Altın fiyatlarının yönünü kimse tahmin edemez.
Şu şöyle olur bu da böyle olursa, şu kadar a çıkar demek boş laf.
Bu günün en önemli farkı, ABD'nin İsrail'le birlikte bir soykırım uygulaması, çocukları yakması, onların aç bırakarak öldürülmesine imkan vermesi..Ve dünya diyor ki, ben bu eşkiyanın parasını tanımam.
Yukarda yazdık, ABD'de yayınlanan bir çok video da ABD'nin altın fiyatlarını resetleyeceği anlatılıyor.
Altının satışta fiyatını ABD belirliyor, yani şu fiyattan aşağı satamazsın, ancak yukarı, eğer müşteri bulursan istediğin fiyata sat,
ABD dünyanın tüm altın varlığının %27 sine sahip ve Trump'ın bir cümlesi var, Altın kimdeyse kararı o verir diyor.
Altın fiyatının reset-lenmesi, Almanya, İtalya ve Güney Afrika tarafından yapıldı, ABD yasalarına göre kanunsuz bir işlem de değil.
Biz de şunu diyoruz Gazze'de bunları yapan, çıkarı için altın da neler yapmaz. ( üstelik bu kadar borca batmışken )
Altın fiyatları 800 dolardayken, tonun da 1 gr. 05 gram altın çıkan madenlerin yüzüne bakan olmazdı, bugün Kuzey Amerika'da millet çılgın gibi altın madeni hisselerine yatırım yapıyor.
Soykırım öncesi farklı bir dünya vardı, bugün ise bambaşka bir dünya var.
Bugünün dünyasında artık ABD'nin eli mahkum.
Bir yandan içerde demokratların baskısı, diğer taraftan İsrail lobisinin baskısı, bir de bu kadar borç varken, ABD bu dolar ons fiyatını resetleyip belki 20.000 dolara çıkaracaktır. Tek endişesi ise yahudilerin tüm dünyada altın satmaya başlayarak şok bir hareket çekmeleri., çünkü en çok altın onların elinde.
Pek dikkati çekmez ama 2008 krizi, İsrail'in 600 Milyar doları İsrail'e transferi ile başlamıştı. ( bardağı taşıran son damla anlamında )
Ben şahsen altını bir yatırım aracı olarak görmediğimi burada defalarca yazdım.
Ancak değişen konjonktürde TSX'ten iki hisse aldım, biri FOMO diğeri ALK.
Kanada'dan bizi takip eden olursa, belki onlara katkımız olur dedim.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri