https://x.com/MilenaEmmastrt/status/2003150414188019818
baþkan radara bu videolardan sonra girdi aslýnda seçim kazanmasý vs hikaye vakti saati geldi ortaya karýþýk yapýlan bir menüde buldu kendini.
Estaðfurullah.
TA hakkýnda polemik/tartýþma için tamda yeri burasý.
Bence:
Teknik Analiz meselesi karmaþýk.
-Ýþe yarýyor/yaramýyor.
-Hangi enstrüman yarýyor, hangisinde yaramýyor.
-Ýþe yarýyorsa, hangi analiz yöntemi yarýyor...
Vb... soru çok.
Yine bence:
Geçmiþ Fiyat Hareketine bakýlarak(doðrudan veya baþka hesaplama biçimleri ile) yapýlan her türlü çýkarým,
Teknik Analiz çabasýdýr.
Yine bence 2 amaçla kullanýlýr.
1-Destek-Direnç hesaplama. Ve buna göre iþlem yapma.
2-Karlý bir strateji oluþturma.
"Ýkincisinin birincisiden ne farký var!" denebilir.
Birinci madde, ilgili enstrümanda iþlem yapan sermayenin büyük kýsmýnýn benzer davranýþlar sergilediði ve sergilemeye devam edeceði mutlak öngörüsüne dayanýr.(Bkz: Kendini gerçekleþtiren kehanet)
Yani atýyorum: "Pivot seviyeleri çalýþýyor" diyebilmek için, tahtayý etkileyebilecek nicelikte sermayenin, bu öngörü ile davranmasý gerekir.
Pivot seviyeleri çalýþmýyor ise, baþka bir TA aracý çalýþýyor olabilir. Sadece biz yanlýþ analiz yöntemini seçmiþizdir.
Söz gelimi o enstrümanda Bollinger bantlarý daha iyi çalýþýyor olabilir.
Tabii burada, þuna da dikkat etmek lazým.
Bir grafik çok sayýda zaman katmaný içerir. Her analiz yöntemi için, bu katmanlarda da destek ve direnç bulunabilir.
1dk x 5 = 5 dk grafik x 12 saatlik grafik gibi...
Veya tahtadaki sermaye homojen deðildir. Nicelik olarak elinde tutan kafasýna göre takýlýyordur.
2. Maddede ise TA nýn, destek ve dirençleri tespit amacý taþýmayan baþka bir türevi söz konusu.
Dersiniz ki, ben fiyat 20 ortalama üzerine çýkýnca alýrým. Altýna inerse satarým.
Kim ne yapýyorsa yapsýn. (Bkz: Ben horozum, Tavuk mu yumurtadan... Geçerim.)
Not: Mobilden yazdým. Umarým meramým anlaþýlmýþtýr.
Zaten iþin garip tarafý TA o kadar çeþitli ki eninde sonunda bir þekilde uyduruluyor fiyatlara
Bu yüzden hala popülerliðini koruyor
Ben olaya þans oyunu gibi bakýyorum
Ýndikatör olmaz ise kanal derim olmaz ise günlük haftalýk derim oda olmazsa bu kumaþ dikiþ tutmaz baþka enstrümana bakarým
Neyse dediðim gibi polemik olmasýn demiþtim
Sonuçta kazanýyor isek devam
Saygýlar
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
saçmalamýþýn bence þuanda algolar bile teknik olarak piyasayý trade ediyor , bu piyasada teknikten anlamayan en çok teknik olayalara bok atanlardýr sonuçta herkes teknik bakamýyor ama siz ve sizin gibi teknik olayý 3 çizgi 3 indikatör olarak görenler bu deðerlendirmeleri yapýyor buda benim bakýþ açým olsun
mesala uyduruluyor diyorsunuz uydurun bir endeks grafý atýn bu kadar basitse bakalým![]()
yav bir çiviði çakmanýn bile tekniði vardýr ama çýkar birileri ne varmýþki bir çiviði çakmakta der veya itiraz eder ama çekiç veya keserle çak desen yamultur çakmasýný bilmiyorsa daha bir sürü örnekleme yapýlýr.
bu iþlere yeni girenler teknik öðrensin oyunu okumayý , tahtalarýn karakterislik dönem hareketleri vs vs çalýþsýn emin olun kazanýr
Bu yüzden bu piyasada olan devam eden gençler çalýþýn donatýn kendinizi.
vazgeçmeyin yeni dünyaya ayak uydurarak þekillendirin oyununuzu![]()
Yer Ýmleri