Bankofakp nin 3 haftadýr yogun satislari simsek için suphelendirdi beni aradan Mansur çýktý
O olmasa baþka bir kriz çýkarýrlardi
Ülke ekonomisi borsasý fln umurlarýnda deðil
Bankofakp nin 3 haftadýr yogun satislari simsek için suphelendirdi beni aradan Mansur çýktý
O olmasa baþka bir kriz çýkarýrlardi
Ülke ekonomisi borsasý fln umurlarýnda deðil
Þahsi fikrim Ýngiliz gider. Bol ucuz paralý kontrollü bir ekonomi ile seçime kadar gider. Belki yüksek kur yüksek enflasyon düþük faize döner ama bir þeyler olacak. Sonuçta reis kazandýkça sonra her þey verilebilir. Süt çýkaran adam neler vermez
TRUMP: HAVEN'T CANCELED MEETING W/ XI
*TRUMP: MIGHT STILL HAVE XI MEETING
%60 düþen coinleri kaptý
Birkaç güne cin ile harika görüþmeler yapýyoruz diyecek
Koskoca ülkeleri bu adamlar yönetiyor
7 milyar usd BTC, kurumsal satýþ olmuþ.. Derler..
104e kadar düþmüþ..
SM-A336E cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
2.9 tarihinde de benzer düþüþ olmuþ 15.30 sonrasý..
daha derin 125--116 gibi.. toplamasý 15 gün sürmüþ...
chp istanbul il kongresi iptali..
Gün içi satýþla düþmek ayrý.. Gece seansý Bofa nýn 6 milyarlýk mal satmasý gibi düþmesi ayrý ..
umarým gece seansý iþlemleri ÝPTAL edilir.. aþýrý/manipülatif
Savcýlarýn her talebine %3- 5 borsa düþerse ..nerede durur bu iþ?
NY belediye baþkanlarý hakkýnda da bir sürü yolsuzluk suçlamasý davalar açýldý. Borsa bakmadý bile..
SAVCILIK haberi saat 22.20 de nasýl bize ulaþýyor?
mesai bitmiþ. Savcýlýk çalýþmýyor. Bu talep nöbetçi savcýlýk iþi de deðil?
SPK e-Devlet Baþvuru Dilekçesi
Konu:
10.10.2025 Tarihli VÝOP 30 Endeks Vadeli Kontratlarýnda Olaðandýþý Fiyat Hareketi ve Haber Kaynaklý Manipülasyon Þüphesi
Açýklama:
Sayýn Sermaye Piyasasý Kurulu Baþkanlýðýna,
10.10.2025 tarihinde saat 22:20 civarýnda, bazý basýn organlarýnda Ankara Büyükþehir Belediye Baþkaný Mansur Yavaþ hakkýnda savcýlýk tarafýndan soruþturma izni talep edildiði yönünde haberler yayýmlanmýþtýr.
Bu haberin, mesai saatleri dýþýnda ve Borsa Ýstanbul Vadeli Ýþlem ve Opsiyon Piyasasý (VÝOP) gece seansý açýkken servis edilmesi; yatýrýmcý davranýþlarýný doðrudan etkileyerek VÝOP 30 endeks vadeli kontratlarýnda ani ve olaðandýþý fiyat düþüþlerine yol açmýþtýr.
Bu geliþme sonucunda, tarafýmca daha önce alýnmýþ uzun (long) pozisyonlarda ciddi zarar oluþmuþtur.
Söz konusu durum, 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanununun 107. maddesi kapsamýnda tanýmlanan piyasa bozucu eylem ve yanýltýcý bilgi yayýmý þüphesi taþýmaktadýr.
Bu nedenle;
10.10.2025 tarihli 22:15-23.00 saatleri arasýnda gerçekleþen VÝOP 30 kontrat iþlemlerinin,
Bu dönemde sisteme girilen emirlerin zaman ve kullanýcý bazýnda daðýlýmýnýn,
Haber yayýný öncesi ve sonrasý pozisyon deðiþimlerinin,
Ýlgili haberin yayýmlandýðý basýn kaynaklarýnýn eriþim ve paylaþým zamanlarýnýn
Borsa Ýstanbul Piyasa Gözetim Müdürlüðü ve SPK Denetim Dairesi tarafýndan incelenmesini; piyasa bütünlüðünü bozucu bilgi akýþý veya koordineli iþlem tespiti halinde ilgili iþlemlerin iptali ve sorumlular hakkýnda gerekli yasal iþlemlerin baþlatýlmasýný talep ediyorum.
Borsa Ýstanbul Vadeli Ýþlem ve Opsiyon Piyasasý Prosedürünün 17. maddesi uyarýnca;
Piyasada olaðandýþý fiyat hareketleri veya bilgi asimetrisi oluþtuðu tespit edildiðinde, Borsa gerekli incelemeyi yaparak iþlemlerin iptali, düzeltme veya durdurma iþlemleri yapabilir.
Bu olay, mesai dýþý saatlerde yayýmlanan bir haberin finansal piyasalarda doðrudan etkisi bakýmýndan kamu güveni açýsýndan da önem arz etmektedir.
Gereðini arz ederim.
Son düzenleme : keremalkm; 11-10-2025 saat: 09:41.
Yer Ýmleri