Kuzu…. Özledim ula seni… Çok oldu yazmayalý… Öbür köyde çok yazýþýyorduk ama FX'te trade ettiðim için çok anlamýyordum sizin Viop muhabbetlerinizden…
Ama yiðidi vur hakkýný inkar etme demiþler, 2009 da terste kalmamýzýn dýþýnda öngörülerin büyük kýsmý gerçekleþti… 150 usd petrol gibi bazý hedefler hariç ;) Altýnda ise bende erken indim trenden 3200-3300 civarý, güncel grafým bana ilk düzeltme 3600 gibi , sonra 2600-2800 gibi bir yerlere iþaret ediyor(4385 geçilmezse)…. Özetle önümüzdeki dönemde altýn envanterimde yok…. Endekslerde ise dikkatimi çeken TR'deki gibi belli baþlý kaðýtlarla endeksi tuttuklarý gibi US'te de endeksler AI ve belli baþlý kaðýtlarla tepede, diðer sanayi þirketleri son 5 yýllarýnýn dibinde gibi… Ben mümkün olduðunca bu þirketleri almaya çalýþýyorum, TR'de de Eregli vs gibi düþük kalmýþ kasasý saðlam þirketlere yatýrým yapmaya çalýþýyorum imkan buldukça…. NY damýsýn hala bilmiyorum ama tarifflerden 90B girmiþ kasasýna aðustos ayýndan beri bizim sarý öküzün ve eðer iptal edilmezse ciddi para akacak gibi gözüküyor US'e önümüzdeki dönem, özellikle Avrupa'dan…. Diðer taraftan 38T borcu var. Bir beyin fýrtýnasý yap bakalým bizde aklýmýzýn bastýðýnca fikir yürütelim, bu borcu Bitcoine fiksleyip eritirmi uzun vade de ? Petrol 60-80 arasý gider 2 sene, altýnda yataya girer gibi düþünüyorum, faizlerde dünya genelinde inmeye baþladýðýna göre bu tembel geride kalan kaðýtlarlamý para kazanýlacak þöyle bir 10-20-30 yýllýk bir rota çizsene be gülüm 
TR'ye gelecek olursak, 40 çok ütopik bencede mevcut dolar kuruyla… 2027-28 de 20,000 daha olasý olabilir…. 40 endeks için Reisin sahalara veda etmesi lazým, o zaman para yaðar ülkeye….
Strive for perfection in everything you do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it.
Henry Royce
Yer Ýmleri