Fezaaaa. turp .. yok yok. . çöküş. Yok lem feza walla. Aç bak bakalım biraz ABD çinden ne gibi şeyler alıyor. Bahse girerim bir allahın kulu bile bakmamıştır. Tabi ABD de de Made in Turkey baskılı apple nike falan ürünleri ile dolar taşar. ABD ticaret bakanlığından bir allahın kuluda şüphelenmez bu işte.
https://www.patronlardunyasi.com/cin...kiyeye-yoneldi
Bizde tetikçi ekonomi siteleri habercileri hemen ısmarlama haberleri ayyuka çıkarmaya başlamışlar bile. Halı malı. mobilya falan. Aynen bro.
Bütün dünyanın doğu ile batının bütün ticareti TR üzerinden akacak. Mis mis oh oh suyundan da koy. Limanlarda en basit yükleme için herhalde 6 ay 1 sene sıra bekleriz. Çin herhalde hint okyanusu süveyş kanalı üzerinden gelir ABD de akdeniz ve süveyş kanalı üzerinden geri gider. Oldu oldu. Beğendim bu trafiği. Bütün dünya çökerken TR , yine de şahlanıyor aman allah.
Bu da doğru. Birde şu var. Ticaret savaşları 2. perde. Parite savaşları. Trump faiz indir dedi. Haklı da. Ardından süper teşvikler açıklanacak büyük ihtimal. Bu sektörel bazda olacaktır. Enflasyonu fazla tetiklemek istemeyeceklerdir. Herkes değersiz paraya koşacak. Biz neredeyiz bu noktada. 300 den 600 e çıkmış asgari ücret 2000 dolar olmuş memur maaşları ile mi katılacağız bu kervana.
TARIH BILGINIZI KULLANIN......1890 ILA 1913 ARASINA DONDUK......
o donemde de.....
GUMRUK VERGILERI.....TUM DUNYAYI KASIP KAVURDU....
sonuc ne idi.....
SUPER GUC....INGILTERE IDI....o tahtini kaybetti.....tahta AMRIKI yerlesti.....BIRINCI DUNYA SAVASI CIKTI.
borclarini odeyemeyen 2 ci ABDULHAMIT.....misir ve kibrisi ingiltereye verdi....DUYUNU UMUMIYE KURULDU....vergileri halktan KEFERE TOPLADI.....borclarini odetti.
kefere....OSMANLI BANKASINI KURDU....bu banka ile tum osmanli FINANS SISTEMI KONTROL ALTINA ALINDI.
KAPITALIST MODE DEGISTIRILDI.....KAPITAL AKUMULASYON PROSESLERINDE GUC KULLANILDI...
bunlari bugune ADAPTE ETMEYI ogrenin....
Degerli Okuyucularim.....
bu topigi acarak.....BU ARENADA.....NASIL FURUSULUR.....onu sizlere gostermeye calistim....
farkli.....bildiklerinizin aksine davrandigimi gordunuz.....
HERKESIN BILDIGI SEY.....BILGI DEGILDIR....KIRLILIKTIR DEDIM....ve furustum....
sizlere bu topiktede.....
BIR KUZU KLASIGI IZLETTIM....zevkti benim ucun.
KUZU DAN sevgilerimle,.....guzel yaradilmis halkim.
Kuzu topikte bayağı sıra oluşmuş, tıklayan tıklayana...
Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.
Yer İmleri