Pala çaktýrmadan dönderdi endeksi..
Pala çaktýrmadan dönderdi endeksi..
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
Þu bloomberge çýkan analistler dükkan kapanmasýn diye ne kadar sallama yorumlar yapýyor .
1 seneden beri 14 bin 15 bin dediler bende öyle bir bant yok þuanda iç siyasetteki belirsizlik kalkmadan dedim ama hala tv de atýp tutuyorlar.Bu kedi sýçramalarýný yemeyin piyasa ve oyuncular 24 ekim chp kurultay sonucunu bekliyor faizi bekleyen yok ne karar çýkacaðýna kadar bu dönem badem ýnsýder biliyor .yandaþ biliyor , hükümete yakýn kiþiler biliyor
Badem bofasý sattýðýnýn 600 milyonunu geri alýyor bu hareket oluyor![]()
Bir sonraki seçim için ortaya çýkacak siyasi ittifaklar bana göre çokta karmaþýk deðil.Burada belirleyici unsur Dem parti.
Þayet seçim öncesi Dem parti,Ak parti ve MHP seçim ittifaký yapacaksa,diðer taraflar þöyle olur. Ýlk görüntü üçlü bir tablo ortaya çýkar,bir tarafta Chp,bir tarafta milliyetçi cephe ( iyi parti,zafer,anahtar vb.),bir tarafta ise deva,saadet,gelecek,yeniden refah.Ben üçlü cephenin birleþmesine pek ihtimal vermiyorum.
Þayet Dem iktidar cephesinde yer almazsa,chp dem ittifaký aðýr basar.Bu durumda ben Ak partiden ayrýlan partilerin tekrar Ak partiye döneceðine,ilk turda olmasa da ikinci turda milliyetçi cephe , saadet ve yeniden refah'ýn ak partiyi destekleyeceðini düþünüyorum.
Tecrübe,gözlem ve hissiyatým bana ilk senaryoya göre ikincinin daha olasý olduðunu söylüyor.Ama sonuçta her iki senaryoya göre de iktidar devam ediyor.
Tabi þimdi iktidar devam edecek deyince çok kýzacak ve buna her þeye raðmen nasýl olur diyenler olacaktýr.
Ama hayatý çözmek için çoðu zaman basit ve düz mantýk kullanmak gerekir.Mesela geçmiþte benim burada þöyle bir cümlem var,Dem iktidara kazandýrýr,ama muhalefete kaybettirir.Yazdýðýmý destekleyecek o kadar çok cümle kurarým ki ama gerek yok .Ülkenin tamamýnýn bir bütün olarak sosyoloji ve psikolojisini çözemeyen her zaman yanýlmaya mahkumdur.
Yer Ýmleri