Yeni nesillerin sansi gittikce dusuyor beslenme zayif egitim dusuk geriyede bir sey kalmiyor neyse daha fazla yazmayayim ceza almayayim kavga cikmasin iyi pazarlar.
Bir bakýma doðrudur...
1988 yýlýnda, þu an hapisteki Osman KAVALA'nýn þirketi Teleteknik* ilk OEM PC(Personal Computer) leri getirmiþtir Türkiye'ye Parriot markasý ile.
Onun öncesinde IBM Türkiye ve YADAÞ isimli Yaþar grubuna ait, HYUNDAI bilgisayarlar vb. elbette vardý Türkiye'de.
Örneðin Türkiye'ye ilk bilgisayar 1960 yýlýnda girmiþ.
https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%B...%C4%B1d%C4%B1r).
Lakin 198X lerin sonuna kadar hem boyut, hem de fiyat olarak "Personal" Computer Türkiye'de yok seviyesinde idi.
*Ayný þirket Commodore ithalatçýsýdýr. Yani Commodore 64 ve Amiga ürünlerini de ithal etmektedir.
Þirketin sadece bankalar ve kamuya özel hizmet veren "MODEM" adýnda departmaný vardýr.
Yani 199x larýn baþýna kadar modem bile eriþilebilir bir donaným deðildir "Personal" kategorisi için.
Ýlk Körfez krizinde rüzgar dönmüþ, Teleteknik batmýþ, sonra da Osman KAVALA için malum zamanlar baþlamýþtýr.
89 veya 90 ilk bilgisayar aldýðýmý hatýrlýyorum þirkete yanlýþ hatýrlamýyorsam IBM idi..
90 veya 91 ilk cep tlf edinmiþtim motorola ..ilk onlar girmiþti piyasaya ..veya bizim bölgede öyleydi
gazzal tahunyasý gibi koca birþeydi , teleskopik antenliydi yanýlmýyorsam
sonra ericksonlar gelmeðe baþladý ..onlar baya ufak ve saðlamdýlar
hey gidi günler ...
tarihler 1 yýl ileri geri oynayabilir malum koca 35 yýl
Malum nükleer santral Çernobil..:
"Çernobil (26 Nisan 1986)
Kaza anýnda ABD ve Batý Avrupa'dan yazýlým ve donanýmlar
-1974: IBM CLIP4.
-1975: Bill Gates ve Paul Allen, Altair 8800 bilgisayarý için ilk üst düzey programlama dilini geliþtirdiler ve böylece Microsoft þirketini kurdular.
-1976: Texas Instruments TMS9900, piyasada bulunan ilk 16 bit mikroiþlemcidir.
-1980: Sinclair ZX80 ilk "ucuz" ev bilgisayarýdýr - Z80 CPU, 1KiB RAM, 4KiB ROM.
-1981: Xerox Star sistemi, ilk WIMP sistemi.
-1981: Sinclair ZX81, ZX80'in halefi ve yüksek hacimli bir ev bilgisayarý
-1981: Hewlett-Packard süper çipi.
-1982: Amiral 64.
Ruslarda mevcut olan teknoloji, Sinclair ZX81 teknolojisine dayanýyordu.
"
Uzayda hala bu teknolojiye sahip uydular vb. var...
Orijinali:
https://www.quora.com/What-software-...ar-Power-Plant
Yer Ýmleri