https://x.com/i/status/2029537958336827759
Daktilock
@daktilock
· ·
2m
17 milyon takipçili İspanyol bir yayıncının paylaşımı:
https://x.com/i/status/2029537958336827759
Daktilock
@daktilock
· ·
2m
17 milyon takipçili İspanyol bir yayıncının paylaşımı:
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Kuzu Emmim...
Brent için 100 üstü yolda sanki. Düzeltme yapsa da gidecek gibi yukarı.
Bu brent 60a, altın nasıl 4400a gelecek? Hangi vadede gelecek? Bu olaylar durulmadan ve global ekonomik durgunluk olmadan zor diye düşünüyorum.
Destek faktöring diye bir şirket 12 eylül günü BIST30 a alınıyor. Şu an baktığım kadarı ile u100 ağırlığı yüzde 3.5 u30 ağırlığı 4.7 (daha güncel bilgisi olan düzeltebilir) PD şişir babam şişir 536 milyar tl olmuş.!!!
Yılbaşından beri yüzde 300 gitmiş. (bugünde 4.5 artıda)
Yani endeksin (ki oda yılbaşından sonra ralliye kalktı) yükselişinde yüzde 10 11 etki tek bir hisseden gelmiş.
11300 den kalktık 12.500 e sadece tek bir kağıt ile gelinmiş. Hadi yanın tuprs asels bim gibi 3 kağıt daha ekleyelim. Manzara budur.
Borsa bitmiş. Bu borsaya kısa orta uzun vade hatta saatlik bile para sokmak abesle iştigal dir.
Bu bağlamda da teknik temel analiz hepsi boş iş / uğraş dır.
5 kağıtla borsa rakamı oluşturulan bir yerde borsa için 12000 14.000 yok 21.000 falan konuşmak da gereksizdir.
DESTEK....yikilirsa ki yikilacak....12500 ila 11 800 bandina ineriz....dusus biter....
yikilir....PIYASA DEGERI....kabul edilmesi imkansiz bir rakkama ulasti....yuvarlak 13 milyar...
ne diyorum hep....ILIZYON....destekle ILIZYON sahlandi.....daha baska ILIZYONLARDA var....
niye gomdum 14 300 de....sevgili mathias....bu ILIZYONLARDAN....
simdi.....13 000 de YARALARINI YALIYACAK 5 IS GUNU....YALASIN.....
GIRISTIYANLIGIN.....en buyuk EVLIYAULLAHI.....bize gore....GAVUR LAZGUNEYSU.....
dun geri dondu.....goklerin yedinci katindaki CENNETTEN.....
izin verin kuzu....MUSLUMANLIKTAN Ciksin giristiyan olsun.....sag kolum yapayim demis....
zinhar olmaz demisler....musluman kalsin EZILSIN.....bilmemesi gerekenleri biliyor....cezasi bu....musluman kalsin...EZILSIN.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
PIYASA YAPICI.....iki turlu borsadan para yapar....
1....BORSAYI CIKARARAK....9000 den 14 500 e cikardi....
2.....BORSAYI COKERTEREK.....en hizli ve en temiz parayi bunda yapar....cikarmak 6 ay surer....gocertmek 2 ay surer...cok kisa ve temiz para.
ya rally....
artik hic alici kalmamis....herkes satmis....MAL KUCAGINDA ISE.....rally yapar....
yoksa desenki RALLY YAP....yapmazsan ustunden bir ordu geciririm....seni ikerler....derki....IKSINLER.....yapmam.....
SIRAYLA....kaartlari yikiyor....satanlari aliyor o kaardin dibinde....BIZDE ONUN YAPTIGINI AYNEN YAPIYORUZ....adimiz KENE....kan emiyoruz....
simdi o modda.....IKSINLER YAPMAM MODUNDA.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
hurmuz kapandi.....
petrolu birak bir yana....o neki....
korfez ulkelerinin gidalarinin yuzde 80 i....hurmuzden gemilelerle geliyordu....
hava sahalarida kapali....ON GUN SONRA....
eski hallerine donecekler....colden....yilan....ciyan toplayip yiyecekler....
eger birde....SU URETIM TESISLERINI FURURSA....iseyip iseyip biriktirip onu icecekler....
MUSLUMAN HALKLAR BUNLARA YILLARDIR BEDDUA ETTI.....allah....iran eliyle cezayi kesti.
cislarini siseye yapip birbirine satacaklar.....ha ha ha....
Pek bir yerde bulamayacağınız bir çalışma sizlere,
Kuzu hocamın yorumlarını bilhassa beklerim..
USA 10 yıllıklar, masada duran eeen risksiz yatırımdır, Yat ve kazan..
bunların grafiğini ve türev grafiklerini veriyorum..
USA 10 Yıllıkların 1962 den beri resmi
USA 10 yıllıkların
1962 den beri bileşik getirisi
Ekim 1987 den beri bileşlik getiri ( IMKB100 datasının daha tamam olanı,1986 dan olanı, maalesef PC nin yanması nedeni ile uçtu..)
IMKB 100, Ekim 1987 den beri $ getiri ise aşağıda..
Şimdi bana , "BORSAYA YABANCILAR GELİYOR "
diyenler için nasıl bir ifade kullanmama müsade edersiniz ?
Yada, "borsa oyun yeri değil" se nasıl para kazanacak Borsacı ?
Sana diploma veren yerin tuvaletine gitmek istiyorum.
Destek faktoring çöker köstek holding i sürmeye başlarlar bu seferde. Yani demem o ki. Borsa analizini bu tür hesaplara dayandırma.
Bir diğer diyeceğimde KY artık şunu düşünsün. Bu borsayı hangi kağıtlarla yapacaklar. u100 ve u30. Hangi kağıtlar birden bire ve aniden endekse alınıyor. Bunların takas durumları nedir. Mesela bu desteğin yüzde 75 i destek holding in yüzde 10 ununuda TERA toplamış güya serseri bi yüzde 15 var dışarıda ( o da toplu belli) Yoksa Bilanço temel teknik kar zarar piyasa şartları falan traş.
Yer İmleri