Solcu Gazete
@solcugazete60
·
5d
İş insanı Alpaslan Baki Ertekin:
“Neden bir holdingi aileden birine bırakmak normal karşılanırken, siyaseti aileden birine bırakmak anormal karşılanıyor?â€
emlak, senin tezini diyor, oğlan gelsin der![]()
Solcu Gazete
@solcugazete60
·
5d
İş insanı Alpaslan Baki Ertekin:
“Neden bir holdingi aileden birine bırakmak normal karşılanırken, siyaseti aileden birine bırakmak anormal karşılanıyor?â€
emlak, senin tezini diyor, oğlan gelsin der![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
)
sıkıntı oğlunun siyasetle uğraşıyor olması değil...
babadan oğla devir mi olacak ülke.. ( fabrika )
yoksa bilali aday gösterip normal bir seçim mi olacak. !!
normal seçimle bilal aday olursa şansları % 0.0000000000000000000000000000001
lütfü001 in şansından bilr daha az.
sıkıntı burada![]()
birincisi devlet şirket değildir,şirketler bile liyakate dayalı yönetilmezse batıyorlar. Türkiye'de 3. nesile geçebilen o kadar şirket var ki.
dünyanın en uzun yaşamış şirketinde bu konu nasılmış diye merak edenlere;
Kongo Gumide Liyakat Anlayışının Temel Boyutları
1. Aile üyesisin = yönetici olursun anlayışı yoktu
Kongo Gumi bir aile şirketi olmasına rağmen:
En büyük oğul otomatik yönetici olmazdı.
Eğer varis işin gereklerini karşılayacak yetkinlikte değilse:
Aile dışından biri CEO yapılırdı
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
büyük şirketler hisse payı oranına göre. ortaklar genel kurulu toplayabilir.. şartlara bağlı.
ceoyuda . patronun oğlunuda ağa babasınıda yönetimden alabilir diye biliyorum
yani seçime bağlı.. eğer şirketi yöneten kişi sürekli başarısız oluyorsa görevden alma hakları var.
oylama yapılır vb.
fakat bizim ülkede ne olcağı belli değil.. şartlar kitapta yazıyor(anayasa) ama takan kim.
işte ben oğluma devrettim tükkanı birazda o şeeetsin .. işte ele yani... gelsin hüloloğğluları alkışlarr vs vs
ülkenin köy bakkalı olmadığını bende biliyom.
Yer İmleri