S&P500'de 4800 seviyesi benim için teknik deðil temel analize dayalý destek noktasý. Buraya, bu kadar hýzlý geleceðimizi düþünmemiþtim ama borsa böyle bir þey deðil mi? Borsalarda yukarý doðru bir dönüþ olacaksa BIST'in zamanlama olarak önden gitme ihtimali var. Bizim piyasa çok sýð olduðundan herkesin alarmda olduðu global düþüþ trendleri baþlamadan önce düþmesi ve herkes panik halindeyken ters yöne gitmesi þaþýrtýcý olmaz.

Rakam da vereyim; S&P500'ün 4800 desteðini ben kabaca 500 milyar$ gücünde hesaplýyorum, bakalým dayanacak mý?

Trump tarifeleri resmi olarak baþlatýrken elinde bir tablo tutuyordu ve diðer ülkelerin ABD'ye uyguladýðý yüksek gümrük vergi oranlarýný göstererek kendi politikasýný savunmuþtu. Madem mesele bu, karþýlýklý müzakerelerle vergileri dengelemek için açýk bir kapý býrakmýþ? ABD bu aceleci tavrýyla müttefiklerini düþmanlarýna karþý daha savunmasýz býrakýyor. Çin bunlardan en az etkilenecek ülke zira üstünlüklerini korumaya devam edecek öte yandan ABD kaç yýl içinde yeni üretim kapasitelerini kurup efektif biçimde çalýþtýrabilecek? Uzun vadeli sonuçlarý bekleyecek siyasi süresi var mý Trump'ýn. Þunu da unutmamak lazým; bu gümrük meselesi bir siyasi tiyatro da olabilir. Zaten durgunlukla daralan ekonomilerin gideceði nihai sonuç belliyken çýkýp bunu kendi þovuna dönüþtürme çabasýna biz Türkiye'den alýþýðýz.