az düdüklüyorlar ama güzel otel
https://www.trivago.com.tr/tr/lm/tat...nteracted=true
az düdüklüyorlar ama güzel otel
https://www.trivago.com.tr/tr/lm/tat...nteracted=true
bir halt olacağı yok.
Okuduğunu da anlamıyor nasıl olsa farketmez, o otelde odalardaki duşlarda bile termal su yok bırakın odalarda müstakil havuzu.
Hijyene gelince ömrümde ilk defa kulak iltihabını, bu otelin umumi termal havuzuna girince yaşadım, zaten aralıklı su veriliyor lanet havuza.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Üç gündür çeşmeci fayansci arıyorum çeşmeciyi yeni buldum. İstediği fiyatı kabul ettim yarın başlıyor. Fayansci yarın gelir işi beğenirse arkadan o başlayacak. Yoksa aramaya devam. Paranla rezil oluyorsun. 20 günden aşağı boş günleri yok. Allah'ın Türkmeni Türkçe bilmez fayansciyim dedi iş için kullanacağı hiç bir aleti yok. İlk öğrendiği fayans metrekare işçilik nasıl ölçülür ve kaç TL metrekare işçilik ücreti. Bugün gelecek usta yeni bina da 300 TL eski bina tadilatı fayanslar da 450-500 TL dedi. Dün gelen Türkmen 500 TL dedi tamam dedim gelmedi 3000 e akşama kadar ev taşıyor günlük 15 bine gelmedi yavşamış. 6 tane kapı pencere var hepsine 2 metre fayans yapacak 15 metre oradan kaktırıyor. Onların hesaba göre 100 MT benim hesaba göre 85 metre. 50 bin TL 3 günde bitirecek bence. Konuşurken bir hafta sürer diye başlıyorlar. Çeşmeciyi iki gün için iki kişi dost işi pazarlık yapmadan 15 bine ayarladım Hilti ile fayansları ve duvarı delip kırıp boruları içine sokacak. Başka usta 30-40 bin yazar buna. Velhasıl hepsini en iyi malzeme den hesapladım alıyorum 130 bine banyo mutfak WC bitecek. Taşeron arkadaş dost işi 180 bin fiyat vermişti. Bu Türkmenler bile kısa yoldan zengin olmanın yolunu bulursa yakında bunlardan geçilmez.
Ülkede usta günlüğü çeşmeci 15-20 bin fayanscı 15 bin minimum. Birde hemen geliyorum diyen yok. En az 10 kişi aradım aracı koydum hepsi dolu. Okuyan gençler 30-40 bine masa başı iş arıyor. Bir yerde bir yanlış var ama nasıl düzelir bilemedim.
Darılma ama, senin muhasebeci oğlanla başlasak düzeltmeye.
Senin hesaba göre sucusu/fayanscısı aylık 600 bin yıllık 6 milyon kazanıyor, 15 yıl genç olsam ben başlarım o işlere o paraya.
Elim zaten yatkındır o işlere, bir daireye sıfırdan elektrik tesisatı döşeyecek kadar da elektrikçilik bilgim vardır.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yok abi niye darılayım oğlan da o kapasite olsa beş dakika düşünmez üç kağıtçı kayınçonun yanında usta yapardım. Benim oğlan da o kapasite sıfır. Çeşme contasını ben değiştiriyorum. Bir şey tamir ederken anahtarları al gel de kapının anahtarları getirir. Yıldız ile düz tornavidayı yeni öğrendi sayılır. Bunların kafa başka yerde. Fakirlik görmediler 19 yaşından bu yana arabaya biniyor. Ben o yaşlarda bisikletimi motorsikletimi söker dağıtır toplardım. Ben çok eski köy evi gibi evde oturdum her şeyi kendim yapardım. Elektrikli aletlerde çok iyi değilim ama tamir ettiğim olur. Biz yokluktan geldik bunlar görmeyince hiç tapayı üzmüyor. Benim oğlan yine yeğenlerime göre istikrarlı olarak çalışıyor en azından maaşı benim altın alıyorum ona. Yeğenlerim de o da yok. 3 ay bir işte çalışmaz üstelik evli. Boşanmış kardeşim hasta hasta çalışır kredi çekerek onun borçlarını öder. Evli kızım iki yılda karı koca iyi bir gelire sahip iken bilezikleri yediler.
Yer İmleri