İran Hürmüzü kapatmıs diye bir haber okudum. Aç kapa aç kapa olacak anlaşılan.
İran Hürmüzü kapatmıs diye bir haber okudum. Aç kapa aç kapa olacak anlaşılan.
İran Lübnan'ı bahane ederek Hürmüzü kapatırsa Ayhan başkanın mazot omuzdan atılan füzeyle uçuşa geçer.
ABD İran ilişkisi bundan sonra kız evi oğlan evi durumu gibi olacak. Ne zaman düğün yapıp gerdeğe girdiler musmutlu yaşıyorlar o zaman bu iş başarılı olur.
Benim aklım almıyor bugün ki yargılamaya. İBB davasında olanlar akp de dem de MHP de de var. Belediyeler partisinin seçimine maddi destek kaynak bulmak için ya kaldırım taşları değiştirir ya peyzaj çiçek böcek ile illaki bir yerden bulur. Bizim Konya büyükşehir belediyesi zırt pırt kaldırım taşları değiştirir. Kim sayacak hangisi eski hangisi yeni. Bugün CHP ye yapılanlar iktidar gidince akp MHP li belediyelere yapılacak hiç biri gün yüzü göremez. Hatta oradan girer tüm akp yi harcarsınız.
Ben seçimden sonra IMF ile devam edeceğiz hesabını yapıyorum. IMF ile memur sayısında kademeli olarak %50 ye yakın azalma olur. Ayrıca memur ve emekli maaşlarında azalma olur. Zaten TÜİK ile düşük alıyorduk IMF ile beter olacağız.
İsrail'in Lübnan'ı bombalaması üzerine İran Hürmüzü yeniden kapatmış.
Yunanistan, 2010-2018 yılları arasında IMF ve AB'den aldığı 260 milyar euroyu aşan üç kurtarma paketi karşılığında çok sert ekonomik önlemler uygulamıştır. Bu süreçte kamu maaşlarında ve emekli maaşlarında büyük kesintiler yapılmış, vergiler artırılmış, kamu kurumları özelleştirilmiş ve iş kanunları esnetilerek işsizlik ve yoksullukta ciddi artış yaşanmıştır.
Euronews
Euronews
+1
IMF Sürecinde Yunanistan'da Yapılan Temel Düzenlemeler:
Sert Kemer Sıkma Politikaları: Kamu harcamalarında, maaşlarda ve emekli maaşlarında büyük kesintilere gidildi.
Vergi Artışları: KDV ve gelir vergisi oranları önemli ölçüde artırıldı.
Özelleştirmeler: Limanlar, havaalanları ve enerji şirketleri dahil birçok kamu iktisadi teşebbüsü özelleştirildi.
İşgücü Piyasası Reformları: İşten çıkarmalar kolaylaştırıldı ve toplu iş sözleşmeleri sınırlandırıldı.
Temerrüt ve İzleme: 2015 yılında borçların ödenememesi sonucu teknik temerrüde düşüldü. Ülke, 2018 yılına kadar sıkı mali denetim altında tutuldu.
BBC
BBC
+1
Yunanistan, 2022 yılında IMF'ye olan borcunu planlanandan iki yıl önce kapatarak faiz ödemesinden tasarruf sağladı.
Euronews.com
Euronews.com
Yapay zeka bu şekilde cevap verdi.
Yer İmleri