tek bir hisse senedim var doğrudur... benim hafsalam zaten bir kaç hisseyi takip etmeye çalışsa da en güzel getirisi olanı olabilecek olanı alırım ve çekilirim. zaman içinde aldığım senedi gözlerim acaba değişen bir şeyler var mıdır diye...

adam bana soruyor EKGYO nasıldır, faizler düşecekmiş... ben diyorum ki faizler düşse de alım gücü henüz yeterli değil. geleceği satın almak istiyorsan bu şu sıralar mümkün değil... şu anda bile % 3 e gelmiş ki o sorular sorulduğunda % 4 üzerindeydi aylık konut kredisi. ama piyasa hurra saldırıp mantıksız da olsa satın alıyor bu mantığı... yazdığım budur. tek saikle hareket değildir. gerçekten okullar açıldı kırtasiyeye saldır, yaz geldi turizm kaldır mantığı söz konusu ise bizim ülkemizde bu piyasaya uyum sağlamak mümkün değildir. uyum sağlayamayan azınlık yani zekası ileride olanlar diğerlerinin yanında 5 parasız kalacaklardır. elbette kaybetme oranı az olacak, ama diğerlerinin kaybedeni zaten silindiği için kalanlar kazandıklarını düşünenlerdir ve piyasa yapıcı bu şekilde oyun oynanmasına izin veriyor...