bir an önce vatandaþa operasyon oyununu geri çekmeleri lazým..yosam yabancý da furacak yerli de..
2008 den tek farkýmýz nedir;
cevap: dolarýn agrasif yükselme zamanýnýn baskýyla gizlenmesi..
bu bir döngü..deðiþtiremezsin..yani sen dolarý baskýlarsan tüm döngüyü deðiþtiremezsin..deðiþkenlerden 1 tanesini baskýlarsýn sadece
2008 deki harekete bakarsanýz anlarsýnýz..ne zaman ne olmuþ..
.
.
Suriye'de pkk þam ile anlaþmaya varmýþ.
https://www.karar.com/dunya-haberler...ntegre-1940772
Borsamýza muhtemel tesirleri neler olabilir?
![]()
efendim ben dolarý baskýlarým..borsayý da patronlarla ayakta tutarým..2008 akýbetinden kurtulurum..
eee global satýþý ne yapacan bu sefer..yani %20 küsürde olan yabancý %15-20 lere düþtüðünde bile bu akýbetten kurtulabilir misin..
bunu yaþayýp görecez..süre 1.5 yýl![]()
YPG nin arkasýndaki ABD onay vermeden buradaki kukla Apo nun açýklamasý bir yere kadar 1 haftadýr tv de izlediðim haberlerden açýkça bu gözüküyor.Bu olay olduðu zamanda söyledim dýþarýsý ile anlaþýlmadan bir yere kadar gider bu konuþmalar nitekimde öyle ilerliyor.Suriyenin petrolünün çoðuna çökmüþ ABD bu ypg ye bekçilik yaptýrýyor , Ýsrail ortadoðuda yayýlmacý politikasýný yürütmesi için bu kahbeler kullanýlacak , pkk Türkiyede hükmü dolduðu için Irak ve suriyede 2-3 isimle devam ediyor .
Suriye olayý son çatýþmalar devam ederse aslýnda farklý yerlere gidiyor o daha sýkýntýlý bana göre.
dolar bazýnda bakmak yanlýþ olabilir çünkü dolar bazlý grafiðin döngüsü oluþurken yabancý oraný %60-70 lerdi sanýrým..
bu denge koptu ..hani dolar bazlý fiyat ya da seviye geçmiþe göre kýyaslanýyor ya..YANLIÞ..ama buna raðmen dolar bazlý zaten satýþ durumundayýz..
yinede ayrýntýlý bakarsan 2008 durumunu yakalarsýn..kimi dalga sayar kimi gösterge yorumlar kimi farklý açýdan yakalar..
nasýlki yabancý %70 lerden %20 lere düþtüyse dalga da küçüldü..
Yer Ýmleri