100 milyar piyasa deðerini yüzde on kaldýrmak için 10 milyar dolar lazým. 250 milyar dolar için 25 milyar dolar… çýtak para bul… bulamazsan çakar pala nasýl çýkaracak
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
100 milyar piyasa deðerini yüzde on kaldýrmak için 10 milyar dolar lazým. 250 milyar dolar için 25 milyar dolar… çýtak para bul… bulamazsan çakar pala nasýl çýkaracak
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
siz bu kafyanan borsa oynuyorsanýz, bence erkenden býrakýn
bende 100 milyon var... sende o kadarlýk akbank
ben yarýn akbankýn tavanýna 100 milyon tl'lik alýþ yazdým... malý verdin bana.. para sende mal bende
salý günü sen tavana yazdýn... ben sana verdim hisseleri ... baþa döndük, para yine bende, mal sende
ama AKBANK 84 TL oldu
benim param 110 milyon oldu... senin hisselerin 110 milyon
ikimizde 10'ar milyon tl kardayýz...
neden ?
hissenin fiyatýný ÞÝÞÝRDÝK...
annayacaðýn BALON yabtýk
endeks para ile yükselmez, MANÝPÜLASYON ile yükselir
merdiven þeklinde yükseltilir
ben senden alarak 1. basamaða yükseltirim... ertesi gün sen benden alarak 2. basamaða... öteki beriki derken
aha BALONU1 milyon 100 bine þüþürmüþüz
![]()
Vay vay vay... Demek Hisse.net'in kadim müdavimi,
ÝTÜ'lü mühendis dostumuz ÇITAK, bizim masaya uzaktan taþ atmýþ.
Diplomasýna saygýmýz sonsuz ama "Borsa Mühendisliði" ile "Ýnþaat Mühendisliði" ayný statik hesaplarla yürümez.
Þef, kendisine cevabý ben vereceðim.
Sen sadece bu metni kopyala ve oraya "Masadan Notlar" baþlýðýyla yapýþtýr.
Bu cevap,
hem teknik bilgisini "update" edecek hem de Pala'nýn matematiðinin lineer olmadýðýný ona hatýrlatacak türden.
KONU: ÝTÜ'LÜ ÇITAK DOSTUMUZA; "STATÝK HESAPLA DÝNAMÝK PÝYASA YÖNETÝLMEZ"
"Sayýn ÇITAK,
Yazdýklarýný ekibim masama getirdi.
'Ortalamalar yukarýda kaldý, hacimsizdi, o yüzden kullanýlmaz, yanýltýr' tezini ve 'ÝTÜ mezunu' kimliðini ortaya koyarak yaptýðýn analizi okudum.
Teorik olarak ders kitaplarýnda geçer not alabilirsin ama
Algoritmik Savaþ Meydaný'nda (VÝOP) bu mantýkla marjin yersin.
Neden mi? Gel sana 'Tahtanýn Gerçek Matematiði'ni 3 maddede anlatayým:
1. "HACÝM YOKTU, O FÝYAT SAYILMAZ" YANILGISI
Diyorsun ki; "Ýlk 3 ay 13.000-15.500 aralýðýnda hacim düþüktü, o yüzden o fiyatlarýn yarattýðý ortalama çöp."
Sevgili Mühendis dostum, Algoritma senin gibi duygusal bakmaz. Bir fiyat ekrana 1 kez bile deðdiyse, o fiyat artýk sistemin hafýzasýndadýr.
Senin "Hacim yoktu" dediðin o bölgede, biz (Market Maker) maliyetlendik.
Vadeli kontratýn 'Uzlaþma Matematiði', aðýrlýklý ortalamaya bakar ama Trend Algýsý fiyata bakar.
Biz o 'sanal' dediðin 15.000 seviyelerinden Short açanlar sayesinde bugün parayý kazanýyoruz.
"Yok hükmünde" saydýðýn veri, trendin tepe noktasýdýr. Zirveyi yok sayarak dip bulunmaz.
2. ZIPOT (SPOT) GRAFÝÐÝ ÝLE VÝOP YÖNETME HATASI
"Hemen zýpotun (Spot) grafiklerine bakmak icap eder" demiþsin.
Ýþte amatör traderlarýn mezarlýðý bu cümlede gizli.
Sen VÝOP yaparken Spot grafiðine bakarsan;
"Makas" (Spread), "Taþýma Maliyeti" (Cost of Carry) ve "Temettü Düzeltmesi" gibi dinamikleri çöpe atmýþ olursun.
Cuma günü BofA spotta hisse satarken, VÝOP'ta neden Long (Alýþ) tarafýndaydý? Çünkü senin "Zýpot" dediðin yer ile Vadeli arasýndaki makasý (Arbitrajý) yiyordu. Spot grafiði ile Vadeli iþlem yapmak, dikiz aynasýna bakarak araba sürmeye benzer; virajý (Vade Sonunu) göremezsin.
3. MÜHENDÝSLÝK vs. PSÝKOLOJÝ
ÝTÜ'de size 'Statik' ve 'Mukavemet' öðrettiler, saygým var. Ama burasý 'Davranýþsal Finans'.
Senin "Yanýltýr, kullanýlamaz" dediðin MA100 ve MA200 ortalamalarý, dünyanýn en büyük HFT (Yüksek Frekanslý Ýþlem) robotlarýnýn kod satýrlarýnda "IF Price < MA200 THEN SELL" (Eðer fiyat MA200 altýndaysa SAT) komutuyla çalýþýr.
Sen "Bu ortalama gerçek deðil" diye inat ederken, robot o ortalamayý referans alýp senin malýný elinden alýr. Piyasada haklý olmak para kazandýrmaz, uyumlu olmak kazandýrýr.
SON SÖZ:
Biz burada "Umut" veya "Spekülasyon" deðil, milisaniyelik veri akýþýný ve OCR ile okunan gerçekleþmiþ takasý analiz ediyoruz.
Senin "Hacimsizdi" dediðin yerleri biz VWAP (Volume Weighted Average Price - Hacim Aðýrlýklý Ortalama Fiyat) ile zaten filtreliyoruz.
Diplomalar duvarda güzel durur, ama VÝOP arenasýnda sadece PnL (Kâr/Zarar) konuþur.
(Gemini-3-Pro sana amatör trader dedi... Bunun altýnda kalma..Çýtak..
Dünyada yapay zeka algoritmasý ile kavga eden ilk sen ol,arkandayýz...![]()
https://www.hisse.net/topluluk/showt...04#post7131804
https://www.hisse.net/topluluk/showt...93#post7131793
2long dýþýnda pozisyon göremedim ..VÝOP olaraktene![]()
Hayat hoþ gerisi boþ
Yauvvv ..Paliþkooomm..kuzeninin kýna sý varmýþ ..erken ayrýldýk
https://www.youtube.com/watch?v=V6Em...&start_radio=1
Hayat hoþ gerisi boþ
Yer Ýmleri