Savaþ bitti mi þimdi
Ben bu kadar kolay olacaðýný düþünmemiþtim
Altýn ve gümüþ yine çoþtu
Savaþ olmadan 3600 e düþmeyecek mi emmi
Herþey ters çalýþýyor önceden savaþ olunca altýn fýrlardý
Savaþ bitti mi þimdi
Ben bu kadar kolay olacaðýný düþünmemiþtim
Altýn ve gümüþ yine çoþtu
Savaþ olmadan 3600 e düþmeyecek mi emmi
Herþey ters çalýþýyor önceden savaþ olunca altýn fýrlardý
Forum kurallarýný okumak için týklayýnýz
Forumun Altýn Kuralý : Forumda okuduðunuz bilgileri fikir vermesi amacýyla ve mantýk süzgecinden geçirerek deðerlendirin. Hiç kimse sizi tanýmadan size para kazandýrmak heveslisi deðildir. Hayatta karþýlaþmadýðýnýz ve adýný soyadýný dahi bilmediðiniz bir kiþinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkýþmayýn, sonu %99 hüsran olacaktýr..
Not: hisse baþlýklarýnda dini ve siyasi ile futbol taraftarlýðý yazýlarý kabul edilmiyor.
bu yükseliþin güvende kalabilmesi için 12.776 üzerinde tutunmasý devam edebilmek için 13.009 üzerine çýkmasý gerekir.. 2 rengin birleþtiði 12.634 altý üzer.. kazancýnýz bol ve daim olsun..
not..grafik karýþýk gelebilir diye 12 ve 13 nolu indikatörleri ayrý gönderiyorum.. yükseliþin devamý için barý taþýyarak birlikte bir yay çizmek zorundalar..
![]()
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Pardon bu hesap da yanlýþmýþ.
Daha ayrýntýlý 2005 ocaktaki lot geçiþini ve tarih - dolar kurlarýnda düzeltmeyi de dikkate alarak yeniden hesaplattým.
400 hissenin maliyeti 2100 dolar civarýnda. mart 2026 sonu itibariyle portföy deðeri 300 küsur dolar. Temettü gelirleri 2900 küsur dolar. Temettünün kaðýda yeniden yatýrýlmadýðý varsayýldý. Bileþik getiris yok yani, harcandý varsaydýk. Son olarak bedelli sermaye artýrým bedeli 240 dolar.
1990'da 2100 dolar basýlýp mart 2026'da portföy deðeri olan 2900 dolar alýnýyor. Maliyete 250 dolar bedelli sermaye tutarýný da eklemek lazým.
Yanlýþ anlamayý düzeltelim önemli iþler.
Sonuç; 1990'da PD 1 milyar dolar olan arçelik (o dönemin nominal dolarý) mart 2026'da 2,1 - 2,2 PD deðerine eriþmiþse bu hesap doðru olur. Hatta dolar enflasyonunu da dikkate alýrsak 2,5 milyar dolar civarý bir PD'ye eriþmesi gerekirken altýnda kalmýþ. Ayrýca 400 hisseye yapýlan yatýrým da yüzde 100 getiriye çok uzak. Arçelik'te görülen PD deðer artýþýnýn çok altýnda kalmýþ.
Hesapta sorun var mýdýr? Bu yüksek enflasyon ve sýfýr atma olayý iþleri karýþtýrýyor biraz ama sanki genel durum bu.
Her türlü tem + serm düzeltmeleri uygulanmýþ Arçelik grafiði (log -yok)
$ cinsinden ARCLK
ve en önemlisi Bono Fonlarýna göre ARCLK..
Naçizane görüþüm,
uzun vadede (1995-2026) ha fonda beklemiþsin, ha senetlerin iyi birinde (çok daha iyileri var tabii)
Birde bunun ALTIN cinsi var..
Böyle bakýnca, Köydeki Hatçe Teyzenin
hepimizden daha fazla finansal okurluðunun olduðunu anlýyoruz.
Yer Ýmleri