Artık Türkiye'de uzun vadeli borsa yatırımı konseptine insanları ikna etmek zor, zaten normal koşullarda dahi insanların hayata bakış açısı dar zaman çerçevelerinden gerçekleşiyor. Teknolojik devrim de uzun vadeli planlar yapma konusunda isteksizliğe neden oluyor ancak herkesin yatırıma kısa vadeli çerçeveden baktığı bir ortamda istikrarsızlık ve oynaklık, yönetemeyeceğiniz seviyelerde gerçekleşir.
Rusya dahil dünyada en fazla ambargo uygulanan ülkelerle komşuyuz üstelik bu ülkelerin hepsi savaş durumunda, ülkenin genel ekonomik dengeleri de son derece kırılgan. Böyle zamanlarda yatırım stratejileri geliştirmek pek mümkün olmaz bu nedenle ben bazı şeyleri çok önceden vurgulamaya çalışıyordum. Artık karamsarlık, korku ve panik gibi hislerin bir işe yaramayacağı açık o nedenle sağduyulu olmak gerekiyor. TL'nin değeri üzerinde artacak baskılara dikkat edip bu yöndeki riskleri dengelemeyi tavsiye ederim. Borsalar artık daha sağlam ve dayanıklı yatırım mecraları, gayrimenkulden daha riskli olmadığını düşünüyorum. Altın ve gümüş tarafında, beklentinin gerçekleşmesi ile fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı azalabilir. Olumsuzluğun fiyatları yukarı yönlü baskılayacağına inananlar daha fazla.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri