Kendi takip-tahmin sistemime göre gelinebilecek noktalara fazlasıyla ulaştı endeks. Benim sistematiğime göre hareketin devam edeceğine dair bir işaret yok. Elbette bu bir yatırım tavsiyesi değil kendi metodik yaklaşımımın görüntüsüdür.
Yurtdışında önemli risk faktörleri zaten herkesçe biliniyor. Gene spekülatif ve psikolojik güçler bu gerekçelere baskın gelerek balon olduğu iddia edilebilecek fiyatlamaları düşündürüyor. Balonların ters yansımaları ilgimi çeken bir konudur ve şu andaki şişmenin zıt tarafında petrol ve endüstrisi hisseleri var. Petrol fiyatının düşüklüğü esasen, alarm zilleri çoktan çalmaya başlamış Türkiye ekonomisine de en büyük, spekülatif olmayan desteği veren kuvvet. Her şey negatifken bir tek bu pozitif. Spekülatif güçleri arka sayfalarda tanımlamıştım ve onlar borsada yükselişi destekler nitelikte ancak reel ekonomik gelişmeler ise ters yönden etkiliyor. Isınma göstergesi ise döviz kurları ve kurların etkileri. Petrol konusu dikkatimizi İran'a yoğunlaştırırken iç piyasalarda ise TL'nin değerine odaklanıyorum.
Faiz indirimlerine yüklenen anlama hiç katılmıyorum ve faizlerde kalıcı ve dikkate değer bir düşüş beklemiyorum. Yıllarca seçim kazanma ve kadrolaşma gibi gerekçelerle kontrolden çıkmış bir bütçeye bir de faiz yükü getirip sonucunda Hazineye piyasadaki parayı vakumlatırsanız faizi indirmeyi değil yükseltmeyi tartışmalısınız. Sıcak para moral veya beklentiye değil riske göre getiriye bakar.

Alıntı yaparak yanıtla
Yöneticiler konut sorununu çözmek yerine sorunun sonuçlarından maddi çıkar sağlamaya çalışıyor.
Yer İmleri