Size katýlýyorum Salih hocam, batý dünyasýnýn yüzyýllardýr dünya üzerinde izlediði baskýcý uygulamalar inkar edilemez ancak bu biraz da diðer toplumlarýn geliþmeye kapalý, baðnaz zihniyetlerinin sonucudur. Batý rakipsiz biçimde dünyanýn tüm zenginliklerini sömürerek kapatýlmasý zor bir fark yarattý. Bizim hala baþarý diye kabul ettiðimiz tarih aslýnda tamamý batý medeniyetinin lehine akan zamandan baþka bir þey deðildir. Avrupa ülkeleri kendi aralarýnda devamlý savaþmamýþ-çekiþmemiþ olsa þu anda tüm dünyayý tam olarak kontrol ediyor da olabilirlerdi? Çin bu anlamda en önemli dengeleyici güç olarak ortaya çýktý ve dikkat ederseniz batý ona karþý manevralar yapýyor. Çin durumu çok iyi analiz etti, oyunu okudu ve hangi noktada lideri zorlamasý gerektiðini anladý. Geçmiþ yazýlarýmda belirtmiþtim, uzakdoðu kültür ve medeniyetini batýlý kafasýyla anlamak mümkün deðildir. Sonuna kadar sabredeceklerini düþünüyorum, kolay kolay büyük kararlar vermezler.
Epstein belgelerinin Trump üzerinde baský yaratmasý da aslýnda ürkütücü. Geçmiþte Obama bile sadece seçimlerde elini güçlendirmek adýna þov amaçlý, bin ladin operasyonu düzenlemiþti. Bir yanda pislik sýzarken öte yanda farklý olaylara vesile olmasý söz konusu.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri