Originally Posted by
KARADUMAN
batýya baktýðýnýzda biz dine saygýlýyýz bizim sakalýmýz daha uzun binin sýrtýmýza cennete gidiyoruz diyen var mý..
yok..çünkü abd gibi onlarla uðraþan yok..
ve bu dincilerin kucaðýna düþmezsen sana zýttýný gösteriyor..insan olma seçeneði yok yani..
Cennetten toprak satýn almak
Zaman zaman haberlerde gördüðümüz “cennetten arazi satýn almak” haberlerinin temeli yüzyýllar öncesine dayanmakta ve maalesef günümüzde de devam etmektedir.
Efsaneye göre, 16. yüz yýlýn baþlarýnda Roma Katolik Kilisesi, Papa X. Leo’nun liderliðinde cennetten arazi satmaktaydý.
Martin Luther, Roma Katolik Kilisesi’nin Cennet’ten arazi sattýðýný duyunca, Papa X. Leo’ya 31 Ekim 1517’de bir mektup yazarak, “Cennet’teki arazilerin satýlýk olup olmadýðýnýn onayýný” ister. Papalýk, arazilerin satýlýk olduðunu bildirir Martin Luther’e. Bu kez Luther, arazilerin fiyatýný sorar. Kilise rahatsýz olmuþtur, ama uyduruk ancak pahalý bir liste çýkararak Luther’e gönderir. Listeye göre arazilerin büyüklüðü, konumu ve “þarap musluklarýna” yakýnlýðýna göre fiyatlarý deðiþmektedir.
Luther bu kez, ayný þekilde Cehennem’in arazilerinin de satýlýk olup olmadýðýný sorar.
Roma Kilisesi mektubun altýnda bir hinlik olduðunu düþünmektedir, ama ne olduðunu bir türlü çözememektedir. Uzun tartýþma ve toplantýlardan sonra, “madem Cennet arazileri satýlýk, o halde Cehennem arazileri de satýlýk olabilir,” kararýna varýrlar. Kardinallerden biri, “nasýlsa oradaki araziler ucuz, talep de yok. Yollayalým gitsin mektubu,” der. Zarf hazýrlanýr, Luther’e Cehennem arazileri ile ilgili mektup gönderilir:
“Sayýn Martin Luther,
Saksonya Rahibi
Sn. Luther, Papalýða bir baþvuruda bulunarak, Cennet arazilerinin satýlýk olup olmadýðýný sorduðunuz mektubunuza olumlu yanýt verdiðimizi hatýrlatýrýz. Ancak ikinci bir mektupla, bu defa Cehennem’deki arazilerin satýlýk olup olmadýðý sormuþsunuz.
Týpký Cennet arazileri gibi, elbette Cehennem arazileri de satýlýktýr. Ancak, neredeyse hiç talep olmadýðýndan, bugüne kadar Cehennem arazilerinden bir satýþ gerçekleþmemiþtir. Cehennem arazileri son derece ucuz olup, neredeyse hiç para etmemektedir.
Bilgilerinize, Ýsa’nýn gölgesi üzerinizde olsun Papa X. Leo”
Katolik Kilisesi’nin cevabý tam da Luther’in istediði cevaptýr. Ertesi gün bütün Saksonya’yý dolaþýr, toplayabildiði kadar para toplar. Saksonya Dükü III. Frederick de yüklüce miktarda baðýþta bulunur. Paralarý toplayan Martin Luther, afaroz edilmeyi de göze alarak soluðu Roma’da alýr. Türlü tartýþma ve pazarlýklardan sonra tüm Cehennem’in tapusunu üzerine geçirerek Saksonya’ya döner.
“Deðerli Hristiyan cemaati. Roma Katolik Kilisesi’nin satýþa çýkardýðý Cehennem’e ait tüm arazileri satýn almýþ bulunuyorum. Satýn alýr almaz, kapýsýna dev bir asma kilit vurdum ve anahtarý da cebimde. Artýk bundan sonra Cehennem’e gitmek yok, zira orasý kapalý.
Bana gelin, bana katýlýn ve artýk Katoliklikten kurtulun!”
Bir diðer hikaye ise; Kiliseler cennetten topraklar satýyor, ancak bunun bir kandýrmaca olduðunu, cennetten toprak satýn alýnamayacaðýný söyleyen Martin Luther mahkemeye çýkarýlmýþtýr.
Duruþma sýrasýnda Martin yargýçlara seslendi;
“Milleti cehennemle korkutup, cenneti para karþýlýðý satýyorsunuz.
Sýkýysa cehennemi satsanýz ya?” Yargýçlardan biri sordu: “Cehennemi kim alýr ki?”
Martin Luther “ ben alýyorum, neyse parasý vereyim” dedi.
Yargýçlar cehennemi Martin’e bedava verdiler! Duruþma sonunda Martin kapýnýn önüne çýktý ve duruþma sonucunu merak eden binlerce kiþiye seslendi:
“Cehennemi satýn aldým, artýk cehennem benimdir.
Bundan sonra oraya kimseyi almayacaðým, korkmayýn!”
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri