turizm bakanýda açýklama yapar sonra... övüne övüne..
bu yaz ülkemize þu kadar avrupalý geldi diye ..
![]()
turizm bakanýda açýklama yapar sonra... övüne övüne..
bu yaz ülkemize þu kadar avrupalý geldi diye ..
![]()
Güncel Döviz fazlasý olan þirketleri yazýnda biraz inceleyelim...
Yazdýklarým yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda olmayýp doðacak kar veya zarardan sorumlu deðilim...
Günün analizini yapalým neymiþ stopaj artmýþ eeeeeeeeee borsaya gelebilirmiþ paratamamda kardeþim vatandaþ zaten eski müþteriyse bu artýrýmlar onlar için deðiþen birþey yok .Ve bu stopaj olayý bana göre faiz indiriminin daha yavaþ olacaðý düþündürüyor bana tobb üye iþ yerlerine toplan 25 milyar tl kredi verileceði söylendi %38 den bence bu rakam önemli olacak Ayrýca borsadaki para belli kimin olduðu dönen parada belli tahtalar arasý içerden alýnan katalizöre göre fonlama ile piyasa yapýlýyor bugunde ogunlerden beri bir ambiyans yaratýlmak isteniyor yalnýz iç siyasetteki belirsizlikler devam ettiði sürece bir bant aralýðýnda piyasayý trade ederler devamlýlýðý olmaz .Ýmamoðlu ile baþlayan iç siyasetteki belirsizlik þimdi chp ve özel tarafýna sýçradý buradada dizayn edilme çabasý mevcut bunuda iktidar tatilde ve okullarda tatilken yapýyor yani herþey hesaplanmýþ ,Eylülün 2. haftasý CHP kurultayý mahkemesi var , imamoðlu davalarý vs mevcut .
Beylikduzu belediye baþkaný Murat Çalýk fenalaþmýþ acil servise kaldýrýlmýþ.
Gizli afla 20 bin kiþiyi sal.
Kanser tedavi gören bir kiþi ve suçu sabit deðil gördüðü muamele.
O degil de cezasini cekmekte olan baska bir mahkum olsa bile içeride tutmanýn anlamý yok.
Bulut bir de altýn yorumu patlatsan.3295 USD altý sanki riskli oldu gibi. Stopaj artma iþinin bence de borsaya + sý olmaz. Adam ya sineye çeker mevduatta kalýr ya altýn alýr ya döviz.yarýn 50-100-200 kesiþmesi olacak benim grafiklerde bu da yukarýdaki gapin kapanmasý ve 10750 üzerine atabilmesi konusunda beni ümitlendiriyor.Bant aralýðý biraz daha üste taþýnabilir diye düþünüyorum. Burada yaptýðýn analizlerle ilgili hakkýný teslim etmek lazým. tek eleþtirim bence siyasetin artýk o kadar etkisi kalmadý. Siyaseti düzeltmeler için kullanýyorlar gibi.taze para belki yabancýdan gelir. Burada daha çok yazmalýsýn topiðin geneli için. Ýsminle hitap etmem asla saygýsýzlýk için deðil samimiyet göstergesi. Yine de yapma dersen yapmam.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Þimþek:Kur korumalý mevduattan çýkýþ süreci büyük ölçüde tamamlanmýþ, mayýs ayý baþýndan itibaren artýþ gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliði saðlanmýþ ve Türk lirasýndaki oynaklýk önemli ölçüde azalmýþtýr
Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, Londra'da bir araya geldiði yatýrýmcýlara kur korumalý mevduattan çýkýþ sürecinin büyük ölçüde tamamlandýðýný ifade ederek, "Mayýs ayý baþýndan itibaren artýþ gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliði saðlanmýþ ve Türk lirasýndaki oynaklýk önemli ölçüde azalmýþtýr." deðerlendirmesinde bulundu.
AA muhabirinin edindiði bilgilere göre, Bakan Þimþek, Londra'da iki gün süren temaslarý kapsamýnda reel sektör ve finans sektörü yatýrýmcýlarýyla görüþtü. Yoðun katýlýmla gerçekleþtirilen toplantýlarda, ekonomi programýndaki geliþmeler ve Türkiye'nin yapýsal dönüþüm vizyonu detaylý þekilde ele alýndý.
Þimþek, burada verdiði mesajlarda, uygulanan ekonomi programýnýn, son dönemde yaþanan þoklara karþý dayanýklýlýðýný ispatladýðýna iþaret ederek, "Enflasyonda düþüþ eðilimi sürüyor, enflasyonun yýl sonunda Merkez Bankasýnýn öngördüðü tahmin aralýðýnda kalmasý bekleniyor. Cari açýk sürdürülebilir seviyelere çekildi, dýþ borcun milli gelire oraný ve brüt dýþ finansman ihtiyacý azaldý." ifadelerini kullandý.
Kamu harcamalarýnda disiplinin korunduðunu vurgulayan Þimþek, "Gelir performansýnýn Orta Vadeli Program'da öngörülen hedefin bir miktar altýnda gerçekleþmesi ihtimali bulunmasýna raðmen dezenflasyon süreci devam etmektedir." deðerlendirmesinde bulundu.
Þimþek, reel sektörün dirençli yapýsýný koruduðunu ve sektörel geliþmelerin dikkatle izlendiðini bildirerek, yapýsal dönüþüm çerçevesinde aktif sanayi politikalarý ile yeþil ve dijital dönüþüme yönelik politikalarýn devam edeceðini anlattý.
- "Kýrýlganlýklar azaldý"
Yatýrýmcýlara yaptýðý deðerlendirmede ekonomideki kýrýlganlýklar azalýrken, makro-finansal istikrarýn güçlendiðine dikkati çeken Þimþek, "Bu doðrultuda kur korumalý mevduattan çýkýþ süreci büyük ölçüde tamamlanmýþ, mayýs ayý baþýndan itibaren artýþ gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliði saðlanmýþ ve Türk lirasýndaki oynaklýk önemli ölçüde azalmýþtýr." ifadesini kullandý.
Bakan Þimþek, "Terörsüz Türkiye" sürecine iliþkin de bilgi verdiði görüþmelerde, "Terörsüz Türkiye süreci sadece güvenlik deðil, bölgesel entegrasyon ve ekonomik kalkýnma açýsýndan da fýrsatlar sunuyor. Doðu ve Güneydoðu Anadolu bölgeleri, Türkiye'nin yeni büyüme motorlarý olma potansiyeline sahip." deðerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin büyük ve büyüme potansiyeli güçlü bir ekonomi olduðuna dikkati çeken Þimþek, þunlarý kaydetti:
"Kiþi baþýna gelire oranla, imalat sanayisindeki yüksek katma deðerimizle çoðu ülkenin ilerisindeyiz. Hem imalat hem de hizmetler sektöründe bölgemizin ana üretim üssü konumundayýz. Geliþmiþ fiziki altyapýmýz, genç ve dinamik nüfusumuz ile güçlü bölgesel entegrasyon yeteneðimiz, Türkiye'yi doðrudan yabancý yatýrýmlar açýsýndan son derece cazip kýlmaktadýr."
Bakan Þimþek, Londra temaslarý kapsamýnda ayrýca Ýngiltere'de faaliyet gösteren Türk firmalarýn yöneticileriyle de bir araya geldi.
Kaynak : Anadolu Ajansý
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri