Bende sertifikayı tamamlayamadım. Bize daire kalmazsa nolacak
Berkimcans abi uğramıyor, bi pasta atsa da baksaydık son duruma
23 mart 128 garan
Hamdım Piştim Yandım
Merak ettim, bildiğimden sormuyorum.
Diyelim son beş daire kaldı, payları 40 kişide böyle olunca ne olacak?
veya son bir daire kaldı, payları da tek kişide almak istemiyor.
1. O 40 kişi tahta kapanmadan hşsselerini satabilir. Tahta kapanmışsa birbirlerini bulabilirseler aralarında anlaşarak paylı mülkiyet şeklinde daire sahibi olabilir. Bu olmazsa sanırım Emlak Konut rayiç değerin yüzde 85'i bir bedelle kalan konutları alır ve bedeli payları oranında 40 kişiye dağıtır. Bu da olmazsa o 5 konut açık artırma yoluyla satılır ve bedeli payları oranında 40 kişiye dağıtılır.
2. Benzer bir prösüdür izlenir.
Sona yaklaşıldığında gerekli sertifika toplamına erişemeyenler için burası bir buluşma/anlaşma yeri olabilir. Örneğin şu anda bende 350 bin var, tamamlayamazsam o civarda sertifikası olan bir arkadaşla anlaşarak daire sahibi olabiliriz. Sonuçta yine satış gündeme gelir ortaklığın giderilmesi için. Ama Emlak Konut yörüngesinden çıkılmış olunur.
Kimler Tali Edime Katılabilir?
Proje bitimine kadar asli edim talep etmeyen yatırımcılar tali edim talep etmiş sayılır. Asli edime konu olmayan bağımsız bölümler belirli bir süre içerisinde açık artırma ile satılırlar ve gelirleri tali edim talep eden sertifika sahiplerine dağıtılır.
Açık Artırmalarla Değer Belirleme
Tali edim süresince, ihraççı belirli aralıklarla açık artırmalarla bağımsız bölüm satışı yapacak; bu bölümler açık artırma süresince proje ofisinden satılamayacak ve asli edim kapsamında talep edilemeyecektir.
TOKİ Satın Alımı
Tali edim ifa tarihinde halen satılamamış bağımsız bölümlerin bulunması halinde söz konusu bağımsız bölümler, nihai açık artırma öncesinde yapılacak olan ekspertiz değerlemesi sonucunda tespit edilecek bedelinin asgari %80'i oranında belirlenecek fiyat üzerinden TOKİ tarafından satın*alınacaktır.
Cevabınız için çok teşekkür ederim ama bu sizin tahmininiz.
Emlak konutta bu gibi şeyleri baştan düşünüp bir karara bağlamıştır diye tahmin ediyorum. Esas onu merak ettim.
Tahmin yapacak olursak şıklar çok.
1- Yazı tura atarlar,
2 - Güreşirler,
3 - Önce koşup daireye yerleşen, daireyi kapar.
4 - Hiç bir şey yapmazlar öylece kalırlar falan filan.
Yer İmleri