Originally Posted by
yelpaze
Size o gün ilk olarak o tip kaðýtlarýn benim ilgi ve etki alanýmda olamayacaðýný açýkladým, konuþulanlarýn iþine gelen kýsmýný hatýrlýyorsun sevgili borsacý. Adese nedir ya, adam 1,5 sene önce Plantir yatýrýmý yaptýðýný söylediðinde dikkate alacak vizyonu gösteremedim ve tebriklerimi hala sunuyorum kendisine. Þurada bin kiþi akþama kadar kafa patlatýyoruz, altýn bilezik alýp koluna takan teyzeler bile bizden daha iyi performans gösterdi. Markowitz haklýysa nasýl oluyorda en düþük riskle en iyi getiriyi saðlýyorlar? Üstelik bunlar hayatýnda kitap kapaðý açmamýþlar. �� benim hatam cevap vermektl, ayni hatayý gene yaptým��
cevap vermek için her nedense bekleyip kaðýdýn taban yaptýðý günü seçmiþsiniz. olsun sorun yok. ben zaten bu kaðýt ömürlük al ve unut denilebilecek bir kaðýt olarak bakmadým hiç. evet teyzeler kollarýna sarýlarý diziyor ve buradaki tüm muhabbetin önüne geçebiliyor. sebebi çok bilmemek. sebebi kitap kapaðý açmamak.
ultra zengin bir ekonomist olmamasýnýn sebebi de bu. belki vardýr dünyada numunelik 1-2 tane. o nedenle yelpaze isterse 50 sayfa yazý yazsýn. isterse 3 cilt kitap çýkarsýn bu onun borsadan anladýðý anlamýna gelmez. evet çok iyi ekonomi bilgisi olabilir. ama borsa farklý bir mecra. o nedenle borsacý kafasý ile ilgili baþlýða yetkinlik açýsýndan eleþtiride bulundum.
gelelim malum hisseye. ortada 0,2 pd/dd varken yýllar yýlý baskýlanmýþken ve tahtanýn maliyeti ortadayken dibini sýyýrmazsan ve korkak davranýrsan tabi teyzeler kollarýna taktýklarý ile seni geçerler. böyle fýrsatlar 10-15 yýlda 1 gelir. bizim borsamýzda mükemmel hisse yok. çok iyi hisse yok. hatta iyi hisse bile yok. en iyi diyebileceðimiz 59 hisse kriterlere göre sýnýflandýrýldýðýnda orta denilebilecek derecede. onlarýn da çoðu dönemsel getirilere sahip. yani al ve unut onlarda da geçerli deðil. borsacý kafasý burada devreye giriyor. malzeme kötü olabilir ama onlarla da güzel bir yemek ortaya konulabilir. ekonomistleri gýda mühendisine borsacýyý da mutfakta asýl iþi yapan þeflere benzetebiliriz.
her neyse bildiðim tek bir felsefe var. asla geçmiþe takýlý kalmamak. o nedenle son olarak borsada fýrsatlar bitmez diyorum. bol þanslar.
istediðin hayat sana verilmez. onu inþa edersin, tuðla tuðla, gün gün.
Yer Ýmleri