satýn ve kenara çekilip 1 yýl bekleyin'' demedi
alým için dolar bazlý bakmamak lazým..niye..çünkü yabancý 15-20 yýlda %70 lerden %20 lere düþtü..yabancý öldü yok..dolar-endex korelasyonu çöp oldu..bu sistem çöktü..
ölü olan yabancý için grafik çekemeyiz..görmüyor musun adamlar harýl harýl yerliyi tezgaha sokup düdüklemeye çalýþýyor..dolarlan grafik çizsek yerliyi kim takar..
Yer Ýmleri