Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 899/1009 ÝlkÝlk ... 399799849889897898899900901909949999 ... SonSon
Arama sonucu : 8066 madde; 7,185 - 7,192 arasý.

Konu: Viop LXVII

1. Can Holding'e yönelik soruþturmada, eski Þiþecam Yönetim Kurulu Baþkaný Kýrman hakkýnda "yurt dýþýna çýkýþ yasaðý" þeklinde adli kontrol tedbiri uygulandý

Can Holding'e yönelik soruþturma kapsamýnda "þüpheli" sýfatýyla ifadesi alýnan eski Þiþecam Yönetim Kurulu Baþkaný ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kýrman hakkýnda "yurt dýþýna çýkýþ yasaðý" þeklinde adli kontrol tedbiri uygulandý.

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýnca Can Holding yetkilileriyle ilgili "suç iþlemek amacýyla örgüt kurma", "yönetme", "kurulan örgüte üye olma", "suçtan elde edilen mal varlýðý deðerlerini aklama" ve "nitelikli dolandýrýcýlýk" suçlarýna yönelik baþlatýlan soruþturma sürüyor.

Soruþturma kapsamda, eski Þiþecam Yönetim Kurulu Baþkaný ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kýrman'ýn "þüpheli" sýfatýyla savcýlýkça ifadesi alýndý.

Kýrman, ifade iþlemlerinin tamamlanmasýnýn ardýndan savcýlýkça nöbetçi sulh ceza hakimliðine sevk edildi.

Hakimlik, Kýrman hakkýnda "yurt dýþýna çýkýþ yasaðý" þeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasýna karar verdi.

- Soruþturma

Küçükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca yürütülen soruþturma kapsamýnda Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren þirketler üzerinden suç iþlemek amacýyla örgüt kurulduðu, bu örgüt aracýlýðýyla "nitelikli dolandýrýcýlýk", "vergi kaçakçýlýðý", "kaynaðý belirsiz gelirlerin þirket hesaplarýna sokulmasý", "suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasý"na yönelik çok yönlü eylemlerin gerçekleþtirildiði öne sürülmüþtü.

Mali Suçlarý Araþtýrma Kurulu (MASAK) raporlarý ile mali denetim birimlerinin düzenlediði inceleme raporlarýyla soruþturma baþlatýlmýþtý.

Soruþturma kapsamýnda Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren þirketler üzerinden kaynaðý belirsiz yüklü tutarda para giriþlerinin yapýldýðý, bu paralarýn çeþitli þirketler arasýnda aktarýlarak izlerinin gizlenmeye çalýþýldýðý, faturasýz iþlemler ve sahte belge düzenlemeleriyle vergi yükümlülüðünün azaltýldýðý iddia edilmiþti.

Holding yapýsý altýnda kurulan çýkar amaçlý suç örgütünün Kemal Can ve Mehmet Þakir Can liderliðinde hareket ederek ayný faaliyet alanlarýnda çok sayýda þirket kurmak suretiyle denetim ve takip mekanizmalarýný zorlaþtýrdýðý, yönetim kurullarýnda deðiþiklikler yapýp sorumluluðu örgüt üyeleri arasýnda daðýttýðý ve bu yolla hukuki yaptýrýmlardan kaçmayý hedeflediði öne sürülmüþtü.

Ayrýca ticari faaliyeti bulunmayan þirketlerde nakit sermaye artýrýmý yapýldýðý, sermaye artýrýmlarýnýn kaynaðý olarak ortaklara borçlar hesabýnýn gösterildiði, bu borçlarýn gerçeði yansýtmadýðý, ortaklara borçlar hesabýnda görülen tutarlarýn 7256 sayýlý "Varlýk Barýþý Kanunu" kapsamýnda þirkete yeniden yatýrýldýðý, gerçekleþtirilen bu iþlemlerin, kanunun amacýna aykýrý þekilde suçtan saðlanan gelirin sisteme dahil edilmesi ve aklanmasý niteliðinde olduðu iddiasýnda bulunulmuþtu.

MASAK raporlarýyla elde edilen bulgular doðrultusunda suç örgütünün "nitelikli dolandýrýcýlýk", "kaçakçýlýk" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" gibi öncül suçlardan elde ettiði yasa dýþý gelirler aracýlýðýyla ticari hacmini geniþlettiði, eðitim, medya, finans ve enerji gibi stratejik sektörlerde þirket alýmlarý, hisse devirleri ve yatýrým faaliyetlerinin doðrudan suç gelirleriyle finanse edildiði, bu yolla örgütün hem ekonomik gücünü artýrmayý hem de kamuoyu nezdinde meþruiyet kazanmayý hedeflediði kaydedilmiþti.

Soruþturma kapsamýnda 121 þirketin mal varlýðýna el konulmuþ ve TMSF kayyum olarak atanarak, 10 þüpheli hakkýnda gözaltý kararý verilmiþti. Ýstanbul Jandarma Komutanlýðý ekipleri, düzenledikleri operasyonda aralarýnda Can Yayýn Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Kenan Tekdað'ýn da bulunduðu 6 þüpheliyi gözaltýna almýþtý.

Kayyum atanan þirketlerin bazýlarý þöyle aktarýlmýþtý:

"Habertürk Gazetecilik, Ciner Medya TV Hizmetleri, Show Televizyon Yayýncýlýk, Boðaziçi Radyo Televizyon Yayýncýlýðý ve Reklamcýlýk, Enerji Petrol Ürünleri Pazarlama, Doða Okullarý Ýþletmeciliði, Bilgi Doða Eðitim Ýþletmeciliði, Turktobacco Sigara Ýç ve Dýþ Ticaret Pazarlama, HT Spor Televizyon Yayýncýlýk ile Bosphorus Medya Grubu Radyo ve Televizyon Yayýncýlýðý Anonim Þirketi."

Adliyeye gönderilen ve savcýlýkta ifadeleri alýnan þüphelilerden D.Ç, D.C, M.K. ve K.Ç. "suç iþlemek amacýyla kurulan örgüte üye olma" ve "kara para aklama" suçlarýndan, C.C. ise "suç iþlemek amacýyla kurulan örgüte üye olma" suçundan tutuklanmýþ, þüpheli Tekdað ise ayný suçlardan "ev hapsi" ve "yurt dýþý çýkýþ yasaðý" þeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasý talebiyle hakimliðe gönderilmiþti.

Hakimlik, D.Ç, D.C, M.K, K.Ç. ve C.C'nin üzerine atýlý suçlardan tutuklanmasýna, þüpheli Kenan Tekdað hakkýnda ise "ev hapsi" ve "yurt dýþý çýkýþ yasaðý" þeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasýna karar vermiþti.

- Soruþturma dosyasý yetkisizlikle Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna gönderildi

Öte yandan Küçükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, soruþturma dosyasýný yetkisizlik nedeniyle Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna göndermiþti.

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca yürütülen soruþturma kapsamýnda ise Can Holding'e ait 10 þirkete daha kayyum atanmasýna karar verilmiþti. Kayyum atanan 10 þirketin isimleri ise þöyle aktarýlmýþtý:

"Türktab Marketing Sigara ve Tütüncülük AÞ, ZA Lojistik ve Araç Kiralama Hizmetleri Ticaret AÞ, Canpet Benzin Ýstasyon Ýþletmeciliði AÞ, Tares Tek. Ürünleri Ýç ve Dýþ Tic. Ltd Þti, Furkon Teknik Hýrdavat Sanayi ve Dýþ Ticaret Ltd Þti, Temiz Petrol ve Gayrimenkul Ticaret AÞ, MCN Petrol AÞ, Yön Özel Eðitim Basým Yayýn San. Tic. AÞ, Mer Yatýrým ve Özel Eðitim Hiz. AÞ, Arý Bilim Ýnovasyon Eðitim Hizmetleri AÞ."

Soruþturma kapsamýnda gözaltýna alýnan Can Holding'in Yönetim Kurulu Baþkaný Kemal Can da "suç iþlemek amacýyla örgüt kurma, "yönetme" ve "malvarlýðý deðerlerinin gayrimeþru kaynaðýný gizlemek" suçlarýndan sulh ceza hakimliðince tutuklanmýþtý.

- Ciner hakkýnda tutuklamaya yönelik yakalama kararý

Soruþturma kapsamýnda, Can Holding AÞ'nin 22 Aralýk 2024'te pay alým satým sözleþmesi ile Turgay Ciner'in sahibi olduðu ve Ciner Grubu çatýsý altýnda faaliyet gösteren Ciner Medya TV Hizmetleri AÞ, Show Televizyon Yayýncýlýk AÞ, Habertürk Gazetecilik AÞ, HT Spor Televizyon Yayýncýlýk AÞ, C Görsel Yayýnlarý AÞ, Kanal 1 Görsel Televizyon Prodüksiyon AÞ, CÝNER Dijital Yayýn Hizmetleri AÞ, Boðaziçi Radyo ve Televizyon Yayýncýlýðý AÞ ve C Yapým Filmcilik Prodüksiyon AÞ isimli medya kuruluþlarýný satýn aldýðý belirlenmiþti.

Söz konusu satýn alma ve devir iþlemlerinde, örgüt faaliyeti kapsamýnda "suçtan kaynaklanan mal varlýðý deðerlerini aklama" suçuna yönelik þüphe ve tespitlerin bulunduðu anlaþýlan soruþturma kapsamýnda, yurt dýþýnda bulunduðu belirlenen þüpheli Turgay Ciner hakkýnda tutuklamaya yönelik yakalama kararý çýkarýlmýþtý.

Soruþturmada, þüpheli Ciner'in sahibi ve yetkilisi olduðu Ciner Grup'a ait Park Holding AÞ ile bu holdinge baðlý AFC Ýthalat Ýhracat Turizm AÞ, Zeyfa Ýthalat Ýhracat AÞ ve Silopi Elektrik Üretim AÞ isimli þirketlere Ýstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliðince TMSF'nin kayyum olarak atanmasýna karar verilmiþti.

Þüpheli Ciner'in sahibi ve yetkilisi olduðu þirket tüzel kiþiliklerinde de soruþturma kapsamýndaki suçlarýn iþlendiðinin tespit edilmesi üzerine maddi gerçeðin ortaya çýkarýlmasý amacýyla 12 þüpheli hakkýnda gözaltý kararý verilmiþti.

Gözaltýna alýnan þüphelilerden Turgay Ciner'in oðlu Atilla Ciner ile Ciner Glass UK Ýcra Kurulu Baþkaný Gökhan Þen'in tutuklanmasýna karar verilmiþti. Park Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Gürsel Usta, Park Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Orhan Yüksel, Park Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Yeþiltaþ, Park Holding Yönetim Kurulu Üyesi Çiðdem Yýlmaz, Park Holding Mali Ýþler çalýþaný Yalçýn Tahiroðlu, Park Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Ýsmail Karakuzu, Park Elektrik Konya Ilgýn Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çatal, Park Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Hacý Mustafa Kýraç, Park Elektrik Satýn Alma ve Ýthalat Müdürü Kemal Gürsel Özyar ve Timur Haþhaþ hakkýnda ise "yurt dýþýna çýkýþ yasaðý" þeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmýþtý.

- 18 þirkete daha kayyum atandý

Baþsavcýlýktan yapýlan açýklamada, yapýlan incelemelerde Can Holding AÞ ile Ciner Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Park Holding AÞ arasýnda mali ve ticari baðlarýn bulunduðu, bu bað üzerinden gerçekleþtirilen iþlem ve faaliyetlerle suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasýna hizmet edildiði yönünde kuvvetli þüphe olduðuna iliþkin tespitler yapýldýðý aktarýlmýþtý.

Açýklamada kayyum atanan þirketler þöyle sýralanmýþtý:

"Transworld Uluslararasý Nakliyat ve Aracýlýk Hizmetleri Tic. Ltd. Þti, Turktab Karon Tütün Mamulleri Gýda Paz. Tic. AÞ, Turktab Tobacco Gýda Lojistik ve Paz. AÞ, Turktab Toptan Tütün Mamulleri Paz. Dað. AÞ, Turktab Tütüncülük Gýda ve Ýçecek San. Tic. Paz. AÞ, Turktab Gýda Tütün ve Tütün Mamulleri Paz. Ýth. Ýhr. Tic. AÞ, Turktab Global Tobacco Sigara ve Tütün Paz. AÞ, Kuranlar Petrol Otomotiv Ýnþaat Gýda San. Tic. Ltd. Þti, European International Tobacco Sigara ve Tütüncülük San. Tic. AÞ. ve Nargýll Tütün Mam. San. Tic. AÞ, Park Holding AÞ'ye baðlý Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm San. ve Tic. AÞ, Park Elektrik Üretim Madencilik San. ve Tic. AÞ, Konya Ilgýn Elektrik Üretim San. ve Tic. AÞ, Park Sigorta Aracýlýk Hizmetleri AÞ, Ciner Turizm Ticaret Ýnþaat Servis Hizmetleri AÞ, Etz Maden Enerji Petrol San. ve Tic. AÞ, Söðütözü Ýthalat Ýhracat ve Ticaret AÞ ve Kasýmpaþa Sportif Faaliyetler AÞ."

Kaynak : Anadolu Ajansý
    ''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''

Duhul
    Mar 2017
    Ýkamet
    Marmara'nýn GÜNEYDOÐU sahili
    Gönderi
    12,618
     Alýntý Originally Posted by nohut Yazýyý Oku
    Neden dün çok defa ereðli hakkýnda yazdým?
    Gerçekten bu topikte artýk paylaþým yapmak çok RÝSK li oldu.
    Borsanýn B sinden anlamayan cahillerle uðraþmak beni yordu.
    Baþým belaya girecek ..
    en iyisi yazmamak.
    Bozkurtun topiðe transfer edelim diyecem seni amma hatta ve lakin
    Topik biraz karýþýk ..

Daha doðrusu nasýl desem .. kozmopolit
    Gerçi farklýlýklarda besler adamý diyecem fakat
    Ýþte dozu kaçýyor topiðin arada farkýnda olmadan
    3 genciler yaðcýlar þemsiyeciler ..aðýzlardan kaçýyor bazen ))
    Niyetlerde kötülük yokda ,,tarzlar öyle iþte

Sen centilmen kibar adamsýn
    Dayanamazsýn þimdi orda

3.  Alýntý Originally Posted by bahriyeli Yazýyý Oku
    Bozkurtun topiðe transfer edelim diyecem seni amma hatta ve lakin
    Topik biraz karýþýk ..

Daha doðrusu nasýl desem .. kozmopolit
    Gerçi farklýlýklarda besler adamý diyecem fakat
    Ýþte dozu kaçýyor topiðin arada farkýnda olmadan
    3 genciler yaðcýlar þemsiyeciler ..aðýzlardan kaçýyor bazen ))
    Niyetlerde kötülük yokda ,,tarzlar öyle iþte

Sen centilmen kibar adamsýn
    Dayanamazsýn þimdi orda
    Sizde centilmen ve kibarsýnýz...
    Bakarýzzzz....

https://www.youtube.com/watch?v=dDeKH8r5iVs

Alýntý Originally Posted by Bear_Bull Yazýyý Oku
    halil sahin
    @deli___yurek
    ·
    3d
    Þiþe YKB sine yurtdýþý yasaðý haberinden sonra Akþam seansý %1 düþüþle devam ediyor.
    #viop
    þiþe ye de git diyorlar heral ülkeden..

giderken bari kapaðý tr de býraksa

yükselenler düþerler vs. sizde de görünüyor mu ? (kaldýrýldýðý söylenmiþdi)
    Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.

Alýntý Originally Posted by pisyedili01 Yazýyý Oku
    görünüyor dostum... salak salak iþler.

7.  Alýntý Originally Posted by pisyedili01 Yazýyý Oku

Yavuz,Bilgisayarda görünüm böyle.

Alýntý Originally Posted by pisyedili01 Yazýyý Oku
    söversek kaldýrýrlamý acaba

yoksa beni mi kaldýrýrlar

denesem mi..

Sayfa 899/1009 ÝlkÝlk ... 399799849889897898899900901909949999 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •