Ons altın 4320![]()
Geçmişte denizden gelen kavimler çoğu uygarlığın üstüne kabus gibi çökmüşler çoğu uygarlıklar yok olmuştu,altına ne gibi darbe vurulduki böyle sertçe düştü, şimdide o kavimler işbaşındamı ?
Abi yeni kredi çekmedim 6 - 9 vadeli ihtiyaç kredilerimizin 3.-4. taksitlerini ödüyoruz şu aralar .
Kendimin yaklaşık 650bin , kardeşimin de 469bin tl ödememiz var kalan . 3.82 ve 3.99 oranlarla çekmişiz.
Şimdi kredi çeker gibi yapınca yeni kredi limitim olarak ilave 153bin tl çekebiliyorum 3-12 ay vadede 4.05 ; 13-24 ay vadede 3,95 oran görünüyor . Kardeşte de 150bin tl yeni kredi limiti 4,39 oran gösteriyor .
Belki önümü görebilirsem kardeş için ilk konut ve 2. konut kapsamında konut kredisi çekme durumumuz olabilir düşüncesiyle kredi ve kredi kartı borçlarımız rahatlayana kadar yeni kredi çekmiyoruz bir süre ... Tabi bir de kredi şartları rahatlarsa ya da inerse fikrim de var kenarda , baskın seçim falan düşüncesiyle... Aynı anda 2 konut kredi olmuyor galiba , ama emin değilim ... Veya atıyorum ilk konut kredisine başvurup ödemeler devam edersen ,ikinci konut için şartlar dahilinde konut kredisi falan...Öğrenmem , araştırmam gereken şey çok Bir de fırsat buldugumda şu evim bu evim finansmanlarını falan bir araştıracağım ... İmkan dahilinde . Tabi kenarda cüzi miktarda taksitli nakit avanslar , bol bol kredi kartı ekstreleri devam ... İnşallah eylül civarına doğru bayağı rahatlayacağım ... Kenara İstanbul ya da Ankaradan kredili 1+1 bir kaç daire alabilirsek, nakit harcamadan bir süre çizeceğim rota belli olacak. Geçen hafta konut kredileri 2.70-3.2 arasındaydı , masraf , sigorta vb haricinde . Konut kredisi oranlarında artış oldumu bilgim yok
Başka bir şehirde müstakil eve geçme hayalimi iptal ettim . Yatırımlık birkaç daire alabilirsek ,mümkünse kiracı sokmadan ve krediyle ona niyetliyim ... Sağlık çok şükür toparlanıyor kan şekeri 160lara indi , ağrılarım omuz hariç bayağı rahatladı ... Yurtdışına yerleşme ile ilgili hala mantıklı ,sefil olmayacak şekilde bir çıkış yolum yok ... Bir süre daha yapabilirsem ,yatırım çeşitlendirme ve sıkı yönetimle para ve elde ne varsa arttırmaya çalışacağım .Tabi Allah ömür verirse
Yer İmleri